Πώς πρέπει να ντύσεις το παιδί σου για το κρύο;

Κρύο, χιόνι, χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό δε σημαίνει ότι τα παιδιά απαγορεύεται να βγουν έξω. Απλώς πρέπει να είναι κατάλληλα ντυμένα. Δικαίως πολλοί νέοι γονείς αναρωτιούνται πώς πρέπει να είναι ντυμένο ένα παιδί και ειδικά ένα μωρό για να είναι προστατευμένο από το κρύο. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) έχει τις συμβουλές!

  • Ο πρώτος κανόνας που αναφέρουν είναι το απλό +1. Δηλαδή από όσα ρούχα βάλουν οι μεγάλοι, τα παιδιά θα πρέπει να φορέσουν +1 ακόμη.
  • Τα λίγα και βαριά ρούχα δεν προστατεύουν από το κρύο, όσο τα πολλά και ελαφριά. Η θερμότητα φεύγει πιο εύκολα από ένα χοντρό ρούχο για παράδειγμα, ενώ τα πολλά και ελαφριά δημιουργούν στρώματα μόνωσης που απαγορεύουν στην θερμότητα από το σώμα να χαθεί.
  • Ξεκινώντας από μέσα προς τα έξω μπορείτε να φορέσετε στο παιδί ένα ή δυο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) φανελάκια, ή κοντομάνικα και από πάνω ένα μπλουζάκι, ή το πουλοβεράκι του και μετά το μπουφάν του.
  • Φυσικά προστατεύουμε πάντα τα άκρα του. Φροντίζουμε να φοράει γάντια στα χέρια του για να μην κρυώνουν. Επίσης το κασκόλ και το σκουφί είναι απαραίτητα για να προστατεύει και τα αυτιά του.
  • Φορέστε του άνετες μπότες που να επιτρέπουν να του φορέσετε δύο ζευγάρια κάλτσες.
  • Δώστε προσοχή να μην έχουν τα ρούχα του επικίνδυνα κορδόνια που μπορούν να πιαστούν π.χ. σε κλαδιά ή δέντρα όταν παίζει. Προτιμήστε τα αυτοκόλλητα κλεισίματα όπως στα μπουφάν και στα παπούτσια.
  • Μην ξεχνάτε το αντηλιακό! Ναι, αντηλιακό και γυαλιά ηλίου όταν έχει ήλιο με χιόνι. Το χιόνι αντανακλά πολύ έντονα τον ήλιο και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στο ευαίσθητο δέρμα των παιδιών!
  • Μην χρησιμοποιείτε στην κούνια του μωρού που κοιμάται κουβέρτες μαλλιαρές ή μαξιλάρια ή βαριά σκεπάσματα καθώς έχουν συνδεθεί με το Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου. Προτιμήστε να φορέσετε λίγο πιο χοντρές πιτζάμες στο μωρό και ρυθμίστε την εσωτερική θερμοκρασία του δωματίου ώστε να είναι ζεστό. Σε κάθε περίπτωση εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κάποιο κουβερτάκι, αυτό πρέπει να είναι λεπτό και πολύ καλά στερεωμένο κάτω από το κρεβάτι και περίπου στο ύψος της κοιλιάς του ώστε το μωρό να μην μπορεί να τυλιχτεί με αυτό και να πνιγεί.

Read More

And More