Καλοκαιρινά μπάνια: Οι εννέα τύποι μαμάδων που θα συναντήσεις και φέτος στην παραλία

Οι ζεστές ημέρες δεν φαίνεται πως έχουν πλέον καμία διάθεση να υποχωρήσουν, μιας και είμαστε επισήμως στην καρδιά του καλοκαιριού! Οι περισσότεροι έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τις ονειρεμένες παραλίες, ενώ άλλοι περιμένουν πώς και πώς να φτάσει ο Αύγουστος για να κάνουν… ακριβώς το ίδιο πράγμα! Και όσοι έχουν οικογένεια και παιδιά, τότε οι ετοιμασίες είναι διπλές και τριπλές, αφού όταν “εμπλέκονται” μικρά τότε τίποτα και ποτέ δεν θα είναι αρκετό! Και έπειτα, φτάνουν οι διακοπές και ξεκινούν οι ζεστές ημέρες στην παραλία. Εκεί, που κι εσύ, όπως και οι υπόλοιπες μητέρες θέλετε να “αποδράσετε” έστω και για λίγο και να απολαύσετε το δροσερό νερό και το γλυκό αεράκι. Αλλά δεν είσαι μόνη!

Όχι, δεν μιλάω για τα παιδιά σου, ούτε για το σύζυγό σου, αλλά για τις πολυάριθμες οικογένειες που… απλώνονται γύρω σου, δημιουργώντας ένα απέραντο ανθρώπινο “μωσαϊκό” κουλτούρας και συμπεριφοράς! Φυσικά κάθε χρόνο και σε κάθε παραλία, οι οικογένειες είναι το σήμα κατατεθέν και πάντα μπορείς να συναντήσεις τόσο διαφορετικούς χαρακτήρες και εναλλαγές, ακόμη και όταν ήσουν ακόμα single και πήγαινες διακοπές με τις φίλες σου ή με τον εκάστοτε σύντροφό σου. Τώρα, όμως, που ανήκεις και εσύ στην κατηγορία “παντρεμένη με παιδιά”, μάλλον σου είναι πιο εύκολο να ξεχωρίσεις και τους διαφορετικούς τύπους μαμάδων που κυκλοφορούν εκεί έξω!

Γιατί, στην παραλία δεν υπάρχει ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις, αλλά έως και εννέα κατηγορίες μανάδων και το πιο πιθανό είναι ότι θα τις συναντήσεις όλες, ακόμη και την ίδια ημέρα! Βλέπεις, υπάρχουν κάποια στοιχεία, κάποιες συμπεριφορές, που είναι πολύ κοινές στις μητέρες και σίγουρα κάποια από αυτά θα τα μοιράζεσαι και εσύ, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό! Είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται στα παιδιά τους ή και στα παιδιά όλης της παραλίας. Είναι η διάθεση που έχουν για χαλάρωση ή εγρήγορση (πίσω από τα παιδιά). Είναι οι αντιδράσεις τους απέναντι σε ό,τι συμβαίνει γύρω τους. Είναι η κοσμοθεωρία τους! Και αυτά τις κάνει να ξεχωρίζουν ή να μοιάζουν μεταξύ τους!

Δες, λοιπόν, παρακάτω ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι μαμάδων που μπορεί κανείς να συναντήσει στην παραλία και βρες σε ποια κατηγορία ανήκεις εσύ!

Η μαμά που το έχει… μετανιώσει
Είναι αυτή η κλασική περίπτωση γυναίκας με δύο ή περισσότερα παιδιά, ίσως το ένα να είναι και μωρό, που νιώθει ότι έχει κάνει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της όταν αποφάσισε να φέρει την οικογένεια στη θάλασσα! Τρέχει συνέχεια πίσω από κάποιο παιδί, ενώ κρατάει στην αγκαλιά της ένα νήπιο που της τραβάει συνεχώς το μαγιό! Μοιάζει εξουθενωμένη και θέλει να τα μαζέψει γρήγορα και να φύγουν για το σπίτι!

Η μαμά “χρυσή τομή”
Είναι το ίνδαλμα όλων των άλλων μαμάδων: κοινωνική, χαλαρή, απολαμβάνει τη θάλασσα, τον ήλιο, το ποτό της, μιλάει με τις φίλες της και μοιάζει πιο ξέγνοιαστη από ποτέ. Τα παιδιά της είναι συγκεντρωμένα, δεν φωνάζουν, δεν απαιτούν και παίζουν ήσυχα στη θάλασσα με τους φίλους της. Είναι η γυναίκα που τα έχει καταφέρει τέλεια και όλες τη ζηλεύουν!

Η μαμά “παντοκουβαλητής”
Θέλεις παιχνίδια; Έχει. Θέλεις αντηλιακό; Έχει; Με πόσους βαθμούς προστασίας, γιατί τους έχει όλους. Θέλεις δεύτερη αλλαξιά; Έχει πολλές. Θέλεις στεγνό μαγιό; Πόσα θέλεις, έχει διάφορα. Θέλεις φαγητό, ποτό, επιτραπέζια, μανό, σαμπουάν, ένα δέντρο, μια μάντρα, ένα διαμέρισμα στην Κηφισιά; Όλα τα έχει στην τσάντα της και θα σου τα χαρίσει απλόχερα!

Η μαμά gym freak
Πέρασε όλο το χειμώνα χύνοντας ιδρώτα στο γυμναστήριο και κάνοντας crossfit. Έχει απαρνηθεί τους υδατάνθρακες και τη ζάχαρη εν γένει. Έχει μοχθήσει να αποκτήσει ξανά το σώμα που είχε στα 25 της και μετά από δύο εγκυμοσύνες και τώρα είναι η ώρα της να “λάμψει”. Μπορείς να τη ζηλέψεις άφοβα, δεν τη νοιάζει καθόλου, εκείνη τα κατάφερε!

Η μαμά- ναυαγοσώστης
Δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στα παιδιά της, αλλά βαριέται κιόλας να μείνει τρεις ώρες στο νερό για να τα προσέχει. Επομένως, στέκεται (και τις τρεις ώρες!) όρθια μπροστά στη θάλασσα και τους δίνει οδηγίες, ελέγχοντας κάθε κίνησή τους! Αν μπορούσε να έχει και μια σφυρίχτρα, θα τη χρησιμοποιούσε ευχαρίστως!

Η μαμά “ήρθα για να μαυρίσω”
Παλιότερα, πού την έχανες που την έβρισκες, σε ένα solarium την πετύχαινες. Πλέον, έχει απαρνηθεί αυτή την κακή συνήθεια, αλλά ο μοναδικός σκοπός για τον οποίο έχει έρθει είναι για να αποκτήσει άψογο μαύρισμα. Μοιάζει ελαφρώς με τη μαμά gym freak, φοράει καυτό μπικίνι και κατά πάσα πιθανότητα καθόλου ηλιοπροστασία, ενώ μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει γίνει… γκρι και θα νιώθει υπέροχα γι’ αυτό!

Η μαμά “more is more”
Πιστεύει στην ηλιοπροστασία. Είναι πιστή της ηλιοπροστασίας. Για την ακρίβεια το αντηλιακό με δείκτη SPF 50+ είναι ένας μικρός θεός για εκείνη. Περνάει την ώρα της στην παραλία, κυνηγώντας τα μικρά της και προσπαθώντας να τους ανανεώνει το αντηλιακό ανά 20 λεπτά. Είναι η μαμά SPF!

Η ενθουσιώδης μαμά
Είναι ο fun χαρακτήρας, που κάποτε ήταν “εθισμένη” στα ομαδικά παιχνίδια, τους προσκόπους και τις κατασκηνώσεις! Έρχεται στην παραλία, όχι για τα παιδιά, αλλά για να παίξει με τα παιδιά και το διασκεδάζει κάνοντας “μπόμπες”, παίζοντας “θαλάσσια μήλα”, ανεβαίνοντας στα (και πέφτοντας από) τις παιδικές σαμπρέλες και γενικά κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι της για να περάσει καλά με τα παιδιά της!

Η μαμά “πάμε να φύγουμε”
Ίσως να είναι η ίδια με τη μαμά που το μετάνιωσε. Μπορεί να είναι, όμως, και σε καλύτερη μοίρα, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν αντέχει άλλο. Περνάει μια ώρα φωνάζοντας στα μικρά “Φεύγουμεεεε”, αλλά δεν φεύγουν ποτέ. Είναι ελαφρώς… απηυδησμένη και δεν είναι σίγουρη πως θα ξαναπάει στη θάλασσα με τα παιδιά. Ποτέ.

And More