Πίσω στην κορυφή της σελίδας
29.06.2011 | 01:45
Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου

Όταν η εγκυμοσύνη αφήνει τα σημάδια της στο σώμα σου

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο πλαστικός χειρουργός Αθανάσιος Αθανασίου σε συμβουλεύει τι μπορείς να κάνεις μετά την εγκυμοσύνη αν δεν είσαι ικανοποιημένη με το σώμα σου! Μπορείς να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου μέσα σε λίγες συνεδρίες και να νιώθεις όπως και πριν μείνεις έγκυος...
 
Η εγκυμοσύνη και η γέννηση ενός παιδιού είναι η ολοκλήρωση του γυναικείου φύλου, είναι ο προορισμός της γυναίκας στη ζωή. Είναι ασήμαντες οι αλλαγές του προσώπου αλλά και του σώματος μπροστά στην απόκτηση ενός παιδιού.
 
Όμως, κάθε γυναίκα που γίνεται μητέρα δεν παύει να είναι γυναίκα. Και κάποια προβλήματα που αφήνει η εγκυμοσύνη στο διάβα της μπορούν να ρίξουν το ηθικό και την ψυχολογία. Η αισθητική ιατρική αλλά και η πλαστική χειρουργική μπορούν να βοηθήσουν μετά τον τοκετό. 
 
 
ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ
Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόλις τελειώσει ο θηλασμός ή σταματήσει η γαλακτοφορία.
Μπορεί να γίνει μεμονωμένα δηλαδή με ανόρθωση στήθους ή συνδυαστικά με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης χαρίζοντας τον χαμένο όγκο και συντελώντας στο καλύτερο αποτέλεσμα.(μαστοπηξία)
 
Πραγματοποιείται και σε μικρούς πτωτικούς μαστούς και γύρω από τη θηλή (θηλέα άλω) μικραίνοντας έτσι το μέγεθος της άλλου. Όταν όμως ο μαστός είναι μεγάλος γίνεται ανόρθωση χωρίς τη χρήση ενθεμάτων.
 
ΑΝΙΣΟΜΑΣΤΙΑ
Στην αποκατάσταση του πτωτικού μικρού μαστού μπορεί να γίνει διόρθωση. Ή αυξάνουμε τον μικρό μαστό ή μικραίνουμε τον μεγάλο. Η λεπτομερής αξιολόγηση των δυο μαστών, του θώρακα και της ηλικίας θα δώσουν τη λύση και την κατάλληλη τεχνική.
 
Στην περίπτωση μιας συγγενούς διαμαρτίας (σύνδρομο Poland), όπου ο μείζων θωρακικός μυς όπως και ο σύστοιχος μαστός είναι ατροφικός τότε απαιτείται πιο ειδική επέμβαση με χρήση πλαταίως ραχιαίου μυός και την χρήση ενθέματος σιλικόνης .
 
ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Είναι η επέμβαση που αφαιρεί το λίπος αλλά και την περίσσεια δέρματος στο μέσο και κατώτερο τμήμα της κοιλιάς και συσφίγγει τους μύες του κοιλιακού τοιχώματος.
 
Πολλές φορές η κοιλιοπλαστική γίνεται για την αντιμετώπιση των ραγάδων μετά την διάταση του δέρματος της περιοχής λόγω εγκυμοσύνης.
 
Η τομή γίνεται από τη μια λαγόνια ακρολοφία έως την άλλη και έτσι αφαιρείται η κρεμασμένη κοιλιά και πολλές φορές δεν είναι ορατή, αφού κρύβεται στο εσώρουχο.
 
ΜΙΝΙ ΚΟΙΛΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Η mini κοιλιοπλαστική πραγματοποιείται με μία μικρή τομή στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος που μοιάζει με αυτή της καισαρικής και αφαιρείται ένα πιο μικρό τμήμα κοιλιακής χώρας.
Ενδείκνυται σε γυναίκες σχετικά λεπτές και μπορεί να συνδυαστεί και με λιποαναρρόφηση.
 
Η τομή καλύπτεται από το εσώρουχο. Απαιτείται μια μέρα νοσηλείας και ο χρόνος ανάρρωσης είναι 7-10 ημέρες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!
 
ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ (INVASIX)
Παρόλο που μια λεχωϊς έχει χάσει σχεδόν όλα τα κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εν τούτοις την προβληματίζουν τα επιλεγόμενα «ψωμάκια» στα πλάγια των μηρών.
Η επέμβαση της λιποαναρρόφησης έχει τη λύση!
 
Άριστο αποτέλεσμα στην διαμόρφωση της σιλουέτας αποκτούμε με συνδυασμό της λιπογλυπτικής, με την μεταφορά δηλαδή λίπους από ένα σημείο του σώματος σε άλλο. Η τεχνική INVASIX είναι μια σύγχρονη τεχνική ειδικών συχνοτήτων και σε αντίθεση με την κλασική λιποαναρρόφηση καταφέρνει και σύσφιξη των σημείων που εφαρμόζεται.
 
Τον μηχανισμό δράσης αποτελεί η παραγόμενη από ραδιοσυχνότητες θερμότητα που επιτυγχάνει ομοιόμορφη ρευστοποίηση του λίπους και συγχρόνως γίνεται αγγειοσύσπαση, έτσι μετεγχειρητικά δεν έχουμε τα οιδήματα των παλαιών μεθόδων και λόγω του ερεθισμού των ινοβλαστών με αυτό τον τρόπο ακριβώς δημιουργείται σύσφιξη της περιοχής εφαρμογής.
 
Έχουμε επομένως αποφύγει την χαλάρωση των περιοχών όπου αφαιρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λιπώδους ιστού και την ανωμαλία, τα «κύματα» στην επιφάνεια του δέρματος. Δεν χρειάζεται νοσηλεία παρά ο/η ενδιαφερόμενος/η να φορά έναν ελαστικό κορσέ για 3-4 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη εβδομάδα.
 
ΑΙΔΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Ο κόλπος του αιδοίου μπορεί να υποστεί κάποιες μεταβολές μετά τους τοκετούς και ειδικά με πολλούς φυσιολογικούς τοκετούς και υπέρβαρα μωρά.
 
Με τοπική αναισθησία ή με μέθη είναι δυνατόν να διορθωθεί η χαλαρότητα του γυναικείου κόλπου. Μπορεί συγχρόνως να γίνει και ανάρτηση σε πτώση τραχήλου μήτρας με συνεργασία γυναικολόγου. Έτσι η βελτίωση στην ερωτική ζωή της γυναίκας είναι δυνατή ,η αυτοπεποίθησή της τονώνεται, η αισθητικότητα της περιοχής δεν αλλάζει και η ανάρρωση γίνεται σε μια εβδομάδα. Η επάνοδος στην ερωτική ζωή προτείνεται σε ένα μήνα.
 
 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:35

Check this
Me, Myshelf and I με την Κορίνα Βρούσια! Τι καλλυντικά θα βρεις στο σπίτι μιας beauty addict που αγαπά τα ταξίδια;
THIS WEEK! Τι φόρεσαν οι επώνυμες; Ψήφισε την πιο καλοντυμένη!
ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ; Ο Δ. Γρηγοράκης και η ομάδα του απαντούν στις ερωτήσεις σου!
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι: Κάνε ένα “δώρο” στο σπίτι σου με αυτά τα εκπληκτικά γιορτινά trends!
Top 10