Πίσω στην κορυφή της σελίδας
17.07.2010 | 11:41

Βόλτα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Με έμφαση στο συνδυασμό ψυχαγωγίας και επιμόρφωσης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, δέκα χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, προσφέρει στους επισκέπτες του ένα μοναδικό ταξίδι στις πέντε ηπείρους, μέσα από τη ζωή των 1800 ζώων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του. 
Η ενημέρωση του κοινού γύρω από το ζωïκό και φυτικό βασίλειο καθώς και η προσπάθεια διατήρησης ή ακόμα και αναπαραγωγής των απειλούμενων ειδών - ένα 30% περίπου των ζώων του Πάρκου είναι σπάνια ή ακόμα και υπό εξαφάνιση - αποτελούν βασικούς στόχους του Πάρκου.

Το Πάρκο είναι μέλος της EAZA (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Κήπων και Ενυδρείων) και ως μέλος της τηρεί όλες τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για τη σωστή φιλοξενία των ζώων.  

Σε συνεργασία με την ΕΑΖΑ το ΑΖΠ συμμετέχει ενεργά σε 15 Ευρωπαϊκά προγράμματα αναπαραγωγής απειλούμενων ειδών (ΕΕP), και 29 είδη στο πάρκο παρακολουθούνται και ελέγχονται μέσω του Βιβλίου γενεαλογίας και αναπαραγωγής (ΕSB).Το Πάρκο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο φιλοξενώντας την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο (1.100 πουλιά από 300 διαφορετικά είδη), ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες και 3 πολύ εντυπωσιακά μεγάλα κλουβιά – μικρογραφίες των 3 ηπείρων - στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα.
Από τον Απρίλιο του 2001 όταν στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο προστέθηκε ‹‹Ο Κόσμος των Ερπετών›› ξεκίνησαν οι συνεχείς επεκτάσεις και προσθήκες που περιλάμβαναν το έκθεμα ‹‹Ελληνική Πανίδα››, με ζώα που συναντάμε σπάνια στην Ελλάδα (καλοκαίρι 2002), την ‹‹Αφρικανική Σαβάνα›› με ζώα από την Αφρικανική Ήπειρο (Φεβρουάριος 2003), το τμήμα με τις μαϊμούδες και τους πιθήκους (Ιούνιος 2003).
. Το Δεκέμβριο του 2004 ολοκληρώθηκε το τμήμα των αιλουροειδών και η επέκταση της Αφρικανικής Σαβάνας. Στο «Δάσος των Μαϊμούδων», οι επισκέπτες μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τις μαϊμούδες ενώ στη «γη των Τσίτα», φιλοξενούνται 4 Τσίτα σε ένα μεγάλο χώρο τον οποίο οι επισκέπτες μπορούν να διασχίσουν μέσα από ειδικό διάδρομο.Ακόμα μπορείτε να επισκεφτείτε το τμήμα με τους πιθήκους, χιμπατζήδες και γίββωνες και τέλος την «Περιοχή της Ερήμου» όπου φιλοξενούνται ζώα όπως καμήλες, άγρια γαϊδoύρια Σομαλίας κλπ. Επιπλέον, από το Μάϊο του 2010, στην «οικογένεια» των ζώων του Πάρκου προστέθηκαν 2 αρσενικοί λευκοί ρινόκεροι.

Από τον Ιούνιο του 2010 λειτουργεί το πρώτο και μοναδικό Δελφινάριο στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενεί 4 δελφίνια καθώς και 2 θαλάσσια λιοντάρια Καλιφόρνιας. Το «Δελφινάριο» αποτελεί τη σημαντικότερη επέκταση του Πάρκου στα 10 χρόνια λειτουργίας του και φιλοδοξεί, μέσω ενός συνδυασμού ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, να ευαισθητοποιήσει τους επισκέπτες του.


 
Το Δελφινάριο, ακολουθώντας το παράδειγμα των δεκάδων δελφιναρίων ανά τον κόσμο, φιλοδοξεί να προσφέρει στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά τα πλέον χαρισματικά ζώα, τα δελφίνια, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα παιδιά για την ευφυΐα, τις ικανότητες, την παιχνιδιάρικη συμπεριφορά τους αλλά και για τη φιλική τους διάθεση. 

info: Aττικό Ζωολογικό Πάρκο Α.Ε.
Θέση Υαλού ● Τ.Θ. 38 ● Σπάτα 19004
Ώρες λειτουργίας: Κάθε μέρα από τις 9:00π.μ ως τη δύση του ηλίου
Τηλ: 210 6634724 ● Φαξ: 210 6634726
zoo@atticapark.gr ● www.atticapark.com
 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10