Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.02.2013 | 12:23

Σταθμοί εργασίας για άτομα με αναπηρία στο Ίδρυμα Ευγενίδου!

Σταθμοί εργασίας για άτομα με αναπηρία στο Ίδρυμα Ευγενίδου!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινιάζει 2 σταθμούς εργασίας για ΑμεΑ στη βιβλιοθήκη του, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα για ίση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στους χώρους πολιτισμού για όλους τους ανθρώπους με αναπηρία.


Σταθμοί εργασίας για ΑμεΑ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου προμηθεύθηκε σειρά προϊόντων προσβασιμότητας για τον εξοπλισμό της Βιβλιοθήκης και, ειδικότερα, προχώρησε στην εγκατάσταση δύο Σταθμών Εργασίας στον χώρο της.

Οι σταθμοί αυτοί επιτρέπουν σε άτομα με περιορισμό όρασης ή άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, με τη βοήθεια εξειδικευμένης τεχνολογίας, να χρησιμοποιούν Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις συλλογές της Βιβλιοθήκης και στο Διαδίκτυο. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης έχει παρακολουθήσει σεμινάριο για τη χρήση αυτών των σταθμών σε συνεργασία με τον Καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κουρουπέτρογλου.

Οι Σταθμοί Εργασίας για ΑμεΑ στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου έχουν ως στόχο την πρόσβαση στο υλικό της βιβλιοθήκης, κυρίως καταλόγους, βιβλία και περιοδικά και την πρόσβαση στο Διαδίκτυο.


Οι κατηγορίες Ατόμων με Αναπηρία που υποστηρίζονται είναι: άτομα με περιορισμό όρασης, άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, κυρίως στα άνω άκρα ή τετραπληγία, καθώς και άτομα με εντυποαναπηρία (π.χ. δυσλεξία).

/

Γνωρίστε από κοντά τους Σταθμούς Εργασίας!

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρες 12.00-4.00 μ.μ., το Ίδρυμα Ευγενίδου οργανώνει στο ισόγειο της Βιβλιοθήκης μια παρουσίαση των Σταθμών Εργασίας για ΑμεΑ.
/
Για τη γνωριμία του κοινού με τις υπηρεσίες που προσφέρονται, αλλά και για την κατανόηση και εξοικείωση με την κατάσταση υπό την οποία διαβιούν τα άτομα με αναπηρία, θα λειτουργήσει μία πρωτότυπη Βιβλιοθήκη.

Έτσι μαζί με τα συνήθη βιβλία που δανείζεστε από τη Βιβλιοθήκη μας, θα μπορείτε να δανειστείτε και τα «ανθρώπινα βιβλία».

Ο κατάλογος της «Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης» αποτελείται από ανθρώπους με αναπηρία που επιτελούν τη λειτουργία ενός βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της «ανάγνωσης» οι αναγνώστες θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα, ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την αναπηρία.

Σκοπός της ανάγνωσης αυτών των βιβλίων είναι η συζήτηση να έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη κατανόηση της αναπηρίας και, μέσω της γνώσης, την άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων που πιθανόν έχουν εδραιωθεί.

Εσείς, ως αναγνώστες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φροντίσετε να τα μεταχειριστείτε με προσοχή και να τα ξεφυλλίσετε προσεκτικά, ώστε και οι ίδιοι να πάρετε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείτε για το τι σημαίνει αναπηρία και πώς ζει ένας άνθρωπος με Αναπηρία, τι δικαιώματα έχει, τι παροχές απολαμβάνει κ.ο.κ., αλλά και τα βιβλία μας να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σαν να ήταν καινούργια: ατσαλάκωτα, χωρίς σημάδια και... σκισμένες σελίδες, άθικτα.

Η ανάγνωση διαρκεί 30 λεπτά.

INFO
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε, όπως πάντα, στα τηλέφωνα της βιβλιοθήκης μας: 210 9469631 και 632 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-20:00, Σάββατο 08:30-15:30).

Το Ίδρυμα Ευγενίδου βρίσκεται στο Παλαιό Φάληρο επί της Λ. Συγγρού 387.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Check this
Me, Myshelf and I με την Κορίνα Βρούσια! Τι καλλυντικά θα βρεις στο σπίτι μιας beauty addict που αγαπά τα ταξίδια;
THIS WEEK! Τι φόρεσαν οι επώνυμες; Ψήφισε την πιο καλοντυμένη!
ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙΛΑ; Ο Δ. Γρηγοράκης και η ομάδα του απαντούν στις ερωτήσεις σου!
Χριστούγεννα ήρθαν πάλι: Κάνε ένα “δώρο” στο σπίτι σου με αυτά τα εκπληκτικά γιορτινά trends!
Top 10