Οι επώνυμες που μίλησαν για την επιλόχεια κατάθλιψη!

Η επιλόχεια κατάθλιψη ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Και φυσικά δεν κάνει διακρίσεις. Δες παρακάτω τις επώνυμες που τόλμησαν να μιλήσουν για αυτό ανοιχτά…
BROOKE SHIELDS

Η γνωστή ηθοποιός ταλαιπωρήθηκε από την επιλόχεια κατάθλιψη το 2005 και κόντεψε στην κυριολεξία να τρελαθεί.
“Το μόνο που ήθελα να κάνω είναι να εξαφανιστώ και να πεθάνω. Πίστευα οτι δεν έπρεπε να υπάρχω και πως το παιδί μου θα ήταν καλύτερα χωρίς εμένα. Πίστευα ότι τίποτε δεν θα φτιάξει και ότι τίποτα δεν πρόκειται να πάει καλά” δήλωσε η ίδια σχετικά με τη δύσκολη εκείνη περίοδο.
“Ήθελα να ρίξω το αυτοκίνητό μου σε ένα τοίχο. Είχα το παιδί μου στο πίσω κάθισμα και αυτό με εκνεύριζε ακόμη περισσότερο. Ευτυχώς, μιλούσα στο τηλέφωνο με μία φίλη μου και αυτή με απέτρεψε από το να το κάνω”.
Είναι πραγματικά απίστευτο σε τι κατάσταση μπορεί να σε φτάσει ο οργανισμός σου, οι ορμόνες σου. Κι όμως όλα λύνονται, ευτυχώς. Η Brooke Shields με τη βοήθεια ειδικού κατάφερε να το ξεπεράσει και φυσικά να μην κατηγορεί τον εαυτό της, αλλά τις ορμόνες της.
COURTENEY COX

H όμορφη ηθοποιός από τα “Φιλαράκια” είχε δηλώσει ότι πέρασε επιλόχεια κατάθλιψη 6 μήνες μετά την γέννηση του παιδιού της.
“Πέρασα πραγματικά πολύ δύσκολα. Όχι μετά τη γέννα, άλλα όταν η Coco έγινε έξι μηνών. Είχα χάσει τον ύπνο μου. Η καρδιά μου πήγαινε να σπάσει. Όντως έπασχα από επιλόχεια κατάθλιψη. Έτσι, επισκέφθηκα το γιατρό, ο οποίος και διαπίστωσε ότι οι ορμόνες μου είχαν τρελαθεί εντελώς”.
Φυσικά, τέλος καλό… όλα καλά!
GWYNETH PALTROW

Μετά τον χωρισμό της με τον Brand Pitt έπεσε σε κατάθλιψη. Το ίδιο συνέβη και όταν έχασε τον πατέρα της. Μια ευαίσθητη από ότι φαίνεται σταρ που ταλαιπωρήθηκε και από την επιλόχεια κατάθλιψη μετά τη γέννηση του δεύτερου παιδιού της. Και δεν φοβάται να μιλήσει για αυτό.
“Όταν γεννήθηκε ο γιός μου, περίμενα ότι θα βιώσω άλλη μία περίοδο ευφορίας, όπως όταν γέννησα την κόρη μου. Αντί γι’ αυτό, όμως πέρασα ένα από τα πιο επώδυνα και σκοτεινά κεφάλαια της ζωής μου για περίπου 5 μήνες. Κατάλαβα ότι ήταν επιλόχεια κατάθλιψη!”.

LISA RINNA

H ηθοποιός Lisa Rinna τη βίωσε πολύ έντονα. Είχε στην κυριολεξία φρικάρει και φοβόταν ότι όλο αυτό που ένιωθε μπορεί να την οδηγούσε ακόμα και σε έγκλημα…
“Είχα οράματα με μαχαίρια και όπλα. Ανάγκασα το σύζυγό μου Harry να απομακρύνει όλα τα κοφτερά μαχαίρια από το σπίτι. Είχα οράματα ότι τους σκότωνα όλους. Πόσο πιο τρομακτικό μπορεί να είναι όλο αυτό;” δήλωσε η ίδια.
ΝΤΟΡΕΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Είχε περάσει στο παρελθόν κατάθλιψη μετά την γέννηση του πρώτου γιου της:
“Έζησα μια έντονη ψυχολογική πίεση μετά τη γέννηση του πρώτου μου παιδιού. Για τέσσερις μήνες ήμουν σε κατάθλιψη. Γενικότερα, συμβουλεύομαι και ψυχολόγο. Τότε, δεν είχα συμβουλευτεί”.
“Ίσως ήταν κάτι που δεν μπορούσα να αποφύγω. Δεν έπαιζε ρόλο τόσο η ψυχολογία, αλλά ίσως οι ορμόνες. Στο δεύτερο παιδί δεν το έπαθα. Πάντως πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο και αφού βγήκα δυνατή μέσα από αυτή δεν νομίζω ότι θα ξαναπάθαινα κάτι τέτοιο.”
Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι σοβαρή και χρειάζεται οπωσδήποτε την βοήθεια ειδικού για να ξεπεραστεί.

Read More

And More