Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.12.2015 | 10:00

Ενημερώσου τώρα για το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β! Δες πού!

Ενημερώσου τώρα για το εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β! Δες πού!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η μηνιγγίτιδα Β είναι μια σοβαρή ασθένεια που προσβάλλει πολλά παιδιά και δυστυχώς μπορεί να αποβεί και θανατηφόρα. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης και ελέγχου της νόσου είναι ο εμβολιασμός. Μέχρι πρότινος, το εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο της οροομάδας Β (MenB) παρέμενε ανεκπλήρωτη ανάγκη δημόσιας υγείας και ιδιαίτερα δύσκολος στόχος, που όμως πλέον επιτεύχθηκε!

Μηνιγγίτιδα Β: μην την αγνοείς!
Η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος προκαλεί ετησίως 500.000 κρούσματα και 50.000 θανάτους παγκοσμίως! Η νόσος εκδηλώνεται, συνήθως, αιφνίδια, χωρίς προειδοποιητικά σημεία, σε κατά τα άλλα υγιή άτομα με μη αναγνωρισμένους παράγοντες κινδύνου και προσβάλλει, κυρίως, βρέφη, νήπια καθώς επίσης εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Στη χώρα μας το 2013 είχαμε 68 κρούσματα (11% αύξηση σε σχέση με το 2012). Τα 5 κρούσματα κατέληξαν σε θάνατο ενώ σε άλλα είχαμε σοβαρές αναπηρίες

Πρόλαβε τη μηνιγγίτιδα τώρα!

Μέχρι σήμερα, υπήρχε ένα... κενό στον εμβολιασμό των παιδιών. Ενώ υπάρχουν εμβόλια για τις περισσότερες παιδικές ασθένειες και για άλλες μορφές μηνιγγίτιδας, η μηνιγγίτιδα Β παρέμενε μία ασθένεια χωρίς εμβόλιο και άρα η πλειοψηφια των παιδιών ήταν απροστάτευτα ενάντια σε αυτήν. Όλοι οι γονείς γνωρίζουν ότι στις μέρες μας πια κανένα παιδάκι δεν χρειάζεται να υποστεί την ταλαιπωρία μιας μεταδοτικής νόσου όπως η ανεμοβλογία, η ιλαρά, η ερυθρά και αυτό διότι έχουν στα χέρια τους έναν πολύτιμο σύμμαχο: τα εμβόλια! Και στη φαρέτρα τους πια ήρθε να προστεθεί και το πολύ σημαντικό εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Β!

Ενημερώσου υπεύθυνα, προστάτεψε το παιδί σου!
Ο εμβολιασμός αποτελεί την αποτελεσματικότερη πρόληψη και προστασία έναντι της μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου και η
καμπάνια "Παιδικά Χαμόγελα" έρχεται για να ενημερώσει τους γονείς ότι ο εμβολιασμός είναι αποδεδειγμένα ένα από τα πιο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για την υγεία κάθε παιδιού και φυσικά ένας λόγος παραπάνω για μια τόσο σοβαρή νόσο όσο η μηνιγγίτιδα Β!

Εάν θέλεις να ενημερωθείς υπεύθυνα και σωστά, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από τις 12 μέχρι 3 το μεσημέρι πήγαινε στο περίπτερο της εκστρατείας "Παιδικά Χαμόγελα" στον 3ο όροφο του The Mall Athens στο Μαρούσι και λύσε όλες τις απορίες σου για την ασθένεια και το εμβόλιο!Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10