6 χρήσιμες συμβουλές για τους νέους μπαμπάδες!

Μπαμπάς δεν σημαίνει μόνο παιχνίδι και χαρά, σημαίνει και υποχρεώσεις. Υποχρεώσεις απέναντι στο μωρό, αλλά και απέναντι στη γυναίκα που μόλις γέννησε.
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη δίνει συμβουλές χρήσιμες για τους νέους μπαμπάδες και για ένα σπίτι γεμάτο ευτυχία. Δώστε του το κείμενο να το διαβάσει…
Συμβουλές στους μπαμπάδες!
  1. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να είναι ενεργός και συμμέτοχος σε ό, τι γίνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ασχολείται με όλα όσα χρειάζεται το παιδί, χωρίς διακρίσεις και χωρίς σεξισμούς (αυτά τα κάνουν οι γυναίκες και όχι οι άντρες). Το παιδί έχει δύο γονείς και πρέπει να συνεισφέρουν και οι 2 στο μεγάλωμά του από την πρώτη στιγμή.
  2. Να δείχνει πολύ μεγάλη κατανόηση στη μαμά η οποία περνά δύσκολα και λόγω των ορμονών και λόγω της αλλαγής στο σώμα της και λόγω της ταλαιπωρίας της γέννας και λόγω του ωραρίου του μικρού.
  3. Δεν πρέπει να μένει μόνο στην κατανόηση αλλά να ενισχύει και την αυτοεκτίμηση της μανούλας με φιλοφρονήσεις, δωράκια και κυρίως ευχαριστίες που τον έκανε μπαμπά, επαίνους για το πόσο καλά τα καταφέρνει και επιβεβαιώσεις του πόσο πολύ την αγαπάει και πόσο επιθυμητή του είναι.
  4. Θα πρέπει να μαντεύει κάποια πράγματα που μπορεί η μαμά είτε γιατί πιστεύει ότι είναι αποκλειστικό της καθήκον είτε γιατί ντρέπεται να μην του ζητά να τα κάνει (πχ να σηκώνεται και εκείνος το βράδυ για το μωρό).
  5. Να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη μαμά, το παιδί και τον έξω κόσμο έτσι ώστε αν βλέπει ότι πολλές επισκέψεις κουράζουν να τις κρατά διακριτικά μακριά δίνοντας όμως πληροφορίες για την πορεία ή να φέρνει κάποιους φίλους στο σπίτι αν βλέπει ότι η σύζυγος απομονώνεται.
  6. Να είναι ανοιχτός και να απολαμβάνει αυτό το υπέροχο γεγονός που συμβαίνει στη ζωή τη δική του και της συντρόφου του και να προσπαθεί μέσα από το μεγάλωμα του παιδιού να παίρνει μαθήματα ζωής ο ίδιος γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο εμβαθητικό και εμπλουτιστικό από το να είναι γονέας.
Όσο πιο πολύ βοηθάει ο μπαμπάς την γυναίκα του, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είναι γιατί θα την ξεκουράζει και θα νιώθει ότι έχει τον σωστό άντρα δίπλα της.

 

Read More

And More