Διάσημες μητέρες: Έξι γυναίκες της showbiz που μοιάζουν εκπληκτικά με τις κόρες τους

Αν έχεις αποκτήσει έστω και μία κόρη, τότε ξέρεις πώς είναι να προσπαθείς νυχθημερόν να φανταστείς πώς θα είναι η μικρή σου σε λίγα χρόνια, σε τι είδους άνθρωπο θα εξελιχθεί, σε ποιον θα μοιάζει (και πότε επιτέλους θα ξεπεράσετε το στάδιο που όλοι λένε “φτυστή ο μπαμπάς της”!), τι θα μάθει από σένα και πώς θα την διδάξεις κατάλληλα! Προφανώς αυτά ισχύουν για κάθε μητέρα και φυσικά για κάθε παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, αλλά η αλήθεια είναι πως οι μαμάδες με τις κόρες τους μοιράζονται ένα πολύ συγκεκριμένο και μοναδικό δέσιμο, που δύσκολα περνά… απαρατήρητο! Από την άλλη, όλα τα μικρά κορίτσια μεγαλώνουν έχοντας ως πρότυπο, role model και… γκουρού τη μαμά τους. Είναι ο άνθρωπος τον οποίο θαυμάζουν όσο κανέναν άλλο και στον οποίο θέλουν να μοιάσουν πάση θυσία (όλα αυτά μέχρι την εφηβεία, που οι ορμόνες παίρνουν “μπρος” και οι ισορροπίες ανατρέπονται -αστειεύομαι εννοείται! Or am I?). Σε κάθε περίπτωση, έχει τεράστιο ενδιαφέρον να παρατηρείς, ακόμη και από απόσταση, τη μετάβαση από ένα χαριτωμένο κοριτσάκι σε μια μικρή… κυρία, στα βήματα που “χάραξε” η μαμά. Τέτοιες είναι και οι περιπτώσεις που θα δούμε σήμερα: διάσημες μητέρες με τις νεαρές κόρες τους που εξελίχθηκαν σε… διδυμάκια!

Για κάποιο λόγο είμαι σίγουρη, πως στις περισσότερες περιπτώσεις διάσημων γυναικών, η σύγκριση των κορών τους με εκείνες είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Τα μίντια και το κοινό ανυπομονούν να δουν πώς θα εξελιχθούν οι… κληρονόμοι, αν θα ακολουθήσουν τα βήματα των επιτυχημένων μαμάδων τους ή κατά πόσο θα μοιάσουν στις καλλονές της showbiz. Και μπορεί να μην είναι ο “κανόνας”, αλλά υπάρχουν και αυτές οι οικογένειες, όπου τελικά αυτό συμβαίνει και οι κόρες διαδέχονται τις μητέρες! Είναι, βλέπεις, αυτά τα δυνατά γονίδια, αλλά και λειτουργία του προτύπου, που έχει κάνει τις σημερινές μικρές κυρίες να… δανείζονται κάτι από τις σταρ μαμάδες τους! Ένα από τα πιο “χτυπητά” παραδείγματα είναι η 16χρονη Kaia Gerber, κόρη του topmodel των 90s, Cindy Crawford, που τον τελευταίο καιρό μονοπωλεί τα φλας των φωτογράφων για τις επιδόσεις της στα διεθνή catwalks και μας θυμίζει σε κάθε κίνησή της πως το ρητό “Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει” δεν εμπνεύστηκε τυχαία από το σοφό λαό μας! Το ίδιο… σοφό μοιάζει να είναι και το “σαν δυο σταγόνες νερό” για την περίπτωση της οσκαρούχας ηθοποιού Reese Witherspoon και της 18χρονης κλώνου κόρη της, Ava Phillippe, που σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις για την απαράμιλλη ομορφιά της, αλλά και για την εκπληκτική ομοιότητα που έχει με τη μαμά της!

Αυτές και άλλες περιπτώσεις θα δούμε σήμερα, αφού είναι δύσκολο να… προσπεράσεις τον τρόπο που οι “μπέμπες” της showbiz άνθισαν σε debudants διεθνούς ενδιαφέροντος!

Cindy Crawford και Kaia Gerber

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της “λίστας”, αφού σε αυτή την περίπτωση τα γονίδια δεν το κούνησαν… ρούπι από την οικογένεια! Και ενώ μπορεί η επιτυχημένη μαμά, Cindy, να αποτέλεσε role model για τα επαγγελματικά βήματα της έφηβης Kaia, ωστόσο με αυτή την εμφάνιση και την πρωτοφανή ομοιότητα, η πορεία της έμοιαζε προδιαγεγραμμένη! Την παραπάνω φωτογραφία (αριστερά η κόρη, δεξιά η μητέρα) δημοσίευσε η Crawford στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram με τον τίτλο “School pics, now and then”, δείχνοντας πόσο πολύ της μοιάζει η κόρη της!

Reese Witherspoon και Ava Phillippe

Άλλο ένα δείγμα… γονιδιακής εξάπλωσης είναι η ταλαντούχα και πολυβραβευμένη πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Reese Witherspoon, με την εκκολαπτόμενη socialite κόρη της, Ava. Όλο το Hollywood τις αποκαλεί πλέον “δίδυμες” και μάλιστα όχι χάρη απλού ευφημισμού, αφού οι δυο τους όντως θα μπορούσαν να είναι… το ίδιο άτομο! No kidding!

Vanessa Paradis και Lily-Rose Depp

Η αειθαλής Vanessa πέρασε πολύ εύκολα από το modelling στη μουσική και την υποκριτική. Άλλωστε, η εξωπραγματική ομορφιά της και η εύθραυστη εικόνα της την κατέστησαν… ακαριαία icon στο χώρο της μόδας. Το ίδιο φαίνεται πως ξεκινά να συμβαίνει και με την κόρη της, Lily-Rose, που μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στα catwalks και τα κινηματογραφικά πλατό (αν και μόλις 18 χρονών) και έχει “κληρονομήσει” από την Paradis όχι μόνο την ιδιαίτερη εμφάνιση, αλλά και τον αινιγματικό χαρακτήρα!

Gwyneth Paltrow και Apple Martin

Η μαμά είναι βραβευμένη ηθοποιός, επιχειρηματίας, παραγωγός, διάσημη foodie και για χρόνια υπήρξε η επιτομή του America’s sweetheart! Πλέον, η Gwyneth έχει καθιερωθεί στο χώρο της και ο κόσμος μπορεί να θαυμάζει την έφηβη κόρη της, Apple, που έχει αποκτήσει τόσο την ομορφιά, όσο και τη φωτογένεια της μαμάς της! Οι δυο τους φωτογραφίζονται συχνά μαζί, δείχνοντας πόσο πολύ απολαμβάνουν και οι ίδιες την ομοιότητά τους!

Julianne Moore και Liv Freundlich

Είναι ιέρεια του αμερικανικού κινηματογράφου και μία από τις πιο εντυπωσιακά γοητευτικές γυναίκες της βιομηχανίας του Hollywood. Το ταλέντο και οι υποκριτικές δυνατότητες της είναι βέβαιο πως κάποια μέρα θα γραφτούν στην ιστορία, ενώ τα έντονα κόκκινα μαλλιά, η κατάλευκη επιδερμίδα και οι φακίδες της είναι στοιχεία που την κάνουν τόσο ξεχωριστή και μοναδική. Μέχρι τώρα, δηλαδή, γιατί η 15χρονη κόρη της, Liv, φαίνεται πως έχει κάνει το… θρόνο της μαμάς να τρίζει! Και αυτές, λοιπόν, ανήκουν αδιαμφισβήτητα στην κατηγορία “lookalikes” ή αλλιώς και… κλώνοι!

Lisa Bonet και Zoë Kravitz

Μία γυναίκα με φωνή τόσο αισθαντική, όσο και η εμφάνισή της. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στα 90s, οπότε και απέκτησε μια κόρη που έμελλε να ακολουθήσει τα χνάρια της. Η καλλιτεχνική φύση της ηθοποιού και μοντέλου, Zoë, δεν θα μπορούσε να κρυφτεί, αν και σε αυτό έπαιξε ρόλο και ο rock μπαμπάς, Lenny Kravitz. Εκείνο, όμως, που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το πόσο θυμίζει τη μητέρα της! Και φαίνεται πως και οι δυο τους διασκεδάζουν με αυτή την εξέλιξη!

Read More

And More