Ετοιμάζεσαι για Halloween party; Πώς να οργανώσεις το πιο spooky και γεμάτο φαντασία πάρτι για τα παιδιά

Το Halloween έρχεται, το Halloween φτάνει και ήδη προετοιμάζετε το πιο ευφάνταστο παιδικό πάρτι για να διασκεδάσουν και να… τρομάξουν τα μικρά και οι φίλου τους! Ευτυχώς, η spooky γιορτή έχει από μόνη της τόσα πολλά στοιχεία που μπορείς να εκμεταλλευτείς για να κάνεις το πιο επιτυχημένο και γεμάτο φαντασία πάρτι για τα παιδιά! Από την άλλη, βέβαια, τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληροί και απαιτητικοί κριτές και αυτό ίσως σου προσθέσει ένα βαθμό δυσκολίας στο θέμα και τη διακόσμηση που θα χρησιμοποιείς για να οργανώσεις αυτή τη μικρή γιορτή. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείς, γιατί σήμερα σου συγκέντρωσα μερικά από τα πιο φανταστικά θέματα για παιδικό πάρτι Halloween!

Όπως ήδη γνωρίζεις, το έθιμο του Halloween μπορεί να μην είναι καθόλου “ελληνικό”, αλλά σίγουρα είναι μια γιορτή που και στην Ελλάδα έχουμε “αγκαλιάσει” τα τελευταία χρόνια. Η παράδοση θέλει τη γιορτή να είναι συνδεδεμένη με τα μεταφυσικά φαινόμενα και γι’ αυτό το λόγο βλέπεις πως οι θεματικές που απορρέουν από αυτή σχετίζονται με φαντάσματα, μάγισσες και αυτή τη… σατανική κολοκύθα, τον Τζακ! Ωστόσο, τα παιδιά δεν χρειάζεται να “τρομοκρατούνται” με ιδιαίτερα εκκεντρικούς στολισμούς και τρομακτική διακόσμηση! Αντίθετα, συνήθως διασκεδάζουν πολύ με την παραδοσιακή κολοκύθα, με την εικόνα της κλασικής μάγισσας με το σκουπόξυλό της και τα υπόλοιπα στοιχεία του Halloween, όπως οι αραχνούλες και οι νυχτερίδες. Ταυτόχρονα, η σύγχρονη επέκταση της γιορτής περιλαμβάνει και το γνωστό trick or treat, που μπορεί εδώ ακόμα να μην έχει καθιερωθεί πλήρως, αλλά ένα κομμάτι του είναι σίγουρα το αγαπημένο των παιδιών. Βλέπεις, στο trick or treat, τα παιδιά στην Αμερική φοράνε τις “αποκριάτικες” στολές τους και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι, “απαιτώντας” να κεραστούν κάποιο γλύκισμα ή snack (treat), γιατί διαφορετικά θα κάνουν κάποια φάρσα στον οικοδεσπότη (trick)! Από όλη αυτή τη διαδικασία, λοιπόν, όπως καταλαβαίνεις το μασκάρεμα είναι αυτό που σίγουρα ξετρελαίνει τα παιδιά και σίγουρα θα περιμένουν πώς και πώς να φορέσουν τις στολές τους!

Για αυτό, λοιπόν, ρίξε μια ματιά παρακάτω για τους πιο ευφάνταστους τρόπους να οργανώσεις το φετινό πάρτι για το Halloween!

Καλωσόρισε τους φίλους των παιδιών “παρέα” με μερικές… μάγισσες!

Στόλισε την αγαπημένη γωνιά του σπιτιού με μερικές κολοκύθες και γιρλάντες από νυχτερίδες! Ένας φιλικός… σκελετός επίσης θα είναι πάντα καλοδεχούμενος!

Νυχτερίδες και φαντάσματα: ο συνδυασμός που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά! Αρκούν μερικά λευκά μπαλόνια, μαύρο χαρτί και μπόλικη δημιουργικότητα!

Φυσικά, από το πάρτι δεν μπορεί να λείψει η παραδοσιακή μάγισσα! Ένα στένσιλ που είτε θα αγοράσετε, είτε θα φτιάξετε μόνοι σας είναι ό,τι πρέπει για το πάρτι… τρόμου!

Εννοείται πως τα εδέσματα θα έχουν την αύρα της ημέρας… ξόρκια, μαγικά φίλτρα και τα παράξενα συστατικά τους είναι τα πιάτα του μενού!

Και πώς θα θυμούνται τα παιδιά την… τρομάρα που πήραν στο πάρτι; Φωτογραφίστε τη χαρά και τις αντιδράσεις τους στο αυτοσχέδιο photobooth και κρατήστε τα πιο ωραία ενθύμια!

Το τραπέζι με τα snack θα μπορούσε να είναι και σαν τη μάγισσα του Halloween: πράσινο, μαύρο και ρίγες! Και το μενού φυσικά γεμάτο… μαγικά φίλτρα!

Και φυσικά, φεύγοντας τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους ένα τελευταίο κέρασμα: μικρές κολοκύθες από χαρτί, γεμάτες με γλυκίσματα!

Read More

And More