ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Μια εβδομάδα δωρεάν στην κατασκήνωση

Λάβε μέρος στο διαγωνισμό του TLIFE!!! Τρία παιδάκια (6-14 ετών) θα μπορέσουν να κάνουν τις διακοπές τους ΔΩΡΕΑΝ για μία εβδομάδα στη “Χώρα της Περιπέτειας” στην Αρχαία Ολυμπία, την κατασκήνωση που διευθύνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.

Οι διακοπές πλησιάζουν, τα σχολεία ετοιμάζονται να ρίξουν αυλαία στη φετινή χρονιά και οι μαθητές περιμένουν με ανυπομονησία τη στιγμή που απαλλαγμένοι από τη φροντίδα και το καθημερινό πρόγραμμα θα ξεκουραστούν και θα διασκεδάσουν!

Μέσα στο τρίμηνο των διακοπών και στις πολλές και διαφορετικές ενασχολήσεις των παιδιών μια καταπληκτική πρόταση αποτελεί η κατασκήνωση.
Ο θεσμός ξεκίνησε από τον προηγούμενο αιώνα κι εξυπηρέτησε πολλαπλές ανάγκες των παιδιών, ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίοδο και τις απαιτήσεις της.
Σήμερα η κατασκήνωση αποτελεί μια ακραιφνώς παιδαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει την ανάγκη του παιδιού για αυτενέργεια και χειραφέτηση, για συμμετοχή και ομαδικότητα, για πειθαρχημένη ελευθερία, για αυτοδιαχείριση αναγκών και επιλογών.

Γιατί ένα παιδί να πάει κατασκήνωση;
Στην κατασκήνωση το παιδί:
-αυτοεξυπηρετείται

-αποφασίζει για τα αθλήματα και τις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετάσχει

-διαχειρίζεται τα ρούχα του και το χαρτζιλίκι του

-κάνει φιλίες και κοινωνικοποιείται σε ένα νέο περιβάλλον όπου βρίσκεται ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ
Μέσα από το πρόγραμμα αθλείται, ψυχαγωγείται, συμμετέχει, εκφράζεται αλλά επίσης, ζει μέσα στη φύση την οποία τα παιδιά της πόλης στερούνται ολοκληρωτικά.
Πατά τη ζεστή Μάνα Γη, αναπνέει καθαρό αέρα, αφήνει τον ήλιο να το χαϊδεύει και τον έναστρο ουρανό της νύχτας να το σκεπάζει.
Πολλά Ασφαλιστικά ή και Επικουρικά Ταμεία καλύπτουν εξ ολοκλήρου ή έστω εν μέρει τη δαπάνη και υπάρχουν πολλές κατασκηνώσεις που η κάθε μία έχει το δικό της προφίλ ώστε να καλύπτει τις διαφορετικές επιλογές κάθε παιδιού.

Read More

And More