Τα πιο “πράσινα” πάρκα της πόλης για να περάσετε τις ζεστές ανοιξιάτικες ημέρες με το παιδί

Οι περισσότεροι αυτό το διάστημα προγραμματίζουν τις πρώτες θαλασσινές εξορμήσεις! Οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής, σε συνδυασμό με τα ηλιόλουστα Σαββατοκύριακα και τον ερχομό του καλοκαιριού έχουν κάνει τον περισσότερο κόσμο να ονειρεύεται δροσερές παραλίες, απέραντες αμμουδιές και παιχνίδια στο νερό! Είναι σίγουρο πως και τα παιδιά θα έχουν ήδη ξεκινήσει τα… παρακάλια για μια βόλτα στην παραλία, μιας και ανυπομονούν να κάνουν τις πρώτες βουτιές του καλοκαιριού και να ευχαριστηθούν τη θάλασσα! Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα να μην νιώθετε ακόμα έτοιμοι να κάνετε τα μακροβούτια σας, αφού το πιο πιθανό είναι πως η θερμοκρασία του νερού κάθε άλλο παρά “καυτή” είναι προς το παρόν. Ακόμη, όμως, και σε αυτή την περίπτωση, δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να ευχαριστηθείτε τον καλοκαιρινό καιρό και να μην οργανώσετε μικρές αποδράσεις ακόμη και εντός πόλης! Αφού η Αθήνα είναι γεμάτη μικρές και μεγαλύτερες “οάσεις” πρασίνου, τις οποίες μπορείτε να επισκεφτείτε οικογενειακώς είτε για να… επιδοθείτε σε ασταμάτητο παιχνίδι, είτε για να κάνετε ένα χαρούμενο πικ- νικ και να ευχαριστηθείτε την ομορφιά της φύσης που είναι πιο ανθισμένη και λαμπερή από ποτέ!

Μπορεί στην Ελλάδα ο κόσμος να μην έχει συνηθίσει να βγαίνει στα πάρκα και τα άλση πολύ συχνά για να διασκεδάσει στα γρασίδια και το γκαζόν, αλλά φαίνεται πως όλο και περισσότερο κόσμος αρχίζει να “ανοίγεται” προς την ιδέα των urban εξορμήσεων! Άλλωστε, ολόκληρη η πόλη είναι διάσπαρτη με πάρκα, δάση, άλση και πλατείες που είναι ιδανικοί προορισμοί για αυτές τις ηλιόλουστες ημέρες του Μαΐου! Αρκεί να ρίξεις μια πιο προσεκτική ματιά για να συνειδητοποιήσεις πως παντού γύρω σου “ξεφυτρώνουν” μικρά παρκάκια και πλατείες με βλάστηση και δέντρα, τις οποίες μπορείς να εκμεταλλευθείς για να περάσεις μερικές ευχάριστες και ξέγνοιαστες ώρες με τα μικρά σου, που έχουν τόση ανάγκη να παίξουν και να χαρούν τον ακλό καιρό, ακόμα και μακριά από τη θάλασσα!

Παρακάτω μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις πολλές και διαφορετικές επιλογές που σου προσφέρει η Αθήνα, όταν θέλεις να κάνεις μια “πράσινη” βόλτα στην πόλη με τα παιδιά!

Το πάρκο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αυτό το νεοσύστατο πάρκο, με την τεράστια έκταση και τις μοναδικές εναλλαγές στο φυσικό τοπίο είναι ό,τι κοντινότερο υπάρχει στα πρότυπα των μεγάλων πάρκων των ευρωπαϊκών μητροπόλεων! Με έντονη μεσογειακή βλάστηση, αλλά και το υγρό στοιχείο να κάνει αισθητή την παρουσία του με το κανάλι που εκτείνεται κατά μήκος του κήπου, το πάρκο Σταύρος Νιάρχος είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές της πόλης.

Ο λόφος του Φιλοπάππου
Στη… σκιά της Ακρόπολης και μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας, ο λόφος είναι ένα απέραντο δάσος, ιδανικό για κάθε εξωτερική δραστηριότητα! Με αρκετές διαφοροποιήσεις στην μορφολογία του, η περιοχή του Φιλοπάππου είναι ό,τι πρέπει για εξερευνήσεις, ποδηλατάδες, πικ- νικ και ατελείωτο παιχνίδι.

Το πάρκο Ελευθερίας
Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και urban επιλογές της πόλης, αφού βρίσκεται “πάνω” στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σου δίνει την ευκαιρία να ευχαριστηθείς το γκαζόν και τη σκιά των δέντρων στο κέντρο της πόλης.

Ο κήπος του Μεγάρου Μουσικής
Και αν η ελεύθερη έκταση του πάρκου Ελευθερίας δεν σε καλύπτει, ακριβώς δίπλα του εκτείνεται ο μεγάλος και “προστατευμένος” κήπος του Μεγάρου! Δέντρα, πολύχρωμα λουλούδια και γκαζόν για… ξάπλες συμπληρώνουν το ειδυλλιακό σκηνικό!

Το άλσος της Νέας Σμύρνης
Ιδανική επιλογή για πικ- νικ και μεσημεριανές βόλτες, μιας και η σκιά των δέντρων προσφέρει την πιο δροσερή και χαρούμενη διάθεση! Παιχνίδι, ποδηλατάδες και… γυμναστική μέσα στα πλεονεκτήματα του άλσους!

Read More

And More