Αποκριάτικο πάρτι: Πώς να κάνεις τις απόκριες αξέχαστες για τους μικρούς καρναβαλιστές

Όπως είναι γνωστό, οι απόκριες είναι η γιορτή των παιδιών! Η καλύτερη εποχή για να διασκεδάσουν, να παίξουν, να μασκαρευτούν και να γελάσουν με τις φάρσες τους! Άλλωστε, οι απόκριες είναι η κατεξοχήν εποχή των… πειραγμάτων! Και ενώ μπορεί σε όλες τις πόλεις να διοργανώνονται κάθε χρόνο μεγάλες παρελάσεις για το καρναβάλι και εκδηλώσεις σε όλη τη διάρκεια των αποκριών για τους μικρούς καρναβαλιστές, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα σπιτικό πάρτι γεμάτο… δυνατούς σούπερ ήρωες, μαγεμένες και μαγευτικές πριγκίπισσες και χαριτωμένα τερατίνια!

Ένα αποκριάτικο πάρτι στο σπίτι είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στα παιδιά αυτές τις ημέρες! Η ευκαιρία να ντυθούν με τις αγαπημένες τους στολές και να παίξουν παρέα με τους φίλους τους θα τους φανεί σίγουρα… παράδεισος! Και δεν χρειάζεται να αγχωθείς για τις λεπτομέρειες, αφού το αποκριάτικο παιδικό πάρτι είναι η πιο εύκολη υπόθεση, αφού η ατμόσφαιρα είναι από μόνη της γιορτινή, ενώ η εποχή διαθέτει τα δικά της… αξεσουάρ και props! Ταυτόχρονα, απλές ιδέες για τη διακόσμηση μπορείς να πάρεις και από τα ίδια τα παιδιά, τις στολές τους και τα παιχνίδια τους!

Επειδή όμως θα χρειαστείς μια μικρή βοήθεια για όσα πρέπει να ετοιμάσεις, παρακάτω θα βρεις ιδέες τόσο για τη διακόσμηση, όσο και για τα παιχνίδια και τις δραστηριότητες που μπορείς να διοργανώσεις για να είσαι σίγουρη ότι οι μικροί μπόμπιρες θα το καταευχαριστηθούν!

Σερπαντίνες για decor

Πέρα από τις… παραδοσιακές σερπαντίνες που θα έχεις εφοδιαστεί για το παιχνίδι των παιδιών, μπορείς να φτιάξεις παρέα με το μικρό σου γιρλάντες πλέκοντας τις σερπαντίνες για να κρεμάσεις στο σπίτι! Επίσης, μια άλλη όμορφη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις χρωματιστό χαρτί ή χαρτί περιτυλίγματος και να φτιάξεις υπερμεγέθεις γιρλάντες για το σαλόνι!

Μπαλόνια παντού

Πάρτι χωρίς μπαλόνια δεν υφίσταται! Ειδικά όμως για τη συγκεκριμένη περίσταση επιβάλλονται τα πολλά χρωματιστά μπαλόνια! Πέρα, όμως, από το να γεμίσεις με αυτά το σπίτι, κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να τα χρησιμοποιήσεις για décor! Κρέμασέ τα στους τοίχους σχηματίζοντας γιρλάντες ή συνθέσεις και ο χώρος θα γίνει μονομιάς γιορτινός!

Shiny discoballs

Εφοδιάσου με μια ντισκομπάλα! Επειδή, όπου υπάρχει πάρτι, υπάρχει και μουσική, μπορείς να την… εκμεταλλευτείς διοργανώνοντας ένα διαγωνισμό χορού ή τραγουδιού! Τα παιδιά λατρεύουν να χορεύουν και με την disco ball θα δώσεις στο χώρο την αίσθηση ενός ολοκληρωμένου dancefloor για τους μικρούς… Noureief!

Σπιτικές καραμούζες

Φτιάξτε με τα παιδιά τις δικές σας καραμούζες! Μοίρασέ τους πλαστικά καλαμάκια για ροφήματα, σελοτέιπ και χαρτί περιτυλίγματος και βοήθησέ τα να φτιάξουν μικρές χαρούμενες καραμούζες για το πάρτι! Έτσι θα γλιτώσεις και τον διαπεραστικό ήχο που κάνουν οι καραμούζες του εμπορίου που έχουν και ενσωματωμένη σφυρίχτρα!

“Βόμβες” χαρτοπόλεμου

Φτιάξτε “βόμβες” κομφετί με μόνο δύο απλά αντικείμενα! Μπορείς να δώσεις στα παιδιά ρολά από χαρτί κουζίνας και από τη μία πλευρά κλείστε τη δίοδο με ένα μπαλόνι. Κολλήστε με σελοτέιπ το μπαλόνι πάνω στο χαρτόνι και γεμίστε το με χαρτοπόλεμο! Κάθε φορά που θα τραβάνε το μπαλόνι, το κομφετί θα… εκτοξεύεται στο χώρο!

Χειροτεχνίες με μάσκες

Εφοδιάσου με λευκές απλές μάσκες, μαρκαδόρους, χρυσόσκονη, κόλλα στιγμής, χαρτί γκοφρέ και ό,τι άλλο φανταστείς και δώσε την ευκαιρία στα παιδιά να φτιάξουν τις δικές τους μάσκες! Αυτό θα τα κρατήσει απασχολημένα για αρκετή ώρα, αφού θα δημιουργούν την αγαπημένη τους μάσκα! Μπορείς ακόμη να διοργανώσεις και έναν διαγωνισμό στο τέλος και να ψηφίσουν τα παιδιά εκείνον που έφτιαξε την καλύτερη!Face painting

Αγόρασε ειδικές βαφές για το σώμα και το πρόσωπο και άσε τη φαντασία των παιδιών να καλπάσει! Αντί να φορέσουν μάσκες, μπορούν να ζωγραφίσουν απευθείας τη μάσκα στο πρόσωπό τους! Μπορεί να χρειαστούν λίγη βοήθεια από τις μαμάδες, αλλά σίγουρα θα διασκεδάσουν!

Read More

And More