Μείωση εμφανίζουν διεθνώς οι γεννήσεις παιδιών από έφηβες!

Η αύξηση του εισοδήματος και η βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου θεωρούνται οι δύο κυριότεροι παράγοντες γι’ αυτή τη μείωση.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, του University College του Λονδίνου και του Ταμείου Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών, με επικεφαλής τον καθηγητή Τζον Σαντέλι του πρώτου, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα υγείας των εφήβων “Journal of Adolescent Health”.

Οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά μέσο όρο διεθνώς από 72,4 παιδιά ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας 15 έως 19 ετών το 1990, σε 43,6 παιδιά ανά 1.000 γυναίκες το 2012 (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία για 142 χώρες).

Υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις, πάνω από 200 φορές, ανάμεσα στις χώρες με τις περισσότερες γεννήσεις αυτού του είδους (στην υποσαχάρια Αφρική) και τις χώρες με τις λιγότερες (στην Ευρώπη). Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εφηβικών γεννήσεων στον κόσμο.

Χώρες με μεγαλύτερη εισοδηματική ανισότητα έχουν περισσότερες τέτοιες γεννήσεις. Η μεγαλύτερη μείωση γεννήσεων από έφηβες μεταξύ 1990-2012 καταγράφηκε στη Νότια Ασία (70%) και στην Ευρώπη-Κ.Ασία (63%).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Read More

And More