Αττικό Πάρκο: Τίποτα δεν συγκρίνεται με το αληθινό!

Είναι γεγονός πως ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και αυτό, πέρα από τη δική σου προσωπική εμπειρία και καθημερινότητα, μπορείς να το διαπιστώσεις βλέποντας απλά και μόνο τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά σου! Μέσα από την απόλυτη εξοικείωση που βλέπεις πως έχουν με τα ηλεκτρονικά μέσα από τόσο μικρή ηλικία! Μάλιστα, αντιλαμβάνεσαι πως μεγαλώνοντας αφιερώνουν όλο και περισσότερο από τον ελεύθερο χρόνο τους μπροστά σε κάποια οθόνη, είτε αυτή είναι ενός smartphone, είτε ενός υπολογιστή ή της τηλεόρασης.

Ωστόσο, όσο ελκυστική κι αν είναι η τεχνολογία, μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά σε πιο νωχελικό τρόπο ζωής, με αρκετά μειωμένες αληθινές εμπειρίες. Όπως στην περίπτωση του… ζωικού βασιλείου! Ένα παιδί μπορεί να αναγνωρίσει τα άγρια ζώα από μια φωτογραφία που έχει δει στο tablet του μπαμπά του ή να πάρει πληροφορίες για αυτά παρακολουθώντας ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση. Ποτέ, όμως, δεν θα έχει τη σωστή και πλήρη εικόνα αν δεν τα δει από κοντά! Και φυσικά ποτέ, κανένα παιδί, δεν θα ενθουσιαστεί τόσο με ένα ζώο αν δεν έχει την ευκαιρία να σταθεί πραγματικά δίπλα του. Και αυτός ο ενθουσιασμός να μετατραπεί σε αγάπη για τα ζώα, αλλά και σε γνώση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στη φύση, κυρίως εξαιτίας του ανθρώπου.

Και αυτό ακριβώς αποφάσισε να τεστάρει και το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο! Μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία, έβαλε κάποιους μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού να δουν πρώτα φωτογραφίες από λεμούριους. Σε δεύτερο στάδιο, τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βίντεο για τους λεμούριους και την επόμενη ημέρα είδαν τους λεμούριους από κοντά! Στο Αττικό Πάρκο! Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Το αληθινό κέρδισε με μεγάλη διαφορά, όπως φαίνεται και στο video που ακολουθεί!

Το Αττικό Πάρκο, λοιπόν, μας προσκαλεί όλους να ζήσουμε από κοντά την αξέχαστη εμπειρία μιας βόλτας ανάμεσα σε 2000 ζώα. Σε ένα Πάρκο, μοναδικό στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, έκτασης 200 στρεμμάτων που φιλοξενεί 209 διαφορετικά είδη πουλιών, 60 είδη θηλαστικών, 40 είδη ερπετών από όλο τον πλανήτη!

Το Αττικό Πάρκο μας καλωσορίζει στο ζωικό βασίλειο καθημερινά και μας θυμίζει πως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το αληθινό!

Δες παρακάτω το βίντεο από την εμπειρία των παιδιών στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

Read More

And More