Η ψυχολόγος απαντά στα email σας!

Γονείς με ανησυχίες, προβληματισμοί της καθημερινότητας. Οι ειδικοί του TLIFE είναι εδώ να διαβάσουν τα e-mail σας και να απαντήσουν.

Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη απαντά…

Ερώτηση

Έχω σχέση με έναν χωρισμένο με 3 παιδιά… Τα παιδιά με θέλουν, μου πήραν δώρο τα Χριστούγεννα κ.α Όμως εγώ δεν θέλω να έχω σχέσεις τι να κάνω;”
Απάντηση
Νομίζω πως θα πρέπει να κοιτάξετε βαθιά μέσα σας και να δείτε τι πραγματικά αισθάνεστε για το σύντροφό σας αλλά και τι είδους σχέση θέλετε να έχετε μαζί του. Αν θέλετε μόνο τον ίδιο, πιθανά δεν είστε ώριμη και έτοιμη για δέσμευση ζωής και πρέπει να προσέξετε.

Ερώτηση
Αγαπητή κυρία Χρυσούλα. Πως πρέπει να αντιμετωπίσουν ένας παππούς και μια γιαγιά το μόλις 3 ετών εγγονό τους, μετά τον τραγικό θάνατο των γονέων του;”
Απάντηση
Όπως ακριβώς, αν οι γονείς του ήσαν εν ζωή και απλά έλειπαν στη δουλειά τους. Χωρίς ιδιαίτερα χατήρια, αίσθημα λύπησης και μιζέριας, ενδοτικότητα. Θα του μιλάτε για τους γονείς του, για το πόσο τον αγαπούσαν και τις όμορφες στιγμές τους και θα ξέρει ότι είναι άγγελοι και τον προστατεύουν από ψηλά.
Όμως, θα πρέπει να τον οριοθετείτε, να τον νουθετείτε και να επιβάλετε συνέπειες για τα λάθη του γιατί πρέπει να μεγαλώσει σωστά και να γίνει ένας καλός άνθρωπος. Καλό κουράγιο και καλή δύναμη!
Ερώτηση
Καλημέρα και πάλι. Σέβομαι και εκτιμώ την άποψή σας άλλα τι ευκαιρία να δώσω σε έναν άνθρωπο που γυρνάει από τη δουλειά, τρώει, κοιμάται και βλέπει τηλεόραση; Σε έναν άνθρωπο που δεν ήρθε μαζί μου στον πρώτο υπέρηχο; Που δεν με ρωτάει πως είμαι, πως νιώθω, που δεν συζητάει καν το θέμα τις επανασύνδεσης; Μήπως τελικά δεν την θέλει αυτήν την ευκαιρία;”
Απάντηση
Θα του δώσετε την ευκαιρία να είναι πατέρας του παιδιού, γιατί είναι δικαίωμα αναφαίρετο του ατόμου να έχει γονείς. Ως σύντροφο μπορείτε να τον ακυρώσετε και να μην του ξαναδώσετε οτιδήποτε!

Read More

And More