ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ: Mini οδηγός για το τέλειο πάρτι στο σπίτι!

Πιτσιρίκια και πάρτι είναι όπως η βανίλια με τη σοκολάτα στο παγωτό, πάνε πακέτο! Για τις μαμάδες όμως που τρέχουν να τα προλάβουν όλα, όμως, το πάρτι είναι μέγα ζήτημα! Σου έχουμε tips και συμβουλές για να διοργανώσεις το τέλειο πάρτι στο σπίτι! Θέματα, ιδέες για τα παιχνίδια, συνταγές, δώρα ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

1. Διάλεξε θέμα
Είναι το βασικό βήμα για να τα οργανώσεις σωστά και χωρίς κόπο. Ξεκίνα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού σου αλλιώς δοκίμασε αυτές τις ιδέες:



3-5 ετών:
Πεταλούδες και φούσκες σου δίνουν τεράστιες δυνατότητες. Από το να τα βάλεις να κάνουν φούσκες με σαπουναδόνερο σε μπουκαλάκι μέχρι μικρά ζελεδάκια σε σχήμα πεταλούδας ή σκουλικιού. Γενικά δώσε στα μικρά παιδιά χώμα, νερό, κατασκευές πάντα με προσοχή και σε χώρο που να τα ελέγχεις. Πολύχρωμα μπαλόνια, καπέλα, πολύχρωμες γιρλάντες τα ενθουσιάζουν.


6-8 ετών: Πειρατές και πριγκήπισσες είναι το hot θέμα αυτών των ηλικιών! Ειδικά αυτή την εποχή που ανθεί το Frozen για τα κορίτσια, η Πέππα, και άλλοι καρτουνίστικοι χαρακτήρες.
Αντίστοιχα με το θέμα σου θα είναι και διακόσμηση, στην οποία φρόντισε να έχεις αρκετά μπαλόνια σε πολλά χρώματα καθώς αρέσουν στα παιδιά!

2. Φτιάξε τις προσκλήσεις!
Και δε χρειάζεται να παιδευτείς! Βάλε το παιδί σου να ζωγραφίσει σε μερικά χαρτιά, κόψ’ τα σε κομμάτια και στη λευκή επιφάνεια γράψε τις πληροφορίες. Αλλιώς δεν έχεις παρά να τυπώσεις από τον υπολογιστή σου μία από τις δεκάδες έτοιμες που θα βρεις στο διαδίκτυο!
Κάνε κλικ εδώ και δες πώς να φτιάξεις μια υπέροχη πρόσκληση για παιδικό πάρτι!

Hot tip: Φρόντισε να ενημερώσεις από νωρίς τους προσκεκλημένους γονείς και επιβεβαίωσε την παρουσία τους 2 μέρες πριν.

3. Πόσους να καλέσω;
Αυτό έχει να κάνει καταρχάς με την ηλικία του παιδιού και το χώρο σου. Εάν ο χώρος δεν είναι πρόβλημα τότε για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας 10 ακόμη παιδάκια είναι αρκετά συνυπολογίζοντας και την παρουσία των γονιών. Σε πιο μεγάλες ηλικίες 10 με 12 είναι ένας καλός αριθμός.

4. Πότε να το κάνω;

Όλοι θα σου πουν Σαββατοκύριακο με προτίμηση το Σάββατο. Η διάρκειά του δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 2,5 ώρες για πολύ μικρά παιδιά. Η πιο κατάλληλη ώρα είναι από τις 10 μέχρι τις 12 ή από τις 11 μέχρι τη μία για μικρά παιδιά μέχρι 5 ετών ενώ για τα μεγαλύτερα μπορεί να γίνει το απόγευμα ώστε να προλάβεις τις προετοιμασίες.

5. Τι θα φάνε;
Μην πέσεις στην παγίδα να φτιάξεις πολλά! Ειδικά όσο πιο μικρά είναι τα παιδιά τόσο πιο δύσκολα γίνονται οπότε μπορείς να καταφύγεις σε ασφαλείς επιλογές!
3-5 ετών: χυμό σε κουτάκι, λουρίδες λαχανικών σε ντιπ, μικρά κομμάτια τυρί, απλά σάντουιτς με τυρί και ζαμπόν, κρακεράκια, μικρές πιτούλες, καλαμάκια με φρούτα και φυσικά τούρτα.
6-8 ετών: Hot dog και πίτσα με λαχανικά, σάντουιτς κομμένα σε σχήματα, καλαμάκια με φρούτα που μπορούν να βουτήξουν σε σοκολάτα, σπιτικά πατατάκια, σπιτικά καλαμάκια κοτόπουλου, λαχανικά με κάποιο ντιπ.

Παρακάτω θα δεις μερικές από τις πιο τέλειες ιδέες για party food!
/
1. Κουταλάκια με σοκολάτα, 2. Dip με sticks λαχανικών, 3. Ουράνιο τόξο από φρούτα και marshmallows, 4. Mini burgers, 5. Σουβλάκια φρούτων, 6. Mini hot dogs

Πρόταση σερβριρίσματος για λαχανικά

Πρόταση σερβριρίσματος για φρούτα

Πρόταση σερβριρίσματος για sticks με σοκολάτα

Πρόταση σερβιρίσματος για ποπ κορν

Πρόταση σερβιρίσματος για ρολάκια αραβικής ή τάκος

Πρόταση σερβιρίσματος για γάλα με μπισκότα

6. Τι θα παίξουν;
Έναν κανόνα βάλε καλά στο μυαλό σου και όλα θα πάνε καλά: ΚΡΑΤΑ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΑ!
Πώς: Ιδού μερικές προτάσεις!
3-5 ετών: πλαστελίνες, ζύμες, παιχνίδια που μπορούν να κάνουν κούνια ή να καβαλήσουν, φούσκες, κουκλοθέατρο, μουσικά όργανα, ζωγραφική, στικεράκια, απλές κατασκευές
6-8 ετών: μαγειρική, ζωγραφική, κατασκευές, κρυφτό, κυνήγι θησαυρού.

Εάν έχεις το προνόμιο να διαθέτεις αυλή ή κήπο τότε υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούν να τα απασχολήσουν ειδικά ό,τι έχει να κάνει με νερό, νερομπογιές, face painting, να απλώσεις ένα τεράστιο πανί ή χαρτί που θα το ζωγραφίσουν, αθλητικές δραστηριότητες και χορός.

Για το τέλος
Είναι μια ωραία κίνηση για να τελείωσει το πάρτι και να είναι όλα τα παιδάκια ευχαριστημένα να τους δώσεις ένα αναμνηστικό δωράκι. Και δε χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία! Ένα χάρτινο σακουλάκι που θα περιέχει σοκολατάκια ή κοκκαλάκια για τα μαλλιά ή κάποιο βραχιολάκι (για κορίτσια) ή ένα μικρό παιχνίδι όπως μια μικρή μπαλίτσα, σφυρίχτρες, αυτοκινητάκια που μπορείς να αγοράσεις σε ποσότητα και φθηνά στα καταστήματα παιχνιδιών θα σε σώσουν!

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΙ!

Δες τις φωτογραφίες και πάρε ιδέες για το θέμα του δικού σου πάρτι!

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ

ΠΑΡΤΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ (0-24 μηνών)



5 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ!

Κάνε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για να δεις τη συνταγή!


DIP ΑΠΟ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ENCILADAS ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ


ΤΣΙΠΣ ΜΗΛΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΧΟΥΜΟΥΣ ΜΕ ΚΟΛΙΑΝΔΡΟ

Read More

And More