Πίσω στην κορυφή της σελίδας
03.07.2010 | 23:06

Ταξίδι στο χρόνο!

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ένας χώρος γεμάτος δεινόσαυρους! Μια ευκαιρία για διασκέδαση και γνώση! Μια επίσκεψη στο Πάρκο Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το πιτσιρίκι σου θα ενθουσιαστεί και παράλληλα θα κάνει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο!

Τεράστια άγρια πλάσματα σε αναπαράσταση εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την όψη τους. Φυτοφάγα, σαρκοφάγα και παμφάγα ζώα προκαλούν δέος, έκπληξη και περιέργεια να τα γνωρίσουμε εκατομμύρια χρόνια μετά την εξαφάνιση τους!
 
     
 

Οι δεινόσαυροι πρωτοεμφανίστηκαν στο γήινο οικοσύστημα πριν από περίπου 230 εκατομμύρια χρόνια και κυριάρχησαν σ’ αυτό πάνω από 160 εκατομμύρια χρόνια.
 
        


Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου (πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια), οι δεινόσαυροι υπέστησαν μαζική εξαφάνιση και έκτοτε τους συναντά κάποιος μόνο σε μουσεία ή θεματικά πάρκα.
 
        Το Πάρκο Δεινοσαύρων εκτείνεται σε μια γεωγραφική έκταση περίπου 6.000 τ.μ. και αποτελείται από τη δεινοσαυροχώρα, όπου «κατοικούν» χαρακτηριστικά είδη δεινοσαύρων και πτηνών διαφόρων γεωλογικών περιόδων (σε αναπαραστάσεις κανονικών διαστάσεων, υπό τη συνοδεία ήχων και επεξηγηματικών πινακίδων).


Στο χώρο του πάρκου μπορείτε να επισκεφτείτε και το σπήλαιο της εξέλιξης που δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «γνωρίσει» τον προϊστορικό άνθρωπο (homo habilis, homo erectus και homo sapiens) και την ανθρώπινη παρουσία εντός των σπηλαίων και να δει από κοντά απολιθώματα, πετρώματα και θαλάσσια κοχύλια.

 
       
 
Το Πάρκο λειτουργεί καθημερινά από τις 18.00-22.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00-14.00
και από τις 18.00-22.00. Κάθε μία ώρα πραγματοποιείται ξενάγηση στο χώρο του Πάρκου. Η είσοδος για τους ενήλικες είναι 8 ευρώ ενώ τα παιδιά με εισιτήριο των 6 ευρώ εκτός από την περιήγηση στο Πάρκο μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση τους χώρους του Παιδότοπου.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10