Παιδικά βιβλία για τα μεσημέρια του καλοκαιριού…

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι τα παιδιά θέλουν βόλτες, παιχνίδι και ελευθερία, η αλήθεια όμως επίσης είναι ότι χρειάζονται και κάποιες ώρες γαλήνης και ξεκούρασης, και αυτά και εσείς. Ιδανικά για χαλάρωση είναι τα καυτά μεσημέρια του Αυγούστου, τα παιδιά όμως συνήθως δεν συμφωνούν. Πώς θα τα πείσετε να μην τσαλαβουτάνε στη θάλασσα κι εσείς να μην τα κυνηγάτε με ένα αντηλιακό στο χέρι; Μα με ένα καλό βιβλίο φυσικά! Οι επιλογές είναι πολλές και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Διαλέγετε και παίρνετε…

Για να μη σκουριάζει το χέρι και το μυαλό!

Βιβλία με παιχνίδια και δραστηριότητες κυκλοφορούν από τους περισσότερους μεγάλους και μικρούς εκδοτικούς οίκους και είναι όλα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και χρήσιμα, αφού απασχολούν τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Αυτά που ξεχωρίσαμε είναι:

Η Πρώτη μου Μυθολογία – Παιχνίδια και Δραστηριότητες: οι Ήρωες και ο Τρωικός Πόλεμος-οι Περιπέτειες του Οδυσσέα. Δύο βιβλία βασισμένα στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Η πρώτη μου μυθολογία» των Εκδόσεων Παπαδόπουλος (συγγραφέας: Φίλιππος Μανδηλαράς, εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια). Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

Καλοκαιρινές Στιγμές (συγγραφείς Αλέκα Βαρβαρέσου, Μανόλης Βινιχάκης) από τις Εκδόσεις Πατάκη. Σειρά που απευθύνεται σε παιδιά του δημοτικού και αντλεί έμπνευση από την ύλη του σχολείου.

Θαυμαστοί Λαβύρινθοι, Ψάχνω, βρίσκω, χρωματίζω τα πιο απίθανα πράγματα, Παίξε, διάβασε, σχεδίασε και γέλα με φοβερές δραστηριότητες, μτφρ. Αγαθή Δημητρούκα, όλα από τις Εκδόσεις Πατάκη. Τρία βιβλία με επεξηγηματικούς τίτλους και πανέξυπνες δραστηριότητες για παιδιά από 4 ετών.



Οικολογικές Διακοπές για όλο το χρόνο,
από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο (συγγραφείς: Μερκούριος Αυτζής, Χρυσούλα Μουρατίδου, εικονογράφηση: Κώστας Θεοχάρης). Γνώση και διασκέδαση σε τρία βιβλία, για παιδιά νηπιαγωγείου μέχρι β΄ δημοτικού. Θα σας κρατήσουν συντροφιά το καλοκαίρι, και όχι μόνο.

Το Μεγάλο Βιβλίο της Αντί-Βαρεμάρας, μτφρ.: Μάνια Σωτηροπούλου, εκδόσεις Πατάκη. Πειράματα, παιχνίδια, χαρτοκοπτική και άλλα πολλά, για παιδιά από 8 μέχρι 14 ετών.


Τα ταξιδιωτικά…

Συνδυάζουν γνώση και διασκέδαση, με δημιουργικό τρόπο. Ιδανικά για μικρούς περιηγητές, αλλά και για τους γονείς τους που θα βρουν σ’ αυτά απαντήσεις στις χιλιάδες ερωτήσεις των παιδιών!

Σειρά Μικροί Οδηγοί Πόλεων, της Μαρίζας Ντεκάστρο, εικονογράφηση Mark Weinstein, από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Για παιδιά από 6 ετών που θέλουν να γνωρίσουν το Ναύπλιο, τους Δελφούς, την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη. Στην πολύ ευρηματική σειρά περιλαμβάνεται και το βιβλίο Πάμε στην Αθήνα, με την υπογραφή της Ελένης Σβορώνου.



Σειρά Μισή Μαγική Ώρα,
της Κατερίνας Σέρβη, ζωγραφιές Έλλη Γρίβα, Μάρα Τσαφαντάκη, από τις Εκδόσεις Πατάκη. Για παιδιά από 8 ετών. Τρεις μικροί φίλοι περιηγούνται την Ακρόπολη, την Ολυμπία, την Επίδαυρο και τους Δελφούς και ανακαλύπτουν τα πάντα για τους σπουδαίους αυτούς αρχαιολογικούς χώρους με τη βοήθεια των μαγικών τους ξεναγών.

Της Κατερίνας Σέρβη

Read More

And More