Πίσω στην κορυφή της σελίδας
21.06.2015 | 22:47

Πάει κι αυτή η μέρα!

Πάει κι αυτή η μέρα!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πάρα πολύ συχνά συναντάω γνωστούς και φίλους που όλοι με ρωτούν το ίδιο πράγμα: πώς περνάς τη μέρα σου!
Καμιά φορά θυμίζει στρατιωτική ακολουθία: πρωινό ξύπνημα, ετοιμάζω τα παιδιά για το σχολείο, φασίνα, μαγείρεμα, σιδέρωμα, γυρίζουν τα παιδιά και τρώμε, διάβασμα, ένα καφεδάκι στα όρθια, μπανιάρισμα και μετά ύπνος για τα παιδιά, καμιά χαλαρή ταινία στην τηλεόραση για τους μεγάλους. Αυτή είναι μια τυπική μέρα, μέσα στην εβδομάδα.


Σήμερα, όμως ήταν μια.. άλλη μέρα! Σήμερα με “πέθαναν” στην κούραση τα παλιόπαιδα, αλλά χαλάλι τους! Ήταν μέρα μαγειρικών πειραμάτων και στην κουζίνα έγινε χαμός! Πιάτα, κατσαρόλες, πιρούνια, κουτάλια και ένα τραπέζι γεμάτο υλικά και κυρίως αλεύρι παντού! Φτιάξαμε όλοι μαζί πίτσα και φυσικά δεν έμεινε τίποτα όρθιο! Παιδικά κι ενήλικα χεράκια με ζυμάρια, ποδίτσες γεμάτες στάμπες από φαγητό, ένας νεροχύτης γεμάτος άπλυτα πιάτα και η μυρωδιά της πίτσας που ψήνεται να μας σπάει τη μύτη!

Μα τι σου είναι αυτά τα χέρια! Όλα μπορούν να τα κάνουν! Και πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα όταν είναι χειροποίητα! Ακόμα και τα παιδιά το καταλαβαίνουν και συνέχεια μου λένε “Σήμερα θέλουμε πίτσα χερένια όχι αυτή την έτοιμη, είναι πιο ωραία”! Ακούς; “Χερένια” από τα δικά μου χέρια γιατί είναι πιο νόστιμη! Πώς να τους πεις όχι;

Βέβαια, μετά, το πιατικό είναι βουνό και όταν καμιά φορά με ακούν να βαρυγκομώ γιατί έχω τόσα να κάνω, έρχονται, με αγκαλιάζουν με τα χεράκια τους και μου λένε “Μαμά, να πλύνω κι εγώ μαζί σου;”
Δε χρειάζεται καλό μου! Η μαμά έχει βρει τον τρόπο να κάνει τη ζωή της πιο εύκολη γιατί έχουμε κι εμείς οι μαμάδες μυστικούς συμμάχους στην κουζίνα, όπως είναι το Fairy Clean & Care. Το πλύσιμο γίνεται παιχνίδι, όλα γυαλίζουν, πλυμμένα καθαρά και μετά... ανάπαυση!Και ο... μυστικός μου σύμμαχος με περιμένει ακίνητος στη θέση του όπως πάντα!


Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10