Δημιουργικά παιχνίδια για να κρατήσεις απασχολημένα τα παιδιά!

Γιορτές, τραπέζια, παιδιά μέσα στα πόδια σου και είναι φυσικό να θέλεις να τα απασχολήσεις δημιουργικά ειδικά τις μέρες αργίας που συνήθως μαζεύονται πολλά σε ένα σπίτι. Ανάλογα και με την ηλικία τους υπάρχουν αρκετές έξυπνες ιδέες που μπορείς να αντλήσεις από το διαδίκτυο για να τα κρατήσεις απασχολημένα. Ένα καλό παράδειγμα είναι να βάλεις τα μεγαλύτερα να γράψουν το κλασικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη που θα σε διευκολύνει να αποφασίσεις και τι δώρο θα τους κάνεις! Ανήμερα την Πρωτοχρονιά ή την παραμονή υπάρχουν άλλα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν μέσα στο σπίτι όπως αυτά που θα δεις παρακάτω:


Κουτσό με το χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ζωγράφισε ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο βάζοντας τα να παίξουν κουτσό με σοκολατάκια και όρισε ένα ωραίο έπαθλο.


Το κλασικό κυνήγι θησαυρού: Μπορείς να ορίσεις να ψάξουν να βρουν την κρυμμένη μπάλα ή μπαστουνάκι ή τον κρυμμένο Άγιο Βασίλη σε κάποιο μέρος του σπιτιού (που δεν φοβάσαι να κάνουν άνω κάτω) με έπαθλο.


Αυτή είναι μια πολύ καλή λύση για μικρά πιτσιρίκια. Ένα μεγάλο χάρτινο δέντρο με τρύπες διαφορετικών χρωμάτων όπως οι μπάλες που πρέπει να βάλουν σε κάθε τρύπα.


Μπορούν να παίξουν παιχνίδια μνήμης με σοκολατάκια που ανά δύο στο κάτω μέρος τους θα έχουν το ίδιο αυτοκόλλητο. Ανακάτεψε τα σοκολατάκια και θα πρέπει να ανοίγουν ανά δύο για να βρουν το ίδιο.


Παίξτε ένα κλασικό παιχνίδι του λούνα πάρκ. Στήσε μια πυραμίδα από χάρτινα ποτηράκια που μπορεί να έχουν ζωγραφίσει τα παιδιά και μπορούν τα πετάνε μαλακά μπαλάκια για να τα πετύχουν από μια μικρή απόσταση με δώρο κάποιο κουκλάκι.


Στήσε μικρά πλαστικά ποτηράκια σε πυραμίδα και δώσε στα παιδιά μικρά στολιδάκια όπως κουδουνάκια τα οποία πρέπει να καταφέρουν να βάλουν μέσα στα ποτηράκια από κάποια απόσταση.

Read More

And More