Υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε εμποδίσει να φας σοκολάτα, όταν πραγματικά τη θέλεις;

Τα μαλλιά μου είχαν εκείνο το γελοίο κοκοράκι που κάναμε στα 90s. Τα ρούχα μου είχαν κάτι τεράστιες βάτες που έμοιαζα με ιπτάμενο δίσκο. Και το μακιγιάζ μου ήταν σαν να με μουτζούρωσαν πεντάχρονα. Η αστυνομία της κομψότητας μου πέρασε χειροπέδες και με έριξαν σε ένα υπόγειο κελί όπου με τάιζαν αποκλειστικά με γκότζι μπέρι και τζίντζερ. Η διπλανή μου έχοντας το μαλλί της κρεπαρισμένο σε νεκρική ακινησία έκανε γιόγκα και με τη θετική της ενέργεια προσπαθούσε να κάνει την αγαύη της μαρμελάδας να σταματήσει να γαυγίζει, όσο η τρίτη της “παρέας” απειλούσε με μηνύσεις αν η λεμονάδα της δεν είναι με στέβια. Ξύπνησα καταϊδρωμένη καθώς ένας στρατός από εφήμερα trends ερχόταν απειλητικά κατά πάνω μου. Ουφ!

Άγχος λέγεται αυτό, φίλη μου. Καταπίεση. Και ανικανοποίητα απωθημένα. Θέλω μια σοκολάτα. Θέλω απεγνωσμένα μια κανονική σοκολάτα. Θέλω ξανά την ελευθερία της παιδικής μου ηλικίας. Θέλω να μην με νοιάζει, να μην φοβάμαι, να μην μετράω και να μην καταπίνω αμάσητη την ενοχλητική γεύση του τζίντζερ επειδή λένε ότι επιταχύνει το μεταβολισμό. Δεν μου αρέσει η γεύση του.

Τι πρόβλημα δηλαδή έχει μια σοκολάτα; Όχι, δεν θέλω να είναι με στέβια. Κάτι μένει κενό στον εγκέφαλό μου. Ίσως η ταμπέλα που του έχει βάλει το σύγχρονο lifestyle, ίσως το “πρέπει” που κουβαλάει από τα γεννοφάσκια του. Δεν θέλω. Θέλω μια σοκολάτα Υγείας Παυλίδη. Αυτή που προτείνουν και οι διαιτολόγοι.

Έξαλλη σηκώνομαι από το κρεβάτι. Ανοίγω σαν δαιμονισμένη τα ντουλάπια και πετάω. Πετάω τους επισκέπτες που τα τελευταία χρόνια μπήκαν σπίτι μου για να με καταπιέζουν. Ok, κάνουν καλό, δεν αντιλέγω… Ψυχολογικό είναι το θέμα. Κάθε φορά που τα βλέπω ή τα προσθέτω στο φαγητό μου, μου θυμίζουν καταπίεση. Και ΔΕΝ θέλω.

Θέλω τα αντιοξειδωτικά μου να φοράνε αυτό το μπλε-μαύρο περιτύλιγμα. Θέλω η μνήμη μου να ενισχύεται από δυο κομματάκια γνήσιας, διαχρονικής, κλασικής σοκολάτας. Θέλω σοκολάτα υγείας. Το κα-τα-λά-βα-τε;

Γιατί όπως λέει και ο διαιτολόγος Κωνσταντίνος Ξένος περιέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που επιδρούν θετικά στη διάθεση, τα αντιοξειδωτικά της βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος, και το μαγνήσιο που διαθέτει είναι απαραίτητο για το μυϊκό και νευρικό μου σύστημα. Στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής ενεργοποιεί τις ενδορφίνες του εγκεφάλου δίνοντας την αίσθηση της ευτυχίας και της πληρότητας. Αυτή που στερήθηκα με όλη αυτή την ψυχολογική καταπίεση…

155 χρόνια!!! Η Νο1 σοκολάτα υγείας στην Ελλάδα. Η ίδια συνταγή. Η ίδια συσκευασία. Η ίδια διαχρονική αξία να καταφέρνει να νικά τον ανταγωνισμό κάθε σύγχρονου trend με την αυθεντικότητά της. Γιατί αυτό φίλη μου είναι που μας διαχωρίζει, το προσωπικό στιλ. Και στιλ είναι ό,τι περιέχει αλήθεια. Την αλήθεια που παραμένει αναλλοίωτη, μας κάνει καλό και ΔΕΝ μας καταπιέζει.

And More