Η Ντίνα Νικολάου έφτιαξε μπροστά μου πεντανόστιμο τιραμισού με καφέ σμυρναίικο και σου έχω τη συνταγή!

Εγώ με τη μαγειρική καμία σχέση! Εγώ με την κουζίνα, κακή σχέση! Το μόνο που φτιάχνω με επιτυχία (συνήθως) είναι το κέικ σοκολάτα! Περίμενε μην απογοητεύεσαι… Πάντα υπάρχει κάτι στη ζωή που σε αλλάζει! Η σεφ Ντίνα Νικολάου είναι όμως ένας άνθρωπος που με ενέπνευσε (ναι ακόμα και μένα) να ασχοληθώ με αυτή τη μαγεία που λέγεται “μπαίνω στην κουζίνα και φτιάχνω κάτι νόστιμο”! Ό,τι κι αν είναι αυτό. Η Ντίνα είναι η μεγάλη μου συμπάθεια όχι γιατί μαγειρεύει καταπληκτικά, όχι γιατί έχει εστιατόριο στο Παρίσι που λατρεύω, όχι γιατί είναι πολύ γλυκός κι αληθινός άνθρωπος, όχι γιατί είναι δραστήρια και δεν κάθεται ήσυχη για ένα λεπτό αλλά … για όλα αυτά μαζί!

#coursdecuisine #courdecuisine #yolenis_cooking_classes_by_dinanikolaou #cooking_classes_by_dinanikolaou #dina_nikolaou_recipe #dina_nikolaou #dinanikolaou #instaphoto #instafood #yolenis #kolonaki

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dina Nikolaou (@dina.nikolaou) στις

Η Ντίνα τον τελευταίο καιρό κάνει σεμινάρια μαγειρικής στο Yolenis στο Κολωνάκι και ως δημοσιογράφος πήρα και γω κάλεσμα! Στην αρχή ήμουν διστακτική αλλά τελικά είναι ωραία… Άσε που μόλις δεις τη συνταγή και τα μυστικά της Ντίνας μετά τρως κι αυτό που έφτιαξε!! (γιαμ γιαμ)

Η πιο νοστιμη εμπειρια happy birthday @dina.nikolaou @giannisvitsas #bestchef #bestchef #yolenis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mroumeliotou (@mroumeliotou) στις

Προχθές βρέθηκα για δεύτερη φορά στα μαθήματα μαγειρικής της Ντίνας και χτύπησε στο ευαίσθητο σημείο μου… τα γλυκά! Έκανε ένα τιραμισού διαφορετικό από τα άλλα με σμυρναίικο καφέ και παξιμάδι από χαρούπι και ήταν κάθε κουταλιά και μμμμμ!

Εκτός από την Ντίνα που κοιτάς πονηρά τα χέρια της για να δεις τι κάνει και τα κάνει όλα νόστιμα, δίπλα της είναι η πάντα η αδελφή της Γωγώ και ο βοηθός σεφ Θάνος Μωραϊτης, ο οποίος πετάει πάντα τις χαριτωμένες ατάκες, και η Ντίνα πάντα τον μαλώνει αλλά τελικά πάντα τον συγχωρεί!

Αυτό το τιραμισού λοιπόν είναι σούπερ νόστιμο και πρέπει να το φτιάξεις και φυσικά να το απολαύσεις! Ιδού και η συνταγή της Ντίνας

Υλικά

1 πακέτο παξιμάδια χαρουπιού (περίπου 10 μικρά κομμάτια)

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη κουβερτούρα 52% κακάο (την τρίβουμε στη χονδρή πλευρά του τρίφτη)

1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο καφέ σμυρναίικο «Δρακούλης»

½ φλιτζ. τσαγιού Μetaxa

Για την κρέμα

2 κρόκοι αυγών

100 γρ. ζάχαρη

2 κουτ. σούπας έτοιμο καφέ σμυρναίικο «Δρακούλης» (ετοιμάζουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει και να κατακαθίσει για να πάρουμε μόνο το υγρό)

1 κουτ. σούπας Μetaxa

550 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια ή τυρί ρικότα

200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για την κρέμα: Βάζω τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα μεταλλικό ανοξείδωτο μπολ, στερεωμένο στα χείλη μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό, φροντίζοντας ώστε ο πυθμένας του μπολ να μην έρχεται σε επαφή με το νερό. Τα χτυπάω με το μίξερ χειρός (ή το σύρμα), ασταμάτητα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια λεία κρέμα.

Αποσύρω το μπολ από τη φωτιά και χτυπάω για 2 λεπτά ακόμα, ώστε το μείγμα να δέσει ελαφρώς καθώς κρυώνει.

Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μασκαρπόνε με την υπόλοιπη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τον σμυρναίικο και το Metaxa, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο μείγμα.Ανακατεύω τα δύο μείγματα, με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Για τη συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ ανακατεύω τον έτοιμο καφέ με το Metaxa. Μουσκεύω εκεί τα μισά παξιμάδια για 1 – 2 δευτερόλεπτα, και τα στρώνω σε ένα τετράγωνο σκεύος. Πασπαλίζω με τη μισή τριμμένη κουβερτούρα. Σκεπάζω με τη μισή ποσότητα κρέμας και καλύπτω με τα υπόλοιπα μπισκότα που επίσης έχω βουτήξει στο μίγμα σμυρναίικου-Metaxa. Τελειώνω με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζω το τιραμισού για 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι η κρέμα να παγώσει και να σφίξει.

Αν θες να εντυπωσιάσεις μπορείς να το κάνεις και ατομικό… σε κολωνάτα ποτηράκια όπως έκανε η Ντίνα και να βάλεις και ένα δυο κομματάκια φράουλες! Θα κουραστείς περισσότερο αλλά θα εντυπωσιάσεις!

Τι δημιουργησε παλι η @dina.nikolaou τιραμισου με σοκολατα και σμυρναιικο καφε! Θα μαθω και γω! #dinanikolaou #gluka #candies #coffee

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mroumeliotou (@mroumeliotou) στις

And More