Έρχεται το Halloween: Ετοιμαστείτε για την “τρομακτική” γιορτή με τις πιο εντυπωσιακές παιδικές ταινίες

Εντάξει, μπορεί να μην ζούμε στην Αμερική και οι δικές μας απόκριες να βρίσκονται ακόμα πολυυυυύ μακριά, αλλά το Halloween μπορεί πλέον να προστεθεί στις διασκεδαστικές και γεμάτες φαντασία δραστηριότητες που κάνεις με τα μικρά σου. Άλλωστε, τίποτα δεν τα έχει εμποδίσει έως τώρα να φορέσουν τη στολή του Batman ή την τουτού από το μπαλέτο για να πάνε στο σχολείο μια μέρα σαν όλες τις άλλες! Γιατί, λοιπόν, να μην αρπάξετε την ευκαιρία να “αγκαλιάσετε” αυτό το… ξενόφερτο έθιμο, ώστε να ευχαριστηθείτε παρέα την “Παραμονή των Αγίων Πάντων”; Άλλωστε, τι πιο fun και χαρούμενο από τις παιδικές στολές, τα κεράσματα και τις φθινοπωρινές κολοκύθες για ντεκόρ; Και φυσικά, πώς μπορούν να λείψουν από αυτές τις ημέρες μερικές… spooky παιδικές ταινίες;

Το Halloween, βλέπεις, έχει τις ρίζες του σε ελαφρώς πιο… παγανιστικές ρίζες και παραδοσιακά συνδέεται με την έννοια του μεταφυσικού. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, οι περισσότερες στολές, η διακόσμηση και η χαρακτηριστική κολοκύθα έχουν λιγάκι πιο “σκοτεινή” χροιά. Φαντάσματα, μάγισσες και ξωτικά έχουν την τιμητική τους κατά τη διάρκεια της βραδιάς της 31ης Οκτωβρίου και η ίδια ακριβώς θεματική συναντάται πολύ συχνά σε κινηματογραφικές ταινίες που είτε είναι αφιερωμένες στην ιδιαίτερη ημέρα, είτε συνδέονται με αυτό τον κόσμο του υπερφυσικού με αποτέλεσμα να γίνονται αυτόματα must watch για το Halloween!

Επειδή, λοιπόν, η ημέρα πλησιάζει και μπορεί να θέλεις να προετοιμαστείς για τη μεγάλη γιορτή και να σχεδιάσεις μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική βραδιά για τα παιδιά, παρακάτω σου συγκέντρωσα μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές παιδικές ταινίες που μπορείτε να δείτε, αν δεν επιλέξετε το παραδοσιακό… trick or treat!

Για παιδιά από επτά ετών και άνω:

Harry Potter (2001-2011)

Ένα σχολείο για μάγους και μια μεγάλη, κοινή απειλή. Υπερφυσικά πλάσματα, ξόρκια και περιπέτεια! Οποιαδήποτε από τις οκτώ ταινίες της αγαπημένης σειράς των παιδιών θα είναι ιδανική για το βράδυ του Halloween!

Casper (1995)

Το αγαπημένο και πασίγνωστο φαντασματάκι μπλέκει σε νέες διασκεδαστικές περιπέτειες και τα παιδιά θα λατρέψουν αυτή την κινηματογραφική μεταφορά του χαριτωμένου ήρωα!

Hocus Pocus (1993)

Τρεις σκανταλιάρες και ελαφρώς γκαφατζήδες αδερφές μάγισσες “ξαναζωντανεύουν” την ημέρα του Halloween στο Σάλεμ και ετοιμάζουν την… εκδίκησή τους. Δύο παιδιά και μια… αθάνατη γάτα είναι οι μόνοι που μπορούν να τις σταματήσουν. Ευφάνταστες στολές, μπόλικη αστερόσκονη και γέλιο για τους μικρούς σινεφίλ!

Για παιδιά από εννέα ετών και άνω:

Coraline (2009)

Ο Coraline ανακαλύπτει ένα “πέρασμα” στο καινούριο σπίτι που μετακόμισε με τους πολύ απασχολημένους γονείς της, σε έναν παράλληλο κόσμο όπου τα πάντα είναι ίδια, αλλά και εντελώς διαφορετικά! Αυτό που ξεκινάει διασκεδαστικά, όμως, σύντομα θα κάνει τη μικρή Coraline να εκτιμήσει την καθημερινή ζωή της!

Goosebumps (2015)

Η κινηματογραφική μεταφορά των αγαπημένων βιβλίων τρόμου των παιδιών είναι το ίδιο συναρπαστική και διασκεδαστική. Τα φανταστικά τέρατα ξεπηδούν από τις σελίδες των βιβλίων και η έφηβη κόρη του συγγραφέα είναι η μόνη που μπορεί να σώσει την κατάσταση!

Για παιδιά από 10 ετών και άνω:

The Addams Family (1991)

Κλασική ταινία “μακάβριας” φαντασίας, γύρω από τον τουλάχιστον… εκκεντρικό τρόπο ζωής της οικογένειας Addams! Χιούμορ, γρήγορη πλοκή, τερατάκια και ο Φρανκενστάιν είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας αυτής της αλησμόνητης ταινίας!

Corpse Bride (2005)

Ο ντροπαλός Victor ετοιμάζεται για το γάμο του με την αγαπημένη του Victoria, προβάροντας τους όρκους αιώνιας αγάπης στο δάσος, λίγο πριν τη μεγάλη ημέρα. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η… Νεκρή Νύφη ορκιστεί επίσης να τον αγαπά για πάντα; Stop-motion animation από τον άρχοντα του φανταστικού σινεμά και αγαπημένο παραμυθά της σύγχρονης γενιάς, Tim Burton.

Monster House (2006)

Τρόμος, 3D animation και χιούμορ: αυτός είναι ο συνδυασμός που θα λατρέψουν τα παιδιά! Ο μικρός DJ και η παρέα του θεωρούν ότι ο παππούς γείτονάς τους είναι παράξενος και δεν συμπαθεί κανέναν. Σύντομα, όμως, θα ανακαλύψουν πως κάτι… τρέχει με το σπίτι του παππού που ποτέ πριν δεν τους είχες περάσει από το μυαλό!

Beetlejuice (1998)

Άλλη μία κλασική ταινία φαντασίας από το μετρ του είδους, Tim Burton, όπου ο κατεργάρης Beetlejuice αποφασίζει να “στοιχειώσει” την οικογένεια Deetz που μόλις μετακόμισε στο καινούριο σπίτι της. Η έφηβη κόρη, όμως, έχει για συμμάχους της τα… φαντάσματα που βρίσκονται στο σπίτι! Ευφάνταστη πλοκή, ονειρικές εικόνες και γέλιο μέχρι δακρύων!

Read More

And More