Πίσω στην κορυφή της σελίδας
22.07.2015 | 00:14

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: με υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά!

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: με υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Εντυπωσιακό ενδιαφέρον και μεγάλη ανταπόκριση έχει το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ Α.Ε. Ένα πρόγραμμα, που υλοποιείται ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία τους τελευταίους μήνες στον ευαίσθητο χώρο του νεανικού αθλητισμού και αφορά περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7-10 ετών, 20.000 γονείς και 450 προπονητές σε όλη την Ελλάδα.

Η καινοτόμα αυτή δράση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ και έχει ως στόχο να εμφυσήσει αρχές που θα ακολουθούν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

Η δράση έχει ήδη προχωρήσει σημαντικά και τα οφέλη της είναι εμφανή στις πρώτες 125 Ερασιτεχνικές Ποδοσφαιρικές Ακαδημίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Ιδιαίτερα σημαντική και μάλιστα πρωτοφανής για τα ελληνικά αθλητικά δεδομένα, είναι η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται σε 10.000 και πλέον παιδιά στο πλαίσιο όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τους.Προχωρώντας ακόμη περισσότερο, στόχο έχει να προσφέρει την καλύτερη ποιοτικά προπόνηση παρέχοντας άρτιο και υψηλού επιπέδου αθλητικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, οι 125 Ακαδημίες έχουν προμηθευτεί από τον ΟΠΑΠ επικαλαμίδες, μπάλες και διακριτικά ενώ παράλληλα γονείς και προπονητές λαμβάνουν σημαντική υποστήριξη, εκπαίδευση, και πληροφόρηση, από επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από παιδιάτρους, ψυχολόγους και διατροφολόγους.

Σημαντικά οφέλη για τους μικρούς αθλητές προκύπτουν και από την ομάδα προπονητών, που αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία σε παιδιά αυτής της ηλικίας, οι οποίοι μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια καθοδηγούν τους προπονητές των Ακαδημιών βάσει των διεθνών προτύπων της UEFΑ.

Το συναρπαστικό πρόγραμμα του ΟΠΑΠ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τους τελευταίους δύο μήνες και για πρώτη φορά στη χώρα μας υλοποιείται μια στοχευμένη δράση η οποία αγγίζει την αθλητική εκπαίδευση ολοκληρωμένα, πολύπλευρα και εξελίσσεται σε βάθος χρόνου. Οι «Αθλητικές Ακαδημίες» του ΟΠΑΠ μέσα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, καλύπτουν ως πρόγραμμα ένα ευρύτατο φάσμα πεδίων που σχετίζονται όχι μόνο με την άθληση αλλά με την ίδια την ζωή. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσιαστική συμβολή της εταιρείας καθώς στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο η δημιουργία σπουδαίων αθλητών αλλά κυρίως σπουδαίων ανθρώπων. Οι αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η ευγενής άμιλλα, ο σεβασμός, το ήθος και η ομαδικότητα είναι πολύτιμες για τη σύνθεση του χαρακτήρα κάθε παιδιού.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10