Δέκα υγιεινά σνακ για όλη την οικογένεια και κάθε στιγμή της ημέρας

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μοιάζει πολυτέλεια και χρονοβόρα διαδικασία για μια μητέρα που τρέχει από το πρωί ως το βράδυ για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις και το βαρύ πρόγραμμά της, αλλά είναι απολύτως αναγκαία! Τόσο για εκείνη που χρειάζεται όλη την ενέργεια που μπορεί να πάρει από τις φυσικές πηγές βιταμινών, όσο και για τα παιδιά που τη χρειάζονται για τη σωστή ανάπτυξή τους. Και μπορεί να καταφέρνεις να αφιερώσεις χρόνο για να ετοιμάσεις τα καθημερινά οικογενειακά γεύματα όσο πιο προσεκτικά γίνεται, αλλά την υπόλοιπη ημέρα να τα βρίσκεις… σκούρα!

Το μυστικό είναι να είσαι πάντα προετοιμασμένη για κάθε στιγμή της ημέρας -όσο αυτό είναι εφικτό! Τα παιδιά που αναπτύσσονται ραγδαία, χρειάζονται μικρά και πυκνά γεύματα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και πολύ εύκολα μπορούν να “ξεφύγουν” κάνοντας ατασθαλίες ή καταφεύγοντας σε μη απαραίτητες λιχουδιές! Φυσικά, όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα και αν το μικρό σου φάει ένα κομμάτι σοκολάτα ή μια φέτα ψωμί με πραλίνα, δεν τελειώνει ο κόσμος εκεί! Μπορείς, όμως, σίγουρα να προλάβεις τις κακές διατροφικές συνήθειες που θα υιοθετήσει μεγαλώνοντας, μαθαίνοντάς του μέσα από τις επιλογές που κάνεις εσύ η ίδια τη σημασία της σωστής διατροφής. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, τα παιδιά τείνουν να μιμούνται τις συμπεριφορές των γονιών και να αντιγράφουν όσα παρακολουθούν. Επομένως, αν οι γονείς καταφέρουν να ακολουθούν ένα ωφέλιμο διαιτολογικό πρόγραμμα, τόσο πιο εύκολο θα είναι να πείσουν τα παιδιά τους για τα οφέλη του.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο, μπορείς μέσα στην ημέρα να προσφέρεις σνακ κατάλληλα για όλη την οικογένεια! Με ένα πλούσιο διαιτολόγιο και χωρίς να στερηθεί κανείς τροφές και “λιχουδιές” μπορείς να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, δίχως να ανησυχείς για τους χρόνους και τις υποχρεώσεις σου!

Ορίστε μερικές ιδέες για γρήγορα, εύκολα και κυρίως υγιεινά σνακ που μπορείς να απολαμβάνεις με τα παιδιά σου, κάθε ώρα της ημέρας!

Φρουτοσαλάτες
Μπορείς να προετοιμάζεις διάφορα φρούτα ψιλοκομμένα σε μικρά βαζάκια, με ελάχιστη μαύρη ζάχαρη και μερικές σταγόνες lime και να τα διατηρείς δροσερά στο ψυγείο! Έτσι, οι μικρές… λιγούρες για γλυκό θα ικανοποιούνται στη στιγμή.

Μπάρες πρωτεΐνης με βρώμη
Πέρα από εκείνες που μπορείς να βρεις στο εμπόριο, ορισμένες εκ των οποίων είναι κατάλληλες και για παιδιά, μπορείς να προετοιμάσεις μπάρες βρώμης πανεύκολα και στο σπίτι, με κουάκερ, μπανάνα ή πολτό από αποξηραμένα σύκα και τσιπς μαύρης σοκολάτας.

Μπισκότα δημητριακών με αποξηραμένα φρούτα ή μαύρη σοκολάτα
Ακόμη μια εύκολη λύση για κάθε στιγμή, που σου δίνει την ευκαιρία να περάσεις χρόνο με τα παιδιά, αφού μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα!

Τσιπς ψητών λαχανικών
Δεν είναι απαραίτητο να κόψετε κάθε απολαυστική συνήθεια, αλλά μπορείτε να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες σας! Αν κόψεις λαχανικά, όπως καρότο, γλυκοπατάτα, κολοκύθα και σελινόριζα σε πολύ λεπτές φλοίδες, τις ραντίσεις με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις ψήσεις σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο θα έχεις το πιο τέλειο σνακ για τα παιδιά!

Ξηροί καρποί

Το πιο εύκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να έχεις στο σπίτι διάφορους ξηρούς καρπούς! Τεράστια πηγή θρεπτικών στοιχείων και σούπερ χορταστικοί!

Φυστικοβούτυρο
Επίσης μια πλούσια τροφή, που χορταίνει και ενθουσιάζει τα παιδιά! Μπορεί να το προτιμούν με λίγη σπιτική μαρμελάδα ή με μια φέτα κίτρινο τυρί. Πάνω σε λευκό ψωμί, με μπαστουνάκια καρότου και σέλερι ή με μπισκότα τύπου digestive. Όπως και να το ετοιμάσεις, είναι σίγουρο ότι θα το απολαύσουν!

Πόριτζ

Αυτός ο… βρετανικής προέλευσης χυλός βρώμης ξετρελαίνει τα παιδιά και είναι μια ωφέλιμη τροφή και για σένα! Απλά βράζεις για λίγο τη βρώμη σε γάλα, με μέλι και κανέλα και έχεις το πιο θρεπτικό και υγιεινό γεύμα για κάθε ώρα!

Σπιτικά popcorn
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράζεις popcorn, όταν μπορείς να φτιάξεις στο σπίτι χειροποίητα, υγιεινά, ανέξοδα, χωρίς κόπο και μάλιστα σε δυο λεπτά! Καλαμπόκι και λίγο λάδι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη!

Γιαούρτι
Ακόμα και για τα παιδιά που δεν ξετρελαίνονται για το γιαούρτι, μπορείς να το… εμπλουτίσεις ώστε να γίνει ακαταμάχητο! Φρέσκα φρούτα, μέλι, αποξηραμένα φρούτα, κανέλα, τριμμένη μαύρη σοκολάτα και δημητριακά είναι μόνο μερικά από τα υλικά που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να κάνεις το γιαούρτι super θελκτικό για τα παιδιά!

Πραλίνα από αβοκάντο

Αν δεν θέλεις με κανένα τρόπο να αφήσεις τα παιδιά να τρώνε τις πραλίνες φουντουκιού που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορείς να φτιάξεις την πιο υγιεινή εκδοχή της και μάλιστα χωρίς καθόλου κόπο! Με αβοκάντο, κακάο, μέλι, γάλα και τρίμμα φουντουκιού θα έχει το πιο λαχταριστό spread για τα παιδιά!

Read More

And More