Άνδρη Θεοδότου: Ο ρόλος της “Σύλβιας” στο “Έλα στη θέση μου” και η ζωή με την κόρη και τον σύζυγό της!

Παρόλο που η γλυκύτητα και η ευγένεια ξεδιπλώνεται σε κάθε μας κουβέντα, ωστόσο, παραμένει συγκρατημένη στις απαντήσεις της και διευκρινίζει, από την αρχή, ότι ο χαρακτήρας της «Σύλβιας» που υποδύεται στη σειρά του Alpha, «Έλα στη θέση μου», απέχει πολύ από τη δική της πραγματικότητα. Η τηλεοπτική Σύλβία – Άνδρη Θεοδότου– μιλά στο Down Town Κύπρου για όλα…

Έχω την εντύπωση ότι αυτός ο ρόλος, είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα σου. Ισχύει;

Κι όμως, θα σου πω ότι δεν μοιάζω καθόλου με τη Σύλβια. Αν υπάρχει κάτι που μας συνδέει είναι το ότι δεν τα βάζουμε ποτέ κάτω. Ως ιδιοσυγκρασίες, όμως, ουδεμία σχέση έχουμε.

Θες να πεις ότι όλος αυτός ο σουρεαλισμός που κουβαλά η «Σύλβια», δεν υπάρχει κάπου κρυμμένος μέσα σου;

Έχω πολλή φαντασία ως άνθρωπος. Παλεύω πολύ και προσπαθώ να είμαι χαρούμενη. Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που έχει και η «Σύλβια». Όσο για την ακραία συμπεριφορά και την αφέλεια που την διακατέχει, όμως, αυτά είναι στοιχεία που απέχουν πολύ από εμένα.

Φανταζόσουν ότι ο ρόλος σου θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση;

Περίμενα ότι θα είχε επιτυχία η σειρά, αλλά δεν πίστευα ότι ο συγκεκριμένος ρόλος θα αγαπηθεί και θα έχει τόσο μεγάλη απήχηση. Η «Σύλβια» είναι πολύ ιδιαίτερος ρόλος και μια πολύπλευρή προσωπικότητα που αν ξεφύγει, μπορεί και να γίνει καρικατούρα.

Το γεγονός ότι μιλάς κυπριακά σε μια ελληνική σειρά, σε ιντριγκάρει περισσότερο;

Μου αρέσει! Ίσως ένας λόγος που είπα το ναι σε αυτή τη σειρά, ήταν γιατί αυτός ο χαρακτήρας εκφράζεται και μιλά χρησιμοποιώντας έντονα την κυπριακή διάλεκτο. Δεν ντρέπεται, ούτε φοβάται να εκτεθεί μπροστά στον κόσμο. Το βλέπω και στην καθημερινότητά μου, δηλαδή. Όταν νευριάσω και δεν βρίσκω λέξεις να πω, βρίζω στα κυπριακά!

Συνήθως οι αβανταδόρικοι ρόλοι έχουν και το τίμημά τους. Δεν σε φοβίζει μήπως ο κόσμος σε ταυτίσει με τη «Σύλβια»;

Δεν το φοβάμαι. Άλλωστε, την επιτυχία την εξαργυρώνεις με πολλούς τρόπους. Όπως έχει αποδείξει και η ιστορία του θεάματος, οι ηθοποιοί είμαστε εφήμεροι. Μπορεί ο κόσμος να ταυτίζεται με ρόλους για ένα διάστημα, όμως μετά θα ξεχαστούν. Αυτή είναι η φύση της δουλειάς μας. Προσωπικά, αισθάνομαι πολύ τυχερή γιατί έχω κάνει αρκετά πράγματα και αισθάνομαι χορτασμένη. Εννοείται ότι μέσα από αυτή τη δουλειά θα μου ανοιχτούν πόρτες για περισσότερες δουλειές στην τηλεόραση -κάτι που έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει- και εύχομαι κάποια στιγμή, ίσως μελλοντικά, να έχω την ευκαιρία να δουλέψω και στην Κύπρο.

Πόσα χρόνια ζεις στην Αθήνα;

Από την Κύπρο έφυγα το ’93. Μεγάλωσα στην Αγλαντζιά μέχρι τα 18 και στη συνέχεια ακολούθησα σπουδές υποκριτικής στην Ελλάδα, ενώ έκανα κι ένα μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Αργότερα, όμως, επέστρεψα και πάλι στη βάση μου, στην Αθήνα, και έκτοτε η ζωή μου είναι εκεί.

Σήμερα, είσαι μια παραδοσιακή εργαζόμενη μαμά;

Είμαι η παραδοσιακή σύγχρονη μαμά που τρέχει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Δυστυχώς, δεν έχω τόσο χρόνο για την κόρη μου κι αυτό με κάνει να νιώθω λίγες τύψεις. Προσπαθώ, όμως, να της αφιερώνω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ. Η Διώνη είναι στην προ εφηβεία. Προσπαθώ να αναπληρώνω τα κενά και να κλέβω λίγο χρόνο, ώστε να κάνουμε πράγματα μαζί.

Θα ήθελες να αποκτήσεις ένα ακόμα παιδί ή το θεωρείς τροχοπέδη στην επαγγελματική σου ανέλιξη;

Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ένα παιδί θα μπορούσε να μου ανακόψει την πορεία. Ίσα-ίσα. Πάντα ήθελα να αποκτήσω πολλά παιδιά, αλλά ο Θεός δεν μου έδωσε την ευκαιρία. Γι’ αυτό και πήραμε σκυλί!

Με τον χρόνο, έχεις συμβιβαστεί;

Δεν με φοβίζει ο χρόνος. Μου αρέσει που μεγαλώνω καλά και έχω την υγεία μου. Είναι ωραίο που ζω διαφορετικά στάδια της ζωής, γιατί το κάθε ένα είναι ξεχωριστό. Δεν μπορώ να σου πω ότι δεν σκέφτομαι την αλλαγή στο σώμα και στο πρόσωπό μου. Απλώς, έχω βρει τον τρόπο να το αντιμετωπίζω χαλαρά, χωρίς να μου προκαλεί άγχος κι έτσι το απολαμβάνω!

Read More

And More