Δανάη Παππά: Την “ανακάλυψε” ο Ανδρέας Γεωργίου στο instagram και τώρα είναι πρωταγωνίστρια του “Τατουάζ”

Τι μπορεί να συμβεί, όταν ένας σκηνοθέτης και σεναριογράφος ανακαλύπτει τη μούσα του στο Instagram; Τότε μπορείς να ελπίζεις, ότι γεννιέται ένα νέο αστέρι της μικρής οθόνης. Η Δανάη Παππά, πρωταγωνίστρια της σειράς του Alpha “Τατουάζ“, απαντάει στο GLOW Δεκεμβρίου και την Σόνια Ταλαντίνου σε κάποια από αυτά που πολλοί θα ήθελαν να ρωτήσουν! Ανάμεσα σε αυτά και για τις φήμες που την θέλουν να είναι ζευγάρι με τον συμπρωταγωνιστή της Στέφανο Μιχαήλ.

Μεγάλωσα στον Χολαργό με τους γονείς μου, δίπλα στη γιαγιά και τον παππού. Εδώ και 10 χρόνια περίπου, όμως, μένω στην Αγία Παρασκευή. Από μικρή μου άρεσε να ασχολούμαι με τα καλλιτεχνικά, έκανα ρυθμική γυμναστική έξι χρόνια, συμμετείχα σε όλες τις γιορτές, στο θεατρικό εργαστήρι, παρακολουθούσα μαθήματα ζωγραφικής κλπ. Ακόμη θυμάμαι ένα βράδυ που δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί σκεφτόμουν το αγόρι που μου άρεσε στο σχολείο και την επόμενη μέρα στο μάθημα νύσταζα υπερβολικά και σκεφτόμουν, ότι ήταν ανούσιος τελικά ο λόγος που δεν κοιμήθηκα. Εκείνη την ημέρα ήταν που ξεπέρασα τον πρώτο μου έρωτα!

Αποφάσισα να σπουδάσω χορό στη Β’ Λυκείου, όταν κάναμε μια παράσταση μιούζικαλ και είχα τον πρώτο ρόλο. Ενώ δεν είχα ξανασυμμετάσχει σε εξωσχολική παράσταση, το να είμαι στη σκηνή και να χορεύω με γέμιζε τόσο πολύ κι εκεί πήρα την απόφαση να το ψάξω κι επαγγελματικά. Ασχολήθηκα επαγγελματικά με τα καλλιτεχνικά αμέσως μετά την αποφοίτησή μου. Είχα τόσο πολύ πάθος και δούλευα τόσο πολύ για να πετύχω τα όνειρά μου, που δεν άκουγα τις συμβουλές των δικών μου ανθρώπων, όταν μου έλεγαν πως δε θα βρίσκω δουλειά. Αυτός πιστεύω ήταν ο λόγος για τον οποίο τους διέψευσα. Το ότι πίστεψα στον εαυτό μου και μόνο!

Το μόντελινγκ μπήκε στο «παιχνίδι» ως έξτρα. Παράλληλα με τα μαθήματά μου στον χορό συνεργάστηκα μ’ ένα πρακτορείο διαφημίσεων και σιγά- σιγά άρχισα να κάνω φωτογραφήσεις και διαφημίσεις για το χαρτζιλίκι μου. Ήθελα να στέκομαι στα πόδια μου και να μη ζητάω από την οικογένειά μου ούτε για το περίπτερο. Η υποκριτική για μένα ξεκίνησε ως βοηθητικό μέσο στον χορό. Όταν πήρα το πτυχίο μου από την επαγγελματική σχολή χορού φτιάξαμε μια ομάδα με κάποιους συμμαθητές μου. Κάναμε αιτήσεις σε φεστιβάλ και γράφαμε τα δικά μας έργα για παραστάσεις. Για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη ιστορία, όμως, θέλαμε να βρούμε ένα μέσο το οποίο να είναι πιο άμεσο στην κατανόηση για το κοινό. Εκεί ήρθε η υποκριτική για μένα.

Ξεκίνησα να κάνω μαθήματα υποκριτικής και σωματικού θεάτρου και όσο περνούσε ο καιρός τα αγαπούσα όλο και περισσότερο. Ο Ανδρέας Γεωργίου με ανακάλυψε μέσω του προφίλ μου στο Instagram. Μου έστειλε μήνυμα και με κάλεσε στην Κύπρο για οντισιόν. Το πρώτο πράγμα που με ρώτησε ήταν, αν είμαι ηθοποιός κι αν μένω στην Ελλάδα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, αν είναι ο αληθινός Ανδρέας, γιατί κυκλοφορούν πολλά ψεύτικα προφίλ. Μετά από την έρευνα που έκανα και είδα, ότι πραγματικά είναι αληθινή η πρόταση που μου κάνει, προχωρήσαμε τη συνεργασία.

Το κύμα δημοσιότητας δεν το έχω βιώσει πολύ έντονα. Λόγω των καθημερινών γυρισμάτων δε βγαίνω συχνά έξω, οπότε δεν έχω ζήσει τον κόσμο και την αναγνωρισιμότητα που προσφέρει η τηλεόραση. Το πιο ευχάριστο που συνέβη σε αυτήν τη συνεργασία είναι το ότι γνωρίζω και παίζω δίπλα σε ηθοποιούς που έβλεπα από μικρή. Τον Γιώργο Παρτσαλάκη, τον Απόστολο Γκλέτσο, την Εβελίνα Παπούλια, την Ελίνα Ακριτίδου, τη Μυρτώ Αλικάκη.

Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ψέμα που έχω διαβάσει για μένα μέχρι στιγμής. Το μόνο που κυκλοφορεί, που δεν είναι αλήθεια, είναι ότι έχω σχέση με τον συμπρωταγωνιστή μου, Στέφανο Μιχαήλ. Αλλά είναι λογικό, όταν στη σειρά είμαστε ενα φουλ ερωτευμένο ζευγάρι. Ο κόσμος θέλει να μας δει μαζί και στην πραγματικότητα, οπότε το αντιμετωπίζουμε με χιούμορ. Ο Στέφανος είναι ο… Στέφανος. Τρομερά βοηθητικός και υπομονετικός μαζί μου, γιατί, όπως είναι λογικό, στις αρχές χρειαζόμουν περισσότερες πρόβες και περισσότερο χρόνο για να είμαι έτοιμη για μια σκηνή.

Αντίθετα απ’ ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, στα γυρίσματα συνήθως δεν έχουμε χρόνο να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο και να χαλαρώσουμε. Θα ήθελα η Άννα τελικά να είναι με εκείνον που θα είναι πιο έντιμος απέναντί της. Να της λέει την αλήθεια, να τη σέβεται και να την αγαπήσει γι’ αυτό που είναι. Δεν μπορώ να αποκαλύψω κάτι για τη σειρά, αλλά μπορώ να πω με σιγουριά, πως το σενάριο είναι τόσο ανατρεπτικό που δεν έχει νόημα να κάνω κάποιο spoiler.

Φωτογραφία: Νικόλ Μπαρτζώκα
Styling: Μπέττυ Πέτκογλου
Make up & Hair Artist: Σόνια Σιμιτζή

Read More

And More