Εγκυμοσύνη: Τι αλλάζει πάνω σου που δεν το περιμένεις;

Η εγκυμοσύνη δεν αλλάζει μόνο το σώμα σου. Θα παρατηρήσεις αλλαγές σε πράγματα που δεν περίμενες. Να τα πιο χαρακτηριστικά!

1. Το ένστικτο της «φωλιάς», δηλαδή μια εσωτερική ανάγκη να προετοιμάσεις το σπίτι για το μωρό, καθαρίζοντας και διακοσμώντας αλλά και οργανώνοντας το χώρο. Το ένστικτο γίνεται ισχυρότερο προς το τέλος της εγκυμοσύνης. Αρκεί να μην το παρακάνεις!

2. Αδυναμία να συγκεντρωθείς: Ειδικά αν στο 1ο τρίμηνο έχεις ζαλάδες και ναυτίες σε αποπροσανατολίζουν ενώ στο τελευταίο τρίμηνο η φουσκωμένη κοιλιά και η έλλειψη ύπνου μπορεί να σε κουράσουν με αποτέλεσμα το μυαλό σου να μην είναι στα πάνω του!

3. Αλλαγές στη διάθεση: Αν στην καθημερινή σου ζωή ήσουν χαρά Θεού μην απορήσεις αν στην εγκυμοσύνη η διάθεσή σου αλλάζει σαν τον ανεμοδείκτη! Οι ορμόνες που κυκλοφορούν ελεύθερες στο αίμα σου εξηγούν απόλυτα την αλλοπρόσαλη συμπεριφορά σου!

4. Πλούσιο στήθος: Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η εγκυμοσύνη θα σου χαρίσει πλούσιο στήθος. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι το σώμα προετοιμάζεται για το θηλασμό αλλά γιατί ανοίγει και ο θώρακάς σου για να αναπνέεις περισσότερο οξυγόνο ώστε να καλύψεις και τις ανάγκες του εμβρύου.

5. Ακμή: Και όμως συχνά εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη γιατί οι αδένες του δέρματος παράγουν περισσότερο σμήγμα. Τα ενοχλητικά σπυράκια συνήθως εξαφανίζονται μετά την κύηση όταν το σώμα επανέρχεται στους κανονικούς του ρυθμούς.

6. Πλούσια κόμη! Αυτό που πάντα είναι άξιο θαυμασμού σε μια έγκυο είναι το πόσο γυαλιστερά και πλούσια είναι τα μαλλιά της. Αν ανήκες στην κατηγορία των γυναικών που δεν ήταν περήφανες για τις… τρίχες τους, τώρα θα έχεις κάθε λόγο να ευχαριστείς τις ορμόνες για την πλούσια κόμη σου. Μόνο που μετά τον τοκετό, όλα αυτά αλλάζουν!

7. Μεγαλύτερα παπούτσια! Η εγκυμοσύνη σημαίνει μεγαλύτερα ρούχα. Το ότι θα χρειαστείς μεγαλύτερα παπούτσια το γνώριζες; Η κατακράτηση υγρών που κάνει ο οργανισμός προκαλεί πρήξιμο στα πόδια με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι ένα ή δύο νούμερα μεγαλύτερο παπούτσι προς το τέλος της εγκυμοσύνης σου και τον πρώτο καιρό μετά τον τοκετό.

8. Το ροκ των οστών!
Εξαιτίας της ρελαξίνης που παράγει ο οργανισμός σου για να ανοίξουν τα οστά της λεκάνης προκειμένου να γεννήσεις, όλος σου ο σκελετός χαλαρώνει με αποτέλεσμα να νιώθεις ότι δεν έχεις απόλυτη ισορροπία. Γι’ αυτό να είσαι προσεκτική όταν προσπαθείς να σηκώσεις κάποιο βάρος αλλά και όταν περπατάς!

And More