Προστάτευσέ το από το μικρόβιο των αγγουριών!

Τον τελευταίο καιρό έχουμε αρκετά κρούσματα από το μικρόβιο των αγγουριών. Οι γονείς πρέπει να ξέρουν πως να προστατέψουν τα παιδιά τους και ο πρώτος τρόπος είναι η πρόληψη. Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης σε ενημερώνει τι είναι αυτό το μικρόβιο, τι προκαλεί και ποια είναι η θεραπεία…
Μεγάλη ανησυχία κατακλύζει καθημερινά τους γονείς και μας ρωτούν τι πρέπει να κάνουν για να προφυλάξουν τα παιδιά τους και την οικογένειά τους από το μικρόβιο που βρίσκεται στα αγγούρια και έχει θέση σε συναγερμό την Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης.
Το μικρόβιο ονομάζεται eschericia coli ή αλλιώς κολοβακτηρίδιο, επειδή ακριβώς αποικίζει το έντερο των θερμόαιμων ζώων και ιδιαίτερα του ανθρώπου.
Είναι το μικρόβιο που πιο συχνά προκαλεί ουρολοιμώξεις στα μικρά βρέφη και παιδιά.
Συμπτώματα
Συνήθως από πλημμελή καθαριότητα της περιγεννητικής και περιπρωκτικής περιοχής, το μικρόβιο περνάει μπροστά στην ουρήθρα και από κει μπαίνει στην κύστη και στα ούρα και προκαλεί ουρολοίμωξη με πυρετό, συχνουρία, τσουξίματα κ.α
Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί αν κάνει διάρροια, εμετούς, πόνους στην κοιλιά ή αν μπει στο αίμα και προκαλέσει μικροβιαιμία μπορεί να κάνει ακόμη και μηνιγγίτιδα.
Επιπλέον το μικρόβιο αυτό μπορεί να μπει στον οργανισμό μέσα από την τροφή με μολυσμένα ωμά κρέατα ή ωμά χόρτα και λαχανικά.
Πρόληψη!
Ο μόνος τρόπος να προλάβουμε την μόλυνση είναι να μαγειρεύουμε επαρκώς τα κρέατα και τα χόρτα-λαχανικά και να πλένουμε πολύ καθαρά με σόδα μαγειρικής και νερό ότι είναι να φαγωθεί ωμό, όπως φρούτα και λαχανικά.
Η θεραπεία γίνεται με ειδική αντιβίωση ανάλογα με το πιο όργανο έχει νοσήσει.

Read More

And More