Zampano: Οι γευστικές ακροβασίες στο κέντρο της Αθήνας

Χτυπάει το κινητό μου. Παράλληλα χτυπάει το σταθερό μου στο γραφείο. Παράλληλα κάποιος έρχεται πάνω από το κεφάλι μου να με ρωτήσει κάτι. Παράλληλα τσεκάρω ένα κείμενο. Ενώ έχω ήδη ανοιχτά δεκαπέντε παράθυρα στον υπολογιστή μου. Τσίρκο. Κάποιος στο διπλανό γραφείο μιλάει εκνευρισμένος. Πιο πίσω, κάποια γελάει. Ουφ! Ακροβατώ στο τεντωμένο σκοινί του νευρικού μου συστήματος, με το ένα χέρι να γράφει, το άλλο να απαντάει στο κινητό και παράλληλα να προσπαθώ να μην χάσω την ισορροπία μου και σωριαστώ στη φρεσκοσφουγγαρισμένη -από το Σαββατοκύριακο- ψυχολογία μου.

Τελικά, τα καταφέρνω και μπαίνω στο αυτοκίνητό μου on time. Ναι, θα τα καταφέρω και δεν θα στήσω τη Φλώρα. Είπαμε να πάμε για φαγητό. Εκείνη διάλεξε το μέρος και μου υποσχέθηκε να περάσω καλά. Την εμπιστεύομαι, αλλά για την ώρα τα νεύρα μου κάνουν κωλοτούμπες στον αέρα χωρίς δίχτυ ασφαλείας μιας και στην Κηφισίας επικρατεί το απόλυτο τσίρκο. Τα άγρια θηρία οδηγούν σαν δαιμονισμένα και τρακάρουν. Μποτιλιάρισμα. Σημειωτόν. Ακίνητη. Στο κεφάλι μου ένα πύρινο στεφάνι. Κι ένας ζογκλέρ στο φανάρι. Του δίνω τα ψιλά που έχω, μου χαμογελάει, του χαμογελάω και παραμένω ακίνητη. Με ξαναπιάνει κόκκινο. Έχω στήσει ήδη τη Φλώρα και οι ενοχές μου αρχίζουν τα δικά τους ζογκλερικά. Οι λέξεις μου γίνονται κλόουν και προσπαθούν να με διασκεδάσουν. Μάταια. Έχω κουραστεί. Φτάνω με μία ώρα καθυστέρηση.

Zampano. Εμπνευσμένο από τον κεντρικό Φελινικό ήρωα του κλασικού “La Strada”. Ένα εστιατόριο στην καλλιτεχνική γειτονιά της οδού Σαρρή στου Ψυρρή. Με καλωσορίζουν με χαμόγελο. Βγάζω καπνούς ακόμα από τους πυροτεχνουργούς της Κηφισίας. Με κάνουν μια βόλτα στο χώρο. Για μια στιγμή; Σε τσίρκο βρίσκομαι; Αρχίζω να χαμογελώ… Μέχρι που σκάω στα γέλια!

Οι δημιουργοί του φημισμένου hostel City Circus, Δημοσθένης Μισεντζής και Επαμεινώνδας Σκορπιδέας με αφήνουν ελεύθερη να εξερευνήσω. Κάτι γαργαλάει την αύρα μου και ξορκίζει τα νεύρα μου. Το περιβάλλον! Νιώθω ότι θα πεταχτεί κανονικός κλόουν. Από αυτούς που αγαπάς, που σε κάνουν να γελάς. Είναι σαν να τον είδα. Η διάθεσή μου άλλαξε. Και με ένα θεαματικό ακροβατικό η ψυχολογία μου κάνει μια κωλοτούμπα και προσγειώνεται στα δυο της πόδια σταθερά καλή. Γελάω και χρειάζομαι ένα ποτήρι κρασί.


Μαγεία! Ένα Greek Bistro & Wine Bar στο κέντρο της Αθήνας για γαστρονομικούς περιηγητές. Γιατί δεν το είχα μάθει νωρίτερα; Παραγγείλαμε.


Γευστικές ακροβασίες. Εντυπωσιακά ζογκλερικά στον ουρανίσκο μας. Το
Zampano ακροβατεί επιδέξια ανάμεσα σε ελληνικές γεύσεις, ενώ ταυτόχρονα “περιοδεύει” σε μερικές από τις καλύτερες ετικέτες εγχώριων κρασιών.

Η φρεσκάδα είναι το βασικό συστατικό του εστιατορίου και βρίσκεται παντού. Στο ατμοσφαιρικό σκηνικό που δημιουργούν τα φαινομενικά αταίριαστα έπιπλα από τις αγορές του κόσμου, στις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες που καταλήγουν σε λεπτής αισθητικής και γεύσης πιάτα, στο χαμόγελο του προσωπικού.

Θα ξανάρθω! Και θα σε συμβούλευα να έρθεις κι εσύ. Γιατί έχει κάτι που σπανίζει στην εποχή μας. Ειλικρίνεια και καλή πρόθεση! Α, και καλές τιμές. Believe me!

Zampano Food & Drinks
Σαρρή 18, κρατήσεις: 21 3023 3244

Ανοικτά κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) από τις 6 το απόγευμα.

Κάθε Κυριακή ανοικτά και το μεσημέρι από τις 13:00

Τιμή από 18 € το άτομο (χωρίς το κρασί)

And More