Tips για να αποφύγεις τα ατυχήματα στο μπάνιο!

Στο μπάνιο χρειάζεται προσοχή! Αν και είναι μια απολαυστική διαδικασία που σε φέρνει πιο κοντά με το μωρό σου, τα ατυχήματα που συμβαίνουν είναι πολλά. Προφυλάξου…

Ακολούθησε τις γρήγορες και εύκολες συμβουλές από την Ideal Standard και την ειδική σε θέματα γονέων Lucy Atkins -συγγραφέα αναρίθμητων βιβλίων για γονείς- για να αποφύγεις τα ατυχήματα στο μπάνιο και να δημιουργήσεις ένα ασφαλές περιβάλλον!

1. Να είσαι σε εγρήγορση!
Ποτέ, μα ποτέ, μην αφήνεις ένα μωρό ή ένα μικρό παιδί μόνο του μέσα στο μπάνιο. Ακόμα κι αν έχεις ειδικό μπάνιο για μωρά (αυτό με τη θέση), ακόμα κι αν το μωρό σου μπορεί να κάτσει, ακόμα κι αν πετάγεσαι έξω για λίγο -για να πάρεις μια πάνα ή να σηκώσεις το τηλέφωνο… Είναι επικίνδυνο.

Ο πνιγμός είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου για μωρά ή μικρά παιδιά.
Ένα μωρό ή ένα παιδάκι μπορεί να πνιγεί σε μερικούς πόντους νερό για αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι… να μην ρισκάρεις.

2. Απόφυγε το ζεμάτισμα!
Πολλά ατυχήματα στο μπάνιο συμβαίνουν από το καυτό νερό της βρύσης. Και τα περισσότερα σε παιδάκια κάτω των 5 ετών.
Το δέρμα ενός μωρού ή ενός μικρού παιδιού είναι πολύ λεπτό και καίγεται εύκολα. Φρόντισε πάντα να τσεκάρεις τη θερμοκρασία βάζοντας τον αγκώνα σου, όχι το χέρι γιατί είναι λιγότερο ευαίσθητο.
-Η Ideal Standard προτείνει να πας ένα βήμα παρακάτω, ώστε να μπορεί το μωρό σου να απολαμβάνει ευτυχισμένο το νερό την ώρα που γεμίζει το μπάνιο. Δεν έχεις παρά να βάλεις μια θερμοστατική μπαταρία -Thermostatic Shower Mixer.
Διατηρεί το σπιράλ του τηλεφώνου ντους αλλά και τον κορμό της μπαταρίας κρύα και ασφαλή στο άγγιγμα, και σου δίνει την δυνατότητα να προεπιλέγεις την επιθυμητή θερμοκρασία, την οποία διατηρεί σταθερή, ανεξάρτητα από τις αυξομειώσεις της ροής του νερού.

-Στην Ideal Standard υπάρχει η σειρά αναμικτικών μπαταριών Attitude που χρησιμοποιεί την προηγμένη τεχνολογία Cool Body, προσφέροντας υψηλή ασφάλεια κατά των εγκαυμάτων.. Αυτό εμποδίζει τον κορμό της μπαταρίας να καίει ακόμα κι όταν τρέχει νερό πολύ υψηλής θερμοκρασίας.. Μπορείς να ακουμπήσεις τη βρύση ανά πάσα στιγμή χωρίς κίνδυνο να καείς..

3. Σιγουρέψου ότι το παιδί δεν φτάνει επικίνδυνα αντικείμενα!
Η αποθήκευση είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Φρόντισε ώστε να κρατάς όλα τα φάρμακα και όλα τα προϊόντα καθαρισμού μπάνιου κρυμμένα και μακριά από τα χέρια των μικρών παιδιών. Το ίδιο πρέπει να προσέξεις και για αντικείμενα όπως ξυράφια, ψαλίδια, ασετόν κλπ.
Στις μέρες μας είναι εύκολο χωρίς να διαπραγματεύεσαι και την αισθητική εικόνα του χώρου.
-Η Ideal Standard προτείνει την σειρά επίπλων μπάνιου SIMPLYU. Μια ψηλή κρεμαστή στήλη αποθήκευσης, που κρατάει διάφορα “επικίνδυνα” πράγματα μακριά από τα παιδιά.

4. Προσοχή, στο γλίστρημα!
Δεν πειράζει να βάλεις ένα μωρό σε ένα κανονικό μπάνιο, αρκεί να το κρατάς όρθιο και να το στηρίζεις πολύ καλά. Το νερό πρέπει να έχει βάθος λίγα εκατοστά, μην ξεχνάς.
Χρησιμοποίησε ένα πατάκι για να μην γλιστράει το μωρό.
-Για έξτρα ασφάλεια η Ideal Standard προτείνει να βάλεις την μπανιέρα First με χαμηλό ύψος, μόλις 48 εκατοστών (7 εκατοστά λιγότερο από μία κανονική μπανιέρα) που διευκολύνει τα μικρά παιδιά στο να μπαίνουν και να βγαίνουν από το μπάνιο. Το χαμηλό αυτό ύψος του πλαϊνού πάνελ επιτρέπει να φτάνεις εύκολα το παιδί σου την ώρα που το κάνεις μπάνιο.

5. Προσοχή, στα μικρά δαχτυλάκια!
Τα μικρά δαχτυλάκια μπορούν πολύ εύκολα να παγιδευτούν χτυπώντας το κάθισμα της τουαλέτας προς τα κάτω.
-H Ideal Standard συμβουλεύει να βάλεις το σετ καθίσματος λεκάνης Connect soft closing. Το συγκεκριμένο κάθισμα διαθέτει ένα σύστημα επιβραδυνόμενης κίνησης στο κλείσιμό του, που επιτρέπει στα παιδιά να νοιώθουν ότι μεγάλωσαν ! μπορούν να το χρησιμοποιούν μόνα τους, εύκολα και χωρίς κίνδυνο ατυχημάτων.

Read More

And More