Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά: Πού να πάτε, τι να κάνετε!

Είναι Χριστούγεννα, τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και είναι φυσικό οι γονείς να αναζητούν πώς θα τα απασχολήσουν δημιουργικά κι ευχάριστα ειδικά μέσα στην πόλη! Αυτός ο οδηγός θα σας φανεί πολύ χρήσιμος καθώς θα σας δώσει μια μικρή ιδέα από το τι γίνεται στην πόλη με τα χριστουγεννιάτικα χωριά, παιδικές παραστάσεις, εργαστήρια που μπορείτε να πάτε τα παιδιά σας.
Επιβεβαιώστε πάντοτε τι ισχύει με τον εκάστοτε διοργανωτή καθώς κάποιες εκδηλώσεις μπορεί να αναβληθούν λόγω καιρού. Επίσης αναζητήστε την προπώληση εισιτηρίων για πολλά από τα παρακάτω καθώς συχνά είναι φθηνότερα από ό,τι να βγάλετε εισιτήρια επί τόπου.

Χριστούγεννα στα Αηδονάκια με τα θεότρελα Rabbids

Τα Αηδονάκια φορούν τα χριστουγεννιάτικά τους από 26 Νοεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου και φέτος υπόσχονται τις πιο χαρούμενες, τις πιο διασκεδαστικές, τις πιο «παιχνιδιάρικες», τις πιο «σκανταλιάρικες» και «φασαριόζικες» γιορτές για όλη την οικογένεια. Τα διάσημα και θεότρελα Rabbids «τρυπώνουν» στα ΑΗΔΟΝΑΚΙΑ και φέρνουν τα πάνω – κάτω στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό!

Τις Κυριακές 27/11, 4/12, 11/12, 18/12 από τις 12:00 – 15:00
Την Παρασκευή 23/12 από τις 18:00 – 21:00
Το Σάββατο 24/12, την Κυριακή των Χριστουγέννων 25/12 και τη Δευτέρα 27/12
από τις 12:00 – 15:00 & από τις 18:00 – 21:00
Από την Τρίτη 27/12 έως και την Πέμπτη 29/12
από τις 18:00 – 21:00
Την Παρασκευή 30/12, το Σάββατο 31/12 & την Κυριακή 1/1/2017 (την Πρωτοχρονιά) από τις 12:00 – 15:00 & από τις 18:00-21:00
Από τη Δευτέρα 2/1 έως και την Πέμπτη 5/1 από τις 18:00 – 21:00
Την Παρασκευή 6/1 από τις 12:00 – 15:00 & από τις 18:00 – 21:00
Το Σάββατο 7/1 από τις 18:00 – 21:00
Την Κυριακή 8/1 από τις 12:00 – 15:00

Διεύθυνση
Ανδρέα Παπανδρέου & Διονύσου 155, Μαρούσι
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα έως Παρασκευή 16:00 – 22:00
Σάββατο – Κυριακή 10:00 – 23:00
Εορταστικό ωράριο 10:00 – 23:00 (από τις 23 Δεκεμβρίου και θα ισχύει για όλη την περίοδο, που τα σχολεία έχουν χριστουγεννιάτικες διακοπές)
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Χριστούγεννα στο Πλανητάριο!

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, «ντύνεται» από τις 5 Δεκεμβρίου με τα γιορτινά του και περιμένει και αυτά τα Χριστούγεννα, τους μικρούς και μεγάλους φίλους του με μια σειρά από επτά εντυπωσιακές ψηφιακές παραστάσεις και ταινίες θόλου! Οι παραστάσεις υπόσχονται να μας βάλουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, να μας μιλήσουν για «το Άστρο των Χριστουγέννων», να μας γεμίσουν με τις θαυμαστές εικόνες που μας χαρίζει το Βόρειο Σέλας, αλλά και να μας ταξιδέψουν ως το φεγγάρι κι ακόμη πιο μακριά ως τις εσχατιές του Σύμπαντος.

Οι προτεινόμενες παραστάσεις είναι οι εξής:

Το Άστρο των Χριστουγέννων
Μία εντυπωσιακή όσο και επίκαιρη ψηφιακή παράσταση για όλη την οικογένεια. Η παράσταση αναλαμβάνει να διερευνήσει, με την συμμετοχή του θεατή, μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα και να δώσει μία εικόνα στην αναζήτηση κάθε παιδικής ψυχής, του ξεχωριστού εκείνου κοσμικού φαινομένου, που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό.

Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας
Η ψηφιακή παράσταση «Διαστημικές Καταιγίδες και Βόρειο Σέλας» μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια φαινόμενα του Ηλιακού μας συστήματος. Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 km/h, έως τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσαν τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη μας, η παράσταση αυτή μας υπενθυμίζει ότι πραγματικά είμαστε τυχεροί που ζούμε στην Γη!
Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Μια Βόλτα στο Φεγγάρι
Το 1969 τρεις αστροναύτες τόλμησαν να ταξιδέψουν εκεί όπου κανένας άνθρωπος μέχρι τότε δεν είχε πάει, στο φεγγάρι. Η παιδική ταινία «Μια βόλτα στο φεγγάρι» μεταφέρει το κοινό σε αυτή την ιστορική περίοδο. Συνδυάζοντας την αποστολή του Απόλλων 11 με τη διασκεδαστική περιπέτεια που σκαρώνουν τρία νεαρά μυγάκια, η παράσταση «Μια βόλτα στο φεγγάρι» γνωρίζει στη νέα γενιά την εποχή των διαστημικών ταξιδιών, την εποχή όπου ολόκληρος ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τα επιτεύγματα των αστροναυτών και των επιστημόνων.
Προτείνεται για τους μικρούς μας φίλους 5 ετών και άνω.

Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων
Ένα συναρπαστικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους. Η παράσταση παρουσιάζει με συνοπτικό τρόπο ορισμένες μόνο απ’ τις πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων. Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Κρυμμένο Σύμπαν
Ελάτε να φτάσουμε έως τα βάθη του διαστήματος με ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό μέσο. Εκπληκτικές εικόνες υψηλής ανάλυσης του διαστήματος επιτρέπουν στους θεατές να εξερευνήσουν τους πρώτους γαλαξίες, να δουν αστέρια που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, να περιηγηθούν στην επιφάνεια του Άρη και να θαυμάσουν εικόνες μακρινών ουράνιων δομών, μαζί με μερικές εκπληκτικές όψεις του Ήλιου. Για παιδιά 9 ετών και άνω και ενήλικες.

Τα Μυστικά του Αθέατου Κόσμου
Η ταινία μας μεταφέρει στην οθόνη του Πλανηταρίου φαινόμενα που δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι, παρόλο που συμβαίνουν καθημερινά μπροστά μας. Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Στα Μονοπάτια των Άστρων
Κάθε βράδυ, όταν στον ουρανό έχει ξαστεριά, τα πάντα μοιάζουν γαλήνια και ειρηνικά. Κι όμως, το τι βλέπουμε εκεί πάνω δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη! Γιατί στα μονοπάτια των άστρων του Γαλαξία μας, δεν θα συναντήσουμε έναν ήρεμο και αναλλοίωτο κόσμο, αλλά αντίθετα τις συχνά βίαιες φυσικές διεργασίες μιας αέναης γένεσης και καταστροφής. Για παιδιά 10 ετών και άνω και ενήλικες.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παραστάσεων μπορείτε να αντλήσετε εδώ

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής με τη Βασίλισσα του Χιονιού

Το Μπαλέτο της Εθνικής Όπερας του Κιέβου, θα παρουσιάσει από τις 17 έως 28 Δεκεμβρίου σε πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα στην Αθήνα, τη νέα χορογραφία της Βασίλισσας του Χιονιού που βασίζεται στο πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν στη σκηνή της Αίθουσας «Αλεξάνδρα Τριάντη».

Μία μεγάλη και χαρούμενη παρέα παιδιών κάνει πατινάζ στην παγοπίστα της πόλης και μαζί τους παίζουν ο Κέυ και η Γκέρντα, δύο αχώριστοι φίλοι που αγαπιούνται σαν αδέρφια. Ξαφνικά εμφανίζονται οι κακοί καλλικάντζαροι που προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα τους αλλά ευτυχώς δεν κατορθώνουν με τις πράξεις τους να χαλάσουν την αρμονική ατμόσφαιρα των παιδιών. Εν τω μεταξύ, σε ένα κόσμο φανταστικό, παγωμένο και απόμακρο, κυριαρχεί η γοητευτική Βασίλισσα του Χιονιού που σαγηνεύει τους ανθρώπους με την ομορφιά της έχοντας για όπλο ένα μαγικό καθρέφτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Κέυ και η Γκέρντα ανοίγουν τα δώρα τους μαζί με τους φίλους και τη γιαγιά της Γκέρντα όταν ξαφνικά ο Κέυ βλέπει στο παράθυρο μία νιφάδα που άρχισε να μεγαλώνει, να γίνεται τεράστια και να παίρνει τη μορφή μιάς πανέμορφης γυναίκας….ήταν η Βασίλισσα του Χιονιού αλλά την έβλεπε μόνο ο Κέυ. Μάταια προσπαθούσε να την δείξει στα υπόλοιπα παιδιά που άρχισαν να τον κοροϊδεύουν.

Ξαφνικά, ο Κέυ νοιώθει να τον χτυπάει κάτι ταυτόχρονα στο μάτι και στην καρδιά….ήταν δύο μικροσκοπικά κομμάτια του μαγικού καθρέφτη Τα μικρά γυαλάκια σφηνώνονται στα μάτια του Κέυ και παγώνουν την καρδιά του. Η συμπεριφορά του Κέυ άρχισε να αλλάζει αμέσως, έγινε κακός κι εριστικός, μαλώνει με την Γκέρντα και τους άλλους φίλους του και φεύγει από το ζεστό και χαρούμενο σπίτι. Καθώς περιπλανιέται μόνος μέσα στη νύχτα, εμφανίζεται η Βασίλισσα του Χιονιού με το ασημένιο άρμα της, τυλιγμένη σε ένα σύννεφο από νιφάδες χιονιού ακτινοβολώντας γεμάτη γοητεία. Τον φιλάει, τον μαγεύει και τον παίρνει μαζί της στο γυάλινο παλάτι…. φιλοδοξεί να γίνει ο Πρίγκιπας της παγωμένης ζωής της. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει η μεγάλη περιπέτεια της Γκέρντα που ψάχνει απεγνωσμένα να βρεί τον χαμένο της φίλο. Πώς θα βρει τον αγαπημένο της φίλο που έπεσε στα δίχτυα της διαβόητης Βασίλισσας και χάθηκε από την ζωή της; Με ποιο τρόπο θα τον αφυπνίσει και θα ζεστάνει ξανά την παγωμένη του καρδιά;

Τιμές εισιτηρίων: € 28,00 – 38,00 – 48,00 – 60,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Παιδικά: € 14,00 – 19,00 – 24,00 – 30,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδική τιμή: € 20,00 (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)
www.megaron.gr / 210-7282 333

Ο Καρυοθραύστης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
16 – 30 Δεκεμβρίου 2016

Ένα είναι το απόλυτο χριστουγεννιάτικο παραμύθι: Ο Καρυοθραύστης! Το αγαπημένο και παγκοσμίως διάσημο μπαλέτο, με την υπέροχη μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, ζωντανεύει από το φημισμένο Russian Ballet Theater στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σκορπίζοντας απλόχερα χαρά και ομορφιά σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34
Τηλέφωνο: 2104143310, 2104143320

Εορταστικά εκπαιδευτικά προγράμματα από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Για παιδιά ηλικίας 3-6 χρόνων
Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 & ώρες 18.00-20.00
Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης)
«Το καραβάκι των Χριστουγέννων»
Τι στολίζαμε πριν από τα έλατα; Τα παιδιά εμπνέονται από τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, ανακαλύπτουν ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έθιμο και δημιουργούν με απλά υλικά το δικό τους παραδοσιακό ελληνικό καραβάκι, το οποίο διακοσμούν με χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Δηλώσεις συμμετοχής στο 2103241919. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

Για παιδιά ηλικίας 7-12 χρόνων
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 & ώρες 10.00-13.00
Εθνικός Κήπος, Παιδική Βιβλιοθήκη
«Μια… πρωτότυπη γιορτινή ιστορία»
Πώς φτιάχνεται μια ιστορία; Ποιος θα βοηθήσει τον ήρωα; Ποιος θα τον παιδέψει; Ποιο μαγεμένο αντικείμενο θα δώσει τη λύση; Τα παιδιά εμπνέονται από τους μαγικούς… εικονοκύβους, δημιουργούν και εμψυχώνουν τη δική τους πρωτότυπη γιορτινή ιστορία.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017 & ώρες 10.00-13.00
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Αθήνα)
«Το γούρι της νέας χρονιάς»
Άραγε, θα μας φέρει τύχη το 2017; Τι περιμένουμε να μας φέρει η νέα χρονιά;
Με έμπνευση τις συλλογές του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου, τα παιδιά ανακαλύπτουν τι συμβολίζει το γούρι και κατασκευάζουν το δικό τους γούρι από πηλό.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Τηλ. 2103241919, 2103312995, E-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

ΠΑΙΔΙΑ 2-3,5 ΕΤΩΝ
Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο
«Γιαγιάδες και παππούδες σε δράση.
Γιατί οι γάτες χουχουλιάζουν κοντά στη φωτιά;
Ένας κόσμος τόσο δα μικρός…»
Τετάρτη 28/12, 11.30-13.00
Ήταν κάποτε μια εποχή που η γάτα κυκλοφορούσε μόνο μέσα στα δάση. Μια μέρα αποφάσισε να παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα σε όλες τις γάτες αρέσει να χουχουλιάζουν κοντά στη φωτιά. Γιατί;
Στο χριστουγεννιάτικο αυτό εργαστήρι, κάθε παιδί θα πάρει τον παππού ή τη γιαγιά από το χέρι και θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας από μια ζούγκλα γεμάτη ζώα για να καταλήξουμε σε ένα δωμάτιο στολισμένο χριστουγεννιάτικα, κοντά σε ένα τζάκι που καίει. Στη συνέχεια, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά θα πάρουν ένα μικρό κουτάκι στα χέρια τους για να χωρέσουν μέσα τη δική τους ιστορία, το δικό τους μικρόκοσμο.
Όλα αυτά,μαγειρεύοντας και παίζοντας όλοι μαζί με ένα εύπλαστο υλικό, τη ζαχαρόπαστα! Θα ανακατέψουμε τα υλικά στις λεκάνες, θα ζυμώσουμε, θα πλάσουμε, θα ζουλήξουμε, θα κόψουμε και θα δημιουργήσουμε πολύ μικρές φιγούρες για να χωρέσουν στο μικρόκοσμό μας. Στο τέλος θα δώσουμε στο κουτάκι μας χριστουγεννιάτικα χρώματα και αρώματα.
Τα παιδιά αυτής της ηλικίας αντιδρούν ενστικτωδώς στη μαλακή και εύπλαστη φύση των υλικών της ζαχαροπλαστικής. Θέλουν να τα ζουλήξουν να τα πλάσουν, να τους κάνουν τρύπες και να παρατηρούν πώς αντιδρά κάθε φορά η επιφάνεια τους. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα ανακαλύψουν τη χαρά της δημιουργίας με ζαχαρόπαστα!

Για παιδιά 2-3,5 ετών/Απαραίτητη η παρουσία ενήλικα
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο:€15
Φίλοι ΜΚΤ: €12 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €12
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
www.cycladic.gr

ΠΑΙΔΙΑ 4-5 ΕΤΩΝ
«Ένα κουτί γεμάτο δώρα! Fluxus* Box
Με τη βοήθεια των παππούδων και των γιαγιάδων!»
Πέμπτη 29/12, 11:30-13:00

Είναι Χριστούγεννα! Το σπίτι γεμίζει με κουτιά που κρύβουν δώρα. Στο χριστουγεννιάτικο εργαστήρι μας υπάρχει ένα κουτί γεμάτο μαγικά και θαυμαστά πράγματα! Τι κρύβει μέσα, θα μας το αποκαλύψει το παραμύθι του κοριτσιού που τα έβαλε με τον κυρ-Βορριά! Στη συνέχεια τα παιδιά θα ανοίξουν το δικό τους κουτί, εμπνευσμένο από το κίνημα Fluxus, και θα βάλουν μέσα τα δικά τους αγαπημένα αντικείμενα που θα φτιάξουν με ανακυκλώσιμα και άλλα υλικά. Κουτιά, ρολλά, φτερά, καθαριστές πίπας, pon-pon, ξύλα, κόλλες, ταινίες και άλλα υλικά θα γίνουν τα μέσα δημιουργίας των παιδιών. Εικόνες από έργα του κινήματος θα αποτελέσουν έμπνευσή μας και θα κινητοποιήσουν την πειραματική μας διάθεση! Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους το αγαπημένο τους cd για να το βάλουν μαζί με τους άλλους θησαυρούς. Στο τέλος, παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά θα φτιάξουν από κοινού ένα αγαπημένο τους αντικείμενο.
Υ.Γ. Τα παιδιά να φοράνε άνετα και πρόχειρα ρούχα!

Για παιδιά 4-5 ετών
Με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο: €10
Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €7
Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00
www.cycladic.gr

SANTA CLAUS KINGDOM

  • Ο αληθινός Αϊ- Βασίλης, από το Ροβανιέμι της Λαπωνίας, έρχεται για 4η χρονιά να εγκαινιάσει το Πάρκο και να μείνει κοντά μας για λίγες ΜΟΝΟ ημέρες.
  • Τον Αϊ- Βασίλη περιμένει να τον υποδεχθεί από τη μακρινή πατρίδα του και να τον καλωσορίσει στο Santa Claus Kingdom, ο ένας και μοναδικός, ο παγοκολλητός των παιδιών,ο Frodi!
  • Τεράστιο Παγοδρόμιο, 400 τ.μ., περιμένει μικρούς και μεγάλους, επιδέξιους πατινέρ για ασταμάτητα στριφογυριστά λούπ αλλά και τους αρχάριους για τα πρώτα τους βήματα στον πάγο.
  • Αλλά και οι μικροί μας φίλοι, οι λιλιπούτειοι παγοδρόμοι, τα “πιγκουινάκια” μας, μπορούν να μάθουν να γλιστρούν και να κόβουν βόλτες στον πάγο με ασφάλεια με τη βοήθεια των εκπαιδευτών του Πάρκου.
  • 2 Χιονοτσουλήθρες Disc Slide περιμένουν τους μικρούς τους φίλους για τρελές καταβάσεις!
  • Ice Rollers, η μοντέρνα εκδοχή του πατινάζ!
  • Speed Land: Πίστα Συγκρουόμενων για Τρελό – Στούκες!
  • Η μεγαλύτερη καστροπολιτεία που έχετε δει ποτέ! Στο τεράστιο φουσκωτό Κάστρο οι δοκιμασίες πολλές, οι προκλήσεις ακόμα περισσότερες!
  • Δημιουργικά Εργαστήρια

Ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια
8 ευρώ για γονείς/14 ευρώ για παιδιά/ ειδική πολιτική για ανέργους και πολύτεκνους
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10 π.μ. – 10 μ.μ.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6199 777
Δωρεάν πάρκινγκ

Μαγικό χωριό στην Πάτρα

Ένα πρωτότυπο και θεαματικό χωριό στο κέντρο της Πάτρας, σε έκταση 20 στρεμμάτων της Πατραϊκής Οινοποιίας (Ανθείας 38). Στο μαγικό αυτό χωριό, στο οποίο η είσοδος είναι δωρεάν, υπάρχουν:

  • Xριστουγεννιάτικη παραμυθένια πολιτεία με φάτνες, αϊ Βασίληδες και Μάγους, έλατα χιονισμένα, φώτα, πολυάριθμα γιορταστικά events κ.λπ.
  • Παραμυθούπολη με 12 παραμύθια σε τρισδιάστατη μορφή και αφηγητή.
  • Καρουζέλ και διάφορα παιχνίδια.
  • Κουκλοθέατρο, τρενάκι.
  • Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με χριστουγεννιάτικα γλυκά.
  • Μουσείο Μυθολογίας με ομοιώματα Θεών και Ηρώων. (Θησέας στο Λαβύρινθο, Ηρακλής, Πήγασος, Λερναία Ύδρα κ.λπ.)
  • Ομοιώματα ηρώων και ηρωίδων των παραμυθιών. (Χιονάτη και 7 νάνοι, τα τρία γουρουνάκια, ο Πινόκιο, η Σταχτοπούτα, η Πεντάμορφη και το τέρας, το φεγγάρι και τα αστέρια)

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι του Μαγικού χωριού της Πάτρας θα φιλοξενήσουν εκθέματα και events ολόκληρη την εορταστική περίοδο 3 Δεκεμβρίου- 8 Ιανουαρίου.

Ο Φρόλι στο Άλσος Κηφισιάς

Έως και τις 6 Ιανουαρίου το πανέμορφο Άλσος φιλοξενεί τον Φρόλι, το Ξωτικό των Ευχών που περιλαμβάνει:

  • Το Χωριό της Σοκολάτας και των Ζαχαρωτών: Απαρτίζεται από ξύλινα σπιτάκια μέσα στα οποία μπορεί κανείς να βρει πολλά γλυκά. Να δοκιμάσει, αλλά και να κάνει τις αγορές του. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν λαχταριστά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής.
  • Το Μαγικό Τρένο του Φρόλι: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν μια παραμυθένια διαδρομή γύρω από χωριό των ζαχαρωτών και της σοκολάτας, του δάσους και των κήπων του Άλσους με προορισμό το σπίτι του Άγιου Βασίλη.
  • Το καράβι των Πειρατών: Ένα ξύλινο καράβι 22 μέτρων στο κέντρο του Άλσους, θα δεχτεί όλα τα παιδιά στο εσωτερικό του. Οι ηθοποιοί-πειρατές θα προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα.
  • Το σπίτι του Άγιου Βασίλη: Ο Άγιος Βασίλης και τα Φρολάκια, τα μικρά ξωτικά υποδέχονται τα παιδιά και όλοι μαζί το γράμμα με τις ευχές για τη νέα χρονιά. Στον προαύλιο χώρο ένα έλκηθρο με ταράνδους, είναι έτοιμο να ξεκινήσει το ταξίδι, ικανοποιώντας ευχές και επιθυμίες των παιδιών όλου του κόσμου.
  • Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Φρόλι: Με ύψος που φτάνει τα 12 μέτρα, αποτελείται από εκατοντάδες μικρές μυρτιές. Τα ξωτικά θα το διακοσμήσουν με χιλιάδες ευχές μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας.
  • Φάτνη: Σε φυσικό μέγεθος. Δύο φορές την ημέρα θα πραγματοποιείται η αναπαράσταση της Γέννησης από θεατρική ομάδα, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Ελίζας Σολωμού.
  • Το Παγοδρόμιο: Με εμβαδόν πίστας 200 m², το τεχνητό παγοδρόμιο παρέχει απόλυτη ασφάλεια σε παιδιά και μεγάλους.
  • Το Σπίτι του Μικρού μας Κατοικίδιου Φίλου: Δράσεις, με σκοπό την ενημέρωση και μικρά καταστήματα. Σ’ αυτό το χώρο θα μάθετε και θα προμηθευτείτε όλα όσα χρειάζονται οι κατοικίδιοι φίλοι μας.
  • Το Σπίτι της κυκλοφοριακής αγωγής: Εκπαιδευτικά εργαστήρια, στα οποία τα παιδιά θα μάθουν ποιοι είναι οι κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής αλλά και πόσο σημαντικό είναι να τους τηρούμε όλοι.
  • Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης: Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά αξιολογούν τη σημασία της ανακύκλωσης, αξιοποιώντας ελαττωματικά χριστουγεννιάτικα στολίδια.
  • Οι δύο λίμνες των Ευχών: Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν την ευχή τους, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν και το Αστέρι της Ευχής, ενισχύοντας το έργο του “Make A Wish”

ΘΕΑΤΡΟ

“Χριστουγεννιάτικα Παιχνιδομαγέματα” στο Θέατρο 104

Η Λίνα Μαγισσουλίνα είναι ζωηρή! Πολύ πολύ ζωηρή και κανείς δεν την αντέχει … ούτε για μια στιγμή! Γι’ αυτό και οι φίλοι της, τη φορτώνουν στο μαγικό σκουπάκι της και τη στέλνουν «διακοπές» στον Βόρειο Πόλο, στην νονά της την Σία Μαγισσία! Που μεταξύ μας μια χαρά περνούσε μέχρι τώρα στην κουζίνα της, φτιάχνοντας πραλίνες, κουραμπιέδες και γλυκάκια για τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικάκια!!! Μα όταν η Λίνα η Μαγισσουλίνα αρχίζει τις σκανδαλιές τότε όλα γίνονται στ’ αλήθεια “κάτω – άνω”, ακόμη κι αν είναι Χριστούγεννα!!
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Παπαδοπούλου
Ηθοποιοί-Εμψυχωτές: Λία Καράμπελα, Έλσα Λουμπαρδιά, Αντώνης Κυριακάκης, Σοφία Παπαδοπούλου

Παραστάσεις:
Κυριακές 4+11+18 Δεκεμβρίου στις 15.00, Δευτέρα 26/12 στις 15.00 και Παρασκευή 6/1/2017 στις 15.00.
Διάρκεια: 75 λεπτά
Εισιτήριο: 10€

ΘΕΑΤΡΟ 104
Ευμολπιδών 41, Γκάζι Τ.Κ. 118 54 Αθήνα (200μ.από το μετρό Κεραμεικού)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210 3455020
www.facebook.com/iomadatwn5epoxwn

“Ένας Δράκος…μα ποιος Δράκος;” στο Θέατρο Πόρτα

Σε μια καστροπολιτεία κάπου μακριά, τότε που οι Δράκοι και οι ιππότες ζούσαν ανάμεσα στους ανθρώπους χωρίς αυτό να φαίνεται παράξενο σε κανέναν…ένας Δράκος είχε εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και χρόνια. Ήταν χωρίς αμφιβολία αυτός που όριζε τις τύχες όλων των κατοίκων της. Ο αδιαμφισβήτητος αφέντης της. Και σιγά σιγά οι άνθρωποι της πολιτείας τον συνήθισαν. Δεν τους τρόμαζε όπως στην αρχή. Άλλωστε δεν απαιτούσε και πολλά…μόνο κάθε τόσο να τρώει μια κοπέλα που οι κάτοικοι του πρόσφεραν σε αντάλλαγμα για την ασφάλεια και την προστασία που τους παρείχε από τα υπόλοιπα δεινά που μπορεί να τους απειλούσαν. Όταν αρχίζει η ιστορία μας, είναι η σειρά της Έλσας, της κόρης του Καρλομάγνου η οποία νιώθει σχεδόν περήφανη που θα θυσιαστεί για το καλό των συμπολιτών της. Την παραμονή όμως της θυσίας της, φτάνει στην πόλη ο γενναίος ιππότης Λανσελότος, ο οποίος δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψει να συμβεί αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, αυτή η κατάφωρη αδικία. Άλλωστε, αν δεν είναι καθήκον ενός γενναίου ιππότη να σκοτώνει δράκους, τι στο καλό είναι; Τα πράγματα όμως δεν θα είναι καθόλου απλά στην συνέχεια της ιστορίας μας.

Η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος βάζοντας την δική τους γνώριμη πινελιά, διασκευάζουν το Δράκο, του μεγάλου Ρώσου θεατρικού συγγραφέα Γιεβγκένι Σβάρτς, δημιουργώντας μια σκηνική σύνθεση για μικρούς- αλλά και όχι μόνο- θεατές, με καυστικό χιούμορ, παιγνιώδεις ανατροπές που μπλέκουν το παραμύθι, την παραβολή και τη σάτιρα μέσα από έντονη θεατρικότητα.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, Ανέργων 8€, Ομαδικό 8€

Εορταστική περίοδος:
Κυριακή 18/12 11:00 και 15:00
Δευτέρα 26/12 11:00
Τρίτη 27/12 15:00
Παρασκευή 30/12 15:00
Παρασκευή 6/1 15:00
Σάββατο 7/1 17:00
Κυριακή 8/1 11:00

Θέατρο Πόρτα: Μεσογείων 59 115 26, Αθήνα τηλ.: 210 77 11 333
www.porta-theatre.gr

Read More

And More