O παιδίατρος λύνει όλες τις απορίες σας!

Στείλε και εσύ την ερώτησή σου για αυτό που σε απασχολεί ή σε ανησυχεί όσον αφορά στο μωρό σου και ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης θα σου απαντήσει μέσα από το TLIFE…
Τηρείται πάντα σειρά προτεραιότητας.

Ερώτηση

Ο γιος μου 7,5 χρονών έχει μια μικρή τριχοφυΐα στο πουλάκι του. Πρόκειται για πρόωρη ήβη;”
Απάντηση
Για την ηλικία του παιδιού σας δικαιολογείται να έχει 1 ή 2 τριχούλες στην περιγεννητική περιοχή. Αν αυτές είναι περισσότερες και έχει αρχίσει να χοντραίνει η φωνή του και να παρουσιάζει και τριχοφυΐα στη μασχάλη, τότε θα πρέπει να γίνουν ειδικές ορμονολογικές εξετάσεις μήπως και έχει ξεκινήσει πρώιμη ήβη.
Ερώτηση
Ο γιος μου είναι 1έτους και λίγες μέρες. Όμως το πουλάκι του είναι ακόμη κλειστό. Το κάνουμε συνέχεια μετά το μπανάκι τι πρέπει να κάνω; Ο γιατρός είπε να πάμε σε παιδοχειρουργό. Ευχαριστώ.”
Απάντηση
Δεν μας γράφετε πόσα κιλά είναι το παιδί, γιατί σε περίπτωση που έχει πολλά κιλά καμιά φορά το πέος φαίνεται μικρό επειδή κρύβεται μέσα στο λίπος. Για να σας έχει πει ο γιατρός ότι πρέπει να το δει παιδοχειρουργός, μάλλον έχει κάποια φίμωση. Ο ειδικός παιδοχειρουργός θα καταλάβει εάν είναι από τη φίμωση που το παιδί φαίνεται ότι έχει μικρό πέος ή συμβαίνει κάτι άλλο.
Ερώτηση
Tο μωράκι μου είναι περίπου 4 μηνών και έχει αλλεργική βρογχίτιδα. Από τι μπορεί να συμβεί αυτό; Τι θα πρέπει να προσέχω και πως αντιμετωπίζεται;”
Απάντηση
Ένα στα 4 παιδάκια που ζει στις μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, έχει ασθματική βρογχίτιδα. Αντίστοιχα 1 στα 14 παιδιά που ζουν στην επαρχία έχουν ασθματική βρογχίτιδα. Η ασθματική βρογχίτιδα είναι η μάστιγα των πόλεων τα τελευταία χρόνια κι’ αυτό γιατί στα παιδιά επιβαρύνεται το αναπνευστικό τους σύστημα από την μόλυνση του περιβάλλοντος και τις κακές συνθήκες διαβίωσης στα σπίτια που είναι κλειστά και στα σχολεία.
Συνήθως τα παιδάκια μέχρι 4 χρονών κάνουν κρίσεις ασθματικής βρογχίτιδας, από τα 4 χρόνια μέχρι τα 7 αρχίζουν να μειώνονται και ένα στα 10 παιδάκια μετά τα 7 χρόνια εξακολουθεί να έχει πρόβλημα ασθματικής βρογχίτιδας και εκεί γίνεται πλέον χρόνιο. Γύρω στην ηλικία των 5 ετών θα πρέπει το παιδί σας να κάνει μια εξέταση που λέγεται σπυρομέτρηση για να διαπιστώσουμε πόσος αέρας μπαίνει στα πνευμόνια του και πόσος αέρας βγαίνει κι’ από αυτό θα καταλάβουμε αν θα είναι ένα πρόβλημα που θα εξασθενήσει σιγά σιγά ή θα είναι ένα πρόβλημα που θα το έχει και στην υπόλοιπη ζωή του.

Read More

And More