Θηλασμός: 10 διάσημες μαμάδες θηλάζουν τα μωρά τους και μοιράζονται τις φωτογραφίες τους μαζί μας

Τα τελευταία χρόνια το… debate για τον μητρικό θηλασμό έχει πάρει αρκετά μεγάλες διαστάσεις! Είτε το θέμα συζήτησης είναι ο θηλασμός ή μη των μωρών και οι επιλογές μιας νέας μητέρας, είτε το ζήτημα του δημόσιου θηλασμού, οι απόψεις που εκφράζονται είναι πολλές και συνήθως “παθιασμένες”! Θα έχεις προσέξει, ίσως σε συζητήσεις εντός παρέας και φίλων, μπορεί και απλώς ακούγοντας και διαβάζοντας σχόλια, γνώμες, έρευνες και “έρευνες” στα μίντια, πως υπάρχουν ένθερμοι οπαδοί της κάθε πλευράς, με κάποιους να επισημαίνουν την αναγκαιότητα του μητρικού θηλασμού για τη σωστή και υγιή ανάπτυξη του βρέφους, αλλά και την φυσικότητα που χαρακτηρίζει τη διαδικασία. Και έπειτα είναι η άλλη “όχθη” που υπερτονίζει πως το σώμα μιας γυναίκας είναι προσωπική υπόθεση και θα το αξιοποιήσει όπως θέλει, μιας και είναι η μόνη που έχει δικαιώματα πάνω του.

Ωστόσο, η αλήθεια φαίνεται πως βρίσκεται κάπου στη μέση. Διότι, σαφώς και κάθε μητέρα αντιδρά και λειτουργεί με διαφορετικό και εξατομικευμένο τρόπο, καθιστώντας άδικη την “καταναγκαστική” υποβολή της στη διαδικασία του θηλασμού, χωρίς αυτό να αναιρεί το γεγονός πως το μητρικό γάλα είναι πολύτιμο για την υγεία του νεογέννητου. Όσο για το δημόσιο θηλασμού, αυτό είναι μάλλον μια υπόθεση με πολλές παραμέτρους, τόσο κοινωνικούς, όσο και ψυχολογικούς, που μοιάζει ατελείωτη και υπόκειται στη δικαιοδοσία του καθένα.

Παρ’ όλα αυτά, αρκετές είναι οι διάσημες γυναίκες του Hollywood και της showbiz που εμφανίζονται υπέρμαχοι του θηλασμού και μάλιστα δεν διστάζουν να φωτογραφηθούν και να μοιραστούν με τον κόσμο αυτό που οι ίδιες (με τον τρόπο της η καθεμία) αποκαλούν “θαύμα”! Μάλιστα, μιας και στην Αμερική το “breastfeeding debate”, όπως έχει ονομαστεί, έχει πάρει πολύ μεγάλη έκταση, δίνοντας συχνά στο θέμα περισσότερο πολιτική χροιά (η πρώην Πρώτη Κυρία Michelle Obama αγωνίστηκε ανοιχτά και σθεναρά υπέρ του μητρικού θηλασμού), οι διάσημες μαμάδες, παίρνουν το… βήμα για να δηλώσουν και ένα δυνατό “παρών” στο κέντρο του κυκλώνα των αντιδράσεων! Πότε προβάλλοντας την ομορφιά και τη φυσικότητα του θηλασμού και άλλοτε δίνοντας έμφαση στα κοινωνικά δικαιώματα τους, πάντως οι μεγάλες κυρίες του χώρου του θεάματος μας δείχνουν τις οικογενειακές στιγμές τους άφοβα! Και εμείς τις απολαμβάνουμε σε ρόλο που δεν έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε!

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από τις διάσημες μαμάδες με τα νεογέννητα μωρά τους, καθώς θηλάζουν!

Gisele Bündchen

Το supermodel από τη Βραζιλία φωτογραφήθηκε το 2013 με τη νεογέννητη κόρη της, Vivian, ενώ θήλαζε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας για φωτογράφιση.

Angelina Jolie

Το περιοδικό W Magazine το 2008 κυκλοφόρησε ένα τεύχος αφιερωμένο στις προσωπικές στιγμές της οικογένειας Jolie- Pitt, όπως απαθανατίστηκαν από το φακό του Brad Pitt. Ανάμεσά τους και αυτή η λήψη με την Angelina να θηλάζει ένα από τα δίδυμα μωρά, Knox και Vivienne, που μόλις είχε γεννήσει. Η φωτογραφία κόσμησε το εξώφυλλο του περιοδικού.

Blake Lively

Τον Ιούλιο του 2015, η νεαρή ηθοποιός μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία από τις διακοπές της με το σύζυγό της, Ryan Reynolds, σε εξωτικό τοπίο, ενώ θήλαζε τη μικρή κόρη της, James.

Gwen Stefani

Η τραγουδίστρια αποφάσισε να κοινοποιήσει μια ειδυλλιακή φωτογραφία της από την Ελβετία, όπου βρέθηκε το 2014, στην οποία θηλάζει τον πέντε μηνών τότε γιο της, Apollo Rossdale.

Liv Tyler

Η πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου και κόρη του διάσημου rocker Steven Tyler, αποφάσισε πέρυσι να “ανεβάσει” στο προφίλ της στο Instagram μια ασπρόμαυρη λήψη από τον κυριακάτικο πρωινό θηλασμό της κόρης της, Lula Rose.

Miranda Kerr

Ενώ βρισκόταν στο φωτογραφικό στούντιο και ετοιμαζόταν για άλλη μία φωτογράφιση εσωρούχων τον Απρίλιο του 2016, το μοντέλο της Victoria’s Secret μοιράστηκε μία φωτογραφία στην οποία θήλαζε το γιο της, Flynn, με τον τίτλο “Άλλη μια μέρα στο γραφείο”.

Olivia Wilde

Τον περασμένο Οκτώβριο, η γνωστή ηθοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της μια selfie που “τράβηξε” όσο θήλαζε τη νεογέννητη (μόλις δύο εβδομάδων) κόρη της, Daisy. Μάλιστα, η ίδια είχε φωτογραφηθεί λίγα χρόνια νωρίτερα και για το περιοδικό Glamour, φορώντας… υψηλή ραπτική και θηλάζοντας το γιο της, Otis.

Pink

Η τραγουδίστρια έχει φροντίσει να δημοσιοποιήσει αρκετές φωτογραφίες στις οποίες θηλάζει την κόρη της Willow και πάντα δηλώνει υπέρμαχος του δικαιώματος των γυναικών να θηλάζουν όποτε, όπου και όπως θέλουν τα παιδιά τους.

Natalia Vodianova

Το μοντέλο από τη Ρωσία ευχήθηκε το 2014 στο σύντροφo και πατέρα των δύο (από τα συνολικά πέντε) παιδιών της, Antoine Arnault, χρόνια πολλά για τα γενέθλιά του, “ποστάροντας” στο Instagram μια γυμνή φωτογραφία της στην οποία θηλάζει τον ενός μήνα γιο της, Maxim.

Brooklyn Decker

Το μοντέλο και ηθοποιός μπορεί να μην κατάφερε να παρευρεθεί στην περσινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, αλλά αντιμετώπισε την κατάσταση με χιούμορ: “ανεβάζοντας” στα social media μία φωτογραφία κατά την οποία θήλαζε το γιο της Hank και με ιδιαίτερα αστεία γκριμάτσα!

Κεντρική φωτογραφία: © Getty Images / Ideal Image

Read More

And More