Παιδιά και καλοκαίρι: Ποια είναι τα στοιχεία που πραγματικά ξετρελαίνουν τα μικρά το καλοκαίρι;

Τι είναι αυτό που όλοι λατρεύουμε το καλοκαίρι; Είναι η θάλασσα, ο ήλιος, οι υψηλές θερμοκρασίες, οι απέραντες αμμουδιές, τα νησιά, οι διακοπές, το άρωμα της καρύδας, ο ελεύθερος χρόνος, οι βόλτες και γενικότερα αυτή η αίσθηση ελευθερίας! Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο χρόνο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όλοι και όλα είναι ελαφρώς πιο χαλαρά! Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, που για μήνες μετρούν αντίστροφα το χρόνο μέχρι τη στιγμή που οι πύλες του σχολείου θα κλείσουν πίσω τους και το καλοκαίρι θα ξεκινήσει επίσημα! Τέλος τα μαθήματα, τέλος το πρωινό ξύπνημα, ζήτω η ελευθερία! Και δεν έχουν καθόλου άδικο, αφού κάπως έτσι νιώθουν και οι γονείς και όλος ο κόσμος που έχει ευθύνες και υποχρεώσεις στις οποίες καλείται να αντεπεξέλθει στην καθημερινότητά του. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένα πράγματα που είναι καθαρά αγαπημένα μόνο των παιδιών και κατά πάσα πιθανότητα κανένας ενήλικας δεν θα τα κατανοήσει ή τουλάχιστον δεν θα καταλάβει για ποιο λόγο μπορεί να τους προκαλούν τόση χαρά!

Η αλήθεια είναι, πως είναι πολλά τα στοιχεία που έχουν την ικανότητα να ενθουσιάζουν τα μικρά και στους “μεγάλους” δεν έχουν κανένα αντίκτυπο. Ύστερα, βέβαια, υπάρχουν και οι γονείς που παίρνουν την ίδια χαρά με τα παιδιά τους, ακριβώς επειδή τα βλέπουν τόσο ευτυχισμένα! Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως αντιλαμβάνονται τι ακριβώς είναι εκείνο που τα ενθουσιάζει και γιατί μπορεί να χαίρονται τόσο πολύ με κάτι τόσο μικρό! Το καλοκαίρι, λοιπόν, έχει και τα δικά του μικρά “θαύματα” για τα μικρά και είναι βέβαιο, πως λίγοι μπορούν να καταλάβουν γιατί!

Αν θέλεις κι εσύ να μάθεις ποια είναι αυτά τα στοιχεία από τα οποία οι μικροί μπόμπιρες αντλούν τόση ευχαρίστηση, τότε ρίξε μια ματιά παρακάτω για να είσαι προϊδεασμένη και να ξέρεις τι να περιμένεις, όταν τα παιδιά σου αρχίσουν να έχουν αλλόκοτες αντιδράσεις!

Τα ανοιχτά παράθυρα του αυτοκινήτου
Δεν υπάρχει κάποια ικανοποιητική εξήγηση που να δικαιολογεί τη λατρεία που έχουν τα παιδιά (και τα σκυλιά) στα ανοιχτά παράθυρα. Ειδικά, όταν έξω έχει καύσωνα! Λατρεύουν να τα κατεβάζουν και να νιώθουν τον αέρα να τους ανακατεύει τα μαλλιά κι ας έχεις αναμμένο τον κλιματισμό του αυτοκινήτου!

Τα καλοκαιρινά ξενύχτια
Είναι τόσο μεγάλη η “εξάρτησή” τους από τον καλοκαιρινό ήλιο, που όσο μεγαλύτερη είναι η ημέρα τόσο λιγότερο θέλουν να κοιμούνται! Είναι σαν ένα αόρατο χέρι να τα καθοδηγεί προς το φως της ημέρας και καταλήγουν τελικά να χαλούν εντελώς το πρόγραμμα ύπνου τους και να μην μπορούν να κοιμηθούν σε φυσιολογικές ώρες!

Οι γρανίτες
Εντάξει, σε όλο τον κόσμο αρέσει το παγωτό, το σορμπέ ή οποιοδήποτε δροσιστικό γλυκό, αλλά τα μικρά “τρελαίνονται” για τη γρανίτα και συγκεκριμένα για εκείνη που δεν διάλεξαν! Και τότε δύο είναι οι επιλογές τους: είτε θα περιμένουν να λιώσει η τωρινή ώστε να απολαύσουν εκείνη που μετάνιωσαν που δεν πήραν, είτε να φάνε και τις δύο. Και τότε θα είναι τρισευτυχισμένα!

Η… ξυπολησιά
Ναι, είναι βέβαιο ότι αυτό το απαιτούν όλο το χρόνο σαν να είναι ό,τι καλύτερο τους έχει συμβεί. Αλλά το καλοκαίρι τρελαίνονται να το κάνουν ακόμη και όταν το πεζοδρόμιο, το πλακόστρωτο του πάρκου ή το πάτωμα του μπαλκονιού “ψήνεται” όλη την ημέρα στους 40 βαθμούς Κελσίου! Και δεν δέχονται κουβέντα!

Τα σωσίβια
Προφανώς είναι αυτό είναι κάτι που και εσένα σε κάνει ευτυχισμένη, μιας και η ασφάλεια των μικρών σου στη θάλασσα είναι το Α και το Ω. Και υπό κανονικές συνθήκες, τα σωσίβια δεν θα έπρεπε να ανήκουν σε αυτή τη λίστα, αφού είναι κάτι που και σε εσένα σε κάνει να χαίρεσαι, σκεπτόμενη πως τα παιδιά είναι προστατευμένα. Έλα, όμως, που εκείνα τρελαίνονται να τα φοράνε για αξεσουάρ στη βόλτα, στο παιχνίδι και στο αυτοκίνητο και προς θεού, ποτέ στην παραλία!

Read More

And More