Κανόνες παιδικής ασφάλειας στα σπίτια και στα ξενοδοχεία!

Ο μεγαλύτερος φόβος κάθε γονιού είναι τα ατυχήματα. Για να μην τρέχετε όμως συνεχώς πίσω από τα παιδιά και να αποφύγετε τους τραυματισμούς θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που σας δίνει ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης, ώστε να μειώσετε στο ελάχιστο τις πιθανότητες…
Για το σπίτι που μένετε, για το ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή για το ξενοδοχείο που ενδεχομένως βρίσκεστε στις διακοπές σας. Η προνοητικότητα μπορεί να μας γλιτώσει από πολλά…
Τι πρέπει να κάνουμε…
1. Πρέπει λοιπόν πηγαίνοντας στον καινούριο χώρο να ελέγξουμε τις ηλεκτρικές συσκευές για πιθανές διαρροές και καλώδια εκτεθειμένα.
2. Την ασφάλεια των ντουλαπιών όσον αφορά τα απορρυπαντικά, το οινόπνευμα, τα καλλυντικά, τα τοξικά ή άλλες χημικές ουσίες που μπορεί να βρίσκονται στον χώρο. Τα φάρμακα και τα απορρυπαντικά είναι σημαντικό να τα κρύβετε σε ένα ντουλάπι που να μην είναι προσιτό στα παιδιά.
3. Μην έχετε εκτεθειμένα αντικείμενα που μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς, όπως αναπτήρες, σπίρτα, σπιρτόκουτα, σταχτοδοχεία καθώς και διάφορα μικρά κομμάτια που μπορούν να τα καταπιούν.
4. Φροντίστε να προστατέψετε τις γωνίες των τραπεζιών με τα ειδικά προστατευτικά αλλά και τις ηλεκτρικές πρίζες.
5. Τοποθετείστε προσεχτικά στα παράθυρα όπως επίσης και αυτοκόλλητες ταινίες στα τζάμια στο ύψος των παιδιών, περίπου 70 εκατοστά, ώστε να είναι ορατά όταν είναι κλειστά.
6. Απομακρύνετε τα κορδόνια που υπάρχουν στις περσίδες και στις κουρτίνες ή τοποθετείστε τες ψηλά ώστε να μην φτάνουν τα παιδιά.
7. Εάν υπάρχουν χαλιά ελέγξτε ότι υπάρχουν αντιουριστικές ταινίες ώστε να μην γλιστρήσουν τα παιδιά και πέσουν στο πάτωμα.
8. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σεμέν για τα τραπέζια γιατί με ένα τράβηγμα μπορεί τα αντικείμενα του τραπεζιού να πέσουν στο κεφάλι του παιδιού.
9. Ελέγξτε τις καρέκλες και τους καναπέδες γιατί μπορεί να υπάρχουν ετοιμόρροπες ή ασταθείς καρέκλες.
10. Ελέγξτε για τυχόν γόπες τσιγάρων που μπορεί να βρίσκονται πεταμένες στον χώρο που βρίσκεστε διότι ο καπνός από το τσιγάρο είναι ο σοβαρότερος κίνδυνος δηλητηρίασης για τα παιδιά.
11. Αποφύγετε φυτά εσωτερικού χώρου για να αποφύγετε και το ενδεχόμενο το παιδί σας να θελήσει να δοκιμάσει την γεύση τους.
12. Φυλάξτε τα σκουπίδια σε ειδικούς κάδους που να κλείνουν καλά.
13. Τοποθετείστε ειδικά προστατευτικά κάγκελα στο κρεβατάκι του μωρού.
14. Πάρτε το κρεβάτι του μωρού τουλάχιστον 60 εκατοστά μακριά από το παράθυρο του δωματίου.
15. Να μην υπάρχουν ράφια επάνω από το κεφάλι του παιδιού.
16. Στο μπάνιο φροντίστε να μην γλιστράει η μπανιέρα γι’ αυτό τον λόγο τοποθετείστε ειδικά αντιουριστικά χαλάκια.
17. Μην αφήνετε το σεσουάρ για τα μαλλιά ή οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή στο μπάνιο και μάλιστα στην πρίζα.
Και να θυμάστε ότι η πρόληψη δεν είναι απαγόρευση!

Read More

And More