Ελίνα Ακριτίδου: Μιλά για το τηλεοπτικό comeback της, για τα χρόνια της “Λάμψης”, αλλά και για τα τρία της παιδιά!

Πάντα υποδυόταν ένα κορίτσι ρομαντικό, ευαίσθητο, γλυκό, εύθραυστο… Αφού έμεινε αρκετά χρόνια μακριά απο την τηλεόραση, η Ελίνα Ακριτίδου επέστρεψε σε έναν ρόλο αυστηρής μαμάς, στην κωμωδία του Mega «Mάνα Χ ουρανού».

-Σου είχε λείψει η τηλεόραση;
-Παρά το γεγονός ότι όσο καιρό έλειπα από την τηλεόραση ήμουν διαρκώς μέσα σε καλλιτεχνικά πράγματα. Για παράδειγμα, πέρυσι έκανα θέατρο, η τηλεόραση μου είχε λείψει γιατί την αγαπώ αληθινά…

-Ομως, για αρκετό καιρό έμεινες εκτός…
Ναι, γιατί έγινα μανούλα, ασχολήθηκα και με άλλα πράγματα, η ελληνική μυθοπλασία τα τελευταία χρόνια σχεδόν είχε εξαφανιστεί από τους δέκτες μας, συν το γεγονός ότι δεν είχε έρθει στα χέρια μου και μια πρόταση που να με κάνει να πω το ναι.

-Και αίφνης εμφανίστηκε στον δρόμο σου ο Γιώργος Φειδάς, το Mega και το «Μάνα Χ ουρανού»…
-Κάπως έτσι (γέλια)… Εμφανίστηκε στον δρόμο μου ο Γιώργος με αυτή την υπέροχη δουλειά και πραγματικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην την κάνω. Ηταν για μένα ένας έρωτας κεραυνοβόλος.

-Σε είχαμε αγαπήσει όλοι σαν το «καλό και το ευαίσθητο κορίτσι» και φέτος βλέπουμε μια εντελώς διαφορετική εικόνα σου…
-Δεν είναι τέλειο αυτό; Το είχα απωθημένο, βρε παιδί μου, να κάνω μία φορά και την κακιά!(γέλια) Αφού κάποια στιγμή στο παρελθόν είχα βρεθεί σε κανάλι και τους ζητούσα επίμονα να κάνω έναν μικρό ρόλο κακιάς που τον ήθελα πολύ για μια σειρά που ήταν στα σκαριά και μου έλεγαν «μα εσύ να κάνεις την κακιά; Μα δεν είναι μεγάλος ρόλος, δεν είναι κεντρικός». Και εγώ τους απαντούσα «δεν με νοιάζει, τον θέλω, μ’ αρέσει», αλλά δεν τους έπεισα.

-Στη σειρά υποδύεσαι μια αυταρχική, δύσκολη μαμά. Στην πραγματικότητα η Ελίνα τι μαμά είναι;
-Είμαι μια επίμονη μαμά… Ο επιμένων νικά! Δεν εγκαταλείπω με τίποτα, μέχρι να πετύχω τον στόχο μου (γέλια). Πάντως, γενικά επειδή είμαι ένας άνθρωπος που θέλει όλα να γίνονται στην εντέλεια, έχω απαιτήσεις από τους γύρω μου.

-Τι δεν κάνεις ποτέ;
-Προσπαθώ να τους εξηγώ τα πάντα, να τους δίνω να καταλαβαίνουν γιατί λέω κάποια πράγματα. Με άλλα λόγια, αυτό το… θρυλικό «Γιατί; Γιατί έτσι», δεν θα τ’ ακούσεις στο σπίτι μου.

-Να επιστρέψουμε λίγο στο παρελθόν… Ησουν αγαπημένο «παιδί» του Νίκου Φώσκολου. Αναπολείς την εποχή της «Λάμψης»;
-Ηταν και δύσκολα και γλυκά χρόνια, και φυσικά τα αναπολώ. Ο Νίκος Φώσκολος ήταν φοβερός άνθρωπος και μου έδωσε πάρα πολλά.

-Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω θα ξανά έλεγες το ναι στη «Λάμψη»;
-Εννοείται. Δεν θα έλεγα ναι σε μια δουλειά που έγραψε ιστορία και η οποία αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους;

-Θυμάσαι κάτι χαρακτηριστικό από τα χρόνια της επιτυχημένης συνεργασίας σου με τον Νίκο Φώσκολο;
-Οταν έπαιζα στη «Λάμψη» χρειάστηκε να κάνω ένα πολύ σοβαρό χειρουργείο. Μπήκα, λοιπόν, στο νοσοκομείο, το χειρουργείο τελείωσε αργά τη νύχτα και παρά το γεγονός ότι έπρεπε να νοσηλευτώ, την επόμενη μέρα πήγα στο γύρισμα με τα σωληνάκια και την πεταλούδα στο χέρι, γιατί υποτίθεται πως θα επέστρεφα και πάλι. Ο Νίκος Φώσκολος, λοιπόν, με έψαχνε γιατί είχα αργήσει και μου λέει πάνω από το κοντρόλ: «Ελίνα που ήσουν»; «Είχα ένα χειρουργείο, κύριε Φώσκολε, και τώρα ήρθα». Ξέρεις τότε τι μου απάντησε; «Μόνο νεκρή δεν θα ξανάρθεις στο γύρισμα». Τέτοιο πάθος είχε για ό,τι κάναμε.

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More