Tι κοινό έχουν τα Υδραίικα Αμυγδαλωτά με τα ζωγραφισμένα παπούτσια; Η κρίση πραγματοποιεί όνειρα και ιδέες!

Δύο φίλες μου παίρνουν το ρίσκο για νέα βήματα… Το γλυκό που θα κεράσεις τους καλεσμένους στο γάμο σου και όχι μόνο -και που θα τους μείνει αξέχαστο- και τα παπούτσια που θα φορέσεις και θα ξεχωρίσεις!

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Η Καλλιόπη Σαΐτη είναι μια φίλη μου που εργάζεται σε διαφημιστική εταιρία, γράφει θεατρικά έργα και πριν από λίγο καιρό ανακάλυψε το ταλέντο της (κληρονομιά από τη μαμά βλέπεις) στη ζαχαροπλαστική! Είναι από την Ύδρα και δεν θα μπορούσε να μην μάθει να φτιάχνει τα γνωστά σε όλους μας αμυγδαλωτά. Μόνο που αυτά είναι λίγο διαφορετικά… Να… τα σκέφτομαι και τρέχει σαλάκι.

Kάνε like στη σελίδα της στο Facebook, FAIRYTALE MOMENTS, για να βλέπεις όλες τις γευστικές δημιουργίες της.

Τα χειροποίητα Παραδοσιακά Υδραίικα Αμυγδαλωτά ή αλλιώς… το αχλαδάκι της μαμάς…! Πρόκειται για γλύκισμα με ένα εξαιρετικό άρωμα και γεύση βασισμένη στο αμύγδαλο. Λαχταριστές μπουκιές γεμάτες αγάπη. Τα αμυγδαλωτά Saiti είναι ένα αγαπημένο παραδοσιακό νησιώτικο παρασκεύασμα και αυτό που διαφέρει είναι ο τρόπος παρασκευής.

Φτιάχνονται για να καλωσορίσουν νέες ζωές, νέα ονόματα, νέα ξεκινήματα. Η γλυκιά γεύση και το λευκό τους χρώμα, συμβολίζει τη γλυκιά αρχή αλλά και φωτεινή συνέχεια στη ζωή ενός παιδιού, στη ζωή ενός καινούργιου ζευγαριού και προοιωνίζει ευτυχία και γλυκύ βίο. Ακολουθώντας πιστά και με μεράκι την παράδοση παρασκευάζουν χειροποίητα, με την συνταγή της μαμάς, πάντα, τα Υδραίικα αμυγδαλωτά. Χρησιμοποιούν αγνά υλικά χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Σπιτικά, ευωδιαστά, πασπαλισμένα με κατάλευκη άχνη συνδυάζουν τα πιο όμορφα υλικά, με μια μοναδική γεύση. Είναι το τέλειο κέρασμα!

Αυτό που μ’ ενθουσίασε όμως περισσότερο απ’ όλα είναι η όρεξη της Καλλιόπης για κάτι καινούργιο μέσα στην οικονομική κρίση. “Θέλω κάποια στιγμή, να μπορώ να έχω το βανάκι μου, δυο φίλες και να οργανώνουμε ωραίους γάμους“, μου ‘πε ένα βράδυ κι ακούστηκε ονειρεμένη ιδέα. Την αρχή την έκανε. Εύχομαι να φτάσει ως το τέλος η επιθυμία της!

Πάμε τώρα στο κορίτσι “Do it yourself” ή αλλιώς Ρέα Κατσαφούρη. Είναι μία από τις κολλητές μου και πάντα όλη η παλιοπαρέα προσπαθούσε να την πείσει να αξιοποιήσει το ταλέντο της στις μεταποιήσεις και το styling. Πάντα στις εξόδους μας τη βλέπουμε με ανανεωμένο στιλ, δίχως πολλές φορές να έχει ξοδέψει ευρώ. Συνήθως θα έχει πάρει κάποιο ρούχο και αφού περάσει λίγος καιρός θα το μεταποιήσει και θα το φέρει στα μέτρα της μόδας που επικρατεί.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, επιτέλους το πήρε λίγο πιο ζεστά το θεματάκι κι αποφάσισε σιγά – σιγά να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με αυτή την αγάπη της. Εντάξει και το τέννις το αγαπά και είναι ομολογουμένως πολύ καλή δασκάλα.

Θέλω να σου δείξω κάτι που μ’ εντυπωσίασε περισσότερα απ΄όλα όσα έχει φτιάξει. Μπορεί και μεταμορφώνει απίστευτα τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας αθλητικά παπούτσια. Βρήκε τις σωστές βαφές κι ανάλογα με το χρώμα των παπουτσιών κάνει τους σωστούς συνδυασμούς και ιδού το αποτέλεσμα!

Όσες τα φορέσαμε, δεν περάσαμε απαρατήρητες αφού όλο και κάποιος ή κάποια ρώτησε πού μπορεί να τα βρει. Και ναι η Ρέα μπορεί να τα φτιάξει...

Το χέρι της όμως δεν πιάνει μόνο στα ρούχα και τα παπούτσια. Κοίτα τι έφτιαξε εκεί που χαλάρωνε στην ξαπλώστρα της το καλοκαίρι στις όμορφες παραλίες του Βόλου.

Καλά δεν κάναμε που την παροτρύναμε να το δει λίγο πιο σοβαρά το ταλέντο της; Κι εκείνη πήρε τη μεγάλη απόφαση. Είναι ωραίο κι αισιόδοξο να γίνονται πράγματα στις μέρες μας. Τι λες;

P.s αν θες να βρεις τα κορίτσια με μια αναζήτηση στο facebook, νομίζω πως θα ‘ναι εύκολο! 😉

Read More

And More