Πίσω στην κορυφή της σελίδας
09.06.2016 | 14:44

Νέα πνοή στα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας από τον ΟΠΑΠ!

Νέα πνοή στα δύο μεγάλα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας από τον ΟΠΑΠ!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Χτίζοντας την ήδη πλούσια προσφορά του στον τομέα της Υγείας και θέτοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση των συνθηκών ζωής των παιδιών, ο ΟΠΑΠ συνεχίζει να υλοποιεί τη δέσμευση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2014 να ανακαινίσει πλήρως τα δυο σημαντικότερα, παλαιότερα και μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Ελλάδα, το Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία" και το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού». Όπως δήλωσε και η επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ΟΠΑΠ, Γεωργία Λασσανιάνου: "Πιστοί στην δέσμευσή μας συνεχίζουμε το έργο της ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων έχοντας ως στόχο να προσφέρουμε στα παιδιά υπηρεσίες νοσηλείας υψηλού επιπέδου".


Δυναμικά προχωρά το έργο και στα δύο νοσοκομεία
Στις αρχές Νοεμβρίου του 2015, ο ΟΠΑΠ παρέδωσε δύο πλήρως ανακαινισμένους ορόφους στα Νοσοκομεία Παίδων "Η Αγία Σοφία" και "Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού". Συγκεκριμένα, στους δύο υπερσύγχρονους πλέον ορόφους των Νοσοκομείων έγιναν όλες οι απαραίτητες κτιριακές επισκευές και αισθητικές παρεμβάσεις αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους. Επιπλέον, έγινε επισκευή και μερική αντικατάσταση του ξενοδοχειακού και γραφειακού εξοπλισμού των νοσηλευτικών μονάδων. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δηλώνει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία",
κ. Μανώλης Παπασάββας
για την αισθητή αλλαγή στους χώρους: "Είναι μεγάλη η διαφορά της ξενοδοχειακής υποδομής που υπήρχε πριν με αυτή που έχει δημιουργηθεί τώρα και κάτι ανάλογο θα γίνει και στην ορθοπεδική κλινική και το πρόγραμμα της ΟΠΑΠ Α.Ε θα συνεχιστεί και σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του νοσοκομείου μας και την ευχαριστούμε θερμά γι αυτό. Είναι ένα έργο σημαντικό για το νοσοκομείο μας".
Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη τα εξής έργα:
-Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία»: Χρωματισμοί, διακοσμητικές παρεμβάσεις, οικοδομικές επισκευές, επισκευή υφισταμένου και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού και ιατρικού εξοπλισμού
  • της Α΄& Β΄ ορθοπεδικής  νοσηλευτικής μονάδας του 2ου ορόφου
  • της κεντρικής εισόδου και των δύο κλιμακοστασίων (από το υπόγειο, έως τον 7ο  όροφο)
                                           
        
-Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Π. & Α. Κυριακού»: Χρωματισμοί, διακοσμητικές παρεμβάσεις, οικοδομικές επισκευές και εγκατάσταση νέου ξενοδοχειακού  εξοπλισμού του κεντρικού  κλιμακοστασίου μεταξύ των πτερύγων Α & ΒΔ   συμπεριλαμβανομένων των χώρων αναμονής, (από το ισόγειο, έως και τον 6ο όροφο).

Η πολιτική μηχανικός ΕΜΠ, που έχει αναλάβει και τη διεύθυνση του έργου, Αλεξάνδρα Ρομοσιού τόνισε τις δυσκολίες του εγχειρήματος: "Πρόκειται για ένα νοσοκομείο το οποίο βρίσκεται εν λειτουργία συνεπώς επεμβαίνουμε χειρουργικά ουσιαστικά στο κτίριο γιατί δεν πρέπει να δημιουργήσουμε θορύβους, δεν πρέπει να δημιουργήσουμε σκόνες, πρέπει να δούμε τώρα που φτιάχνουμε, ας πούμε, ένα κλιμακοστάσιο από πού θα διοχετεύεται ο κόσμος και πού θα είναι οι προσβάσεις και συνεπώς είναι, όπως είπα και πριν, μια χειρουργική επέμβαση σ ένα κτίριο που είναι ζωντανό, εν λειτουργία".Πρόγραμμα Ανακαίνισης των Παιδιατρικών Νοσοκομείων
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πλέον, ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος του ασθενούς παίζει σημαντικό ρόλο στην θεραπεία του. Δικαιολογημένα, κατά συνέπεια, η επιδίωξη της ΟΠΑΠ είναι να αναμορφώσει το θεραπευτικό περιβάλλον των δύο Νοσοκομείων, επιστρατεύοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και δημιουργώντας ένα ευχάριστο χώρο για τα παιδιά.
Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο Παιδιατρικών Νοσοκομείων είναι:
  • Η λειτουργική και τεχνική αναβάθμιση όλων των Νοσηλευτικών Τμημάτων και Εξωτερικών Ιατρείων, που έχουν ανάγκη
  • Η αναβάθμιση του θεραπευτικού περιβάλλοντος του άρρωστου παιδιού, μέσω της κατάλληλης διακόσμησης, της χρωματικής αντιμετώπισης και της όλης ανάπλασης των χώρων νοσηλείας, παραμονής ή εξέτασης των μικρών ασθενών, με στόχο την δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Bella Hadid: πώς βγάζει τέλειες selfie, ποια καλλυντικά χρησιμοποιεί, τι χρώμα βάφει τα νύχια της και άλλα μυστικά
Τα ωραιότερα νυφικά που είδαμε στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης
Light συνταγές: Πρωτεϊνούχα γεύματα με λίγες θερμίδες που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις
Angelina Jolie: Το καινούριο σπίτι της ηθοποιού είναι ένα από τα πιο ιστορικά του Hollywood
Top 10