Ακμή, πανάδες, ευρυαγγείες: Πως να τις αντιμετωπίσεις μετά την εγκυμοσύνη!

Εκτός από τα αρκετά κιλά που μπορείς να πάρεις στην εγκυμοσύνη, υπάρχει και η περίπτωση να βγάλεις ακμή, πανάδες στο πρόσωπο και ευρυαγγείες στα πόδια. Πως μπορείς να τα αντιμετωπίσεις; Τι θεραπείες πρέπει να κάνεις; Πόσο καιρό θα σου πάρει μέχρι να εξαφανιστούν τελείως; Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου σου λύνει όλες τις απορίες σου!
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΥΡΕΙΑΓΓΕΙΩΝ
Η δράση όλων των οιστρογόνων συντελεί στην διάταξη των λεπτών αγγείων στο δέρμα τα οποία πολλές φορές σπάνε από την πίεση που ασκεί το αίμα στα τριχοειδή αυτά αγγεία.
Μπορεί να εμφανιστούν και στο πρόσωπο σαν αραχνοειδή αγγεία, στα μάγουλα ή και στα πόδια (οι λεγόμενες ευρειαγγείες).
Η αντιμετώπιση επιτυγχάνεται για τα μεν πολύ επιφανειακά με ειδικό laser και για τα λίγο πιο βαθιά με σκληρυντικές ενέσεις από αγγειολόγο.
ΠΑΝΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Το πλεόνασμα των οιστρογόνων αυξάνει την παραγωγή της μελανίνης στο σώμα με αποτέλεσμα οι φακίδες, οι κρεατοελιές και τα σημάδια εκ γενετής να γίνουν πιο έντονα. Επίσης σκουραίνει η γραμμή από το στέρνο ως την ηβική χώρα καθώς και η άλως (το δέρμα γύρω από τις θηλές του στήθους). Τα συμπτώματα αυτά σβήνουν σταδιακά μετά την γέννα. Εκείνο που μπορεί να επιμείνει μετά τον τοκετό είναι οι πανάδες του προσώπου . Η αντιμετώπισή τους γίνεται με την εφαρμογή του FRAXEL-LASER .
Το FRAXEL είναι laser νέας τεχνολογίας το οποίο έχει την έγκριση FDA, για την ανάπλαση του δέρματος. Παράγει μέσω χιλιάδων μικροδεσμών laser , μικροσκοπικές βαθιές στήλες ανάπλασης στο δέρμα σας με αποτέλεσμα να αποβάλλονται τα παλαιά επιδερμικά κύτταρα με τις αλλοιώσεις γήρανσης ή χρωματικών βλαβών και ενεργοποιείται ο μηχανισμός ανάπλασης.
Αφήνει ανέπαφη την επιδερμίδα διεισδύοντας βαθύτερα στο δέρμα ενώ λόγω των κενών ανάμεσα στις μικροδέσμες του laser επεμβαίνει στο 20% με 30% της επιφάνειας του δέρματος αφήνοντας σημαντικό ποσοστό ινοβλαστών ανεπηρέαστο εξασφαλίζοντας έτσι ομαλή και ταχεία ανάπλαση. Χρειάζονται 3-4 συνεδρίες με ένα μήνα μεσοδιάστημα και είναι ανώδυνη διαδικασία..
ΑΚΜΗ (ISOLAZ )
O πλούτος των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πολλές φορές δημιουργεί σε ορισμένες γυναίκες λιπαρότητα και τάση για ακμή.
Μόλις ολοκληρωθεί ο τοκετός μπορεί μια γυναίκα να αντιμετωπίσει αυτή την ακμή με το LASER ISOLAZ.
H θεραπεία δέρματος με το LASER ISOLAZ , το μόνο με FDA approval, συνδυάζει την αναρρόφηση δέρματος με ευρέος φάσματος θεραπευτικό φως (480-1250 nm), έτσι έχουμε αφενός τη μηχανική ενέργεια από τους πόρους του δέρματος και αφετέρου το ευρέως φάσματος φως που έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής των πορφυρινών τα οποία είναι ένζυμα φωτοευαίσθητα. Αυτά τα ένζυμα είναι ο εχθρός του προπιονικού βακτηριδίου ακμής.
Η θεραπεία δεν είναι επώδυνη. Ο αριθμός συνεδριών είναι 4-6 ανάλογα με τη σοβαρότητα κάθε περιστατικού.

Read More

And More