Yoga στην εγκυμοσύνη: Δες τις ασκήσεις!

Οι celebrities σε όλο τον κόσμο την εμπιστεύτηκαν μέχρι το τέλος της εγκυμοσύνης τους, με φωτεινότερο παράδειγμα τη Gisele. Είναι μια μορφή εξάσκησης που θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις και τις αλλαγές στο σώμα σου, αλλά και να προετοιμαστείς με τον καλύτερο τρόπο για τον τοκετό.

Η yoga instructor Ιωάννα Κολιακουδάκη λέει για τη yoga στην εγκυμοσύνη: “Στην περίοδο της εγκυμοσύνης μια γυναίκα περνάει από διάφορα στάδια, υπάρχει χαρά και ευτυχία για την εξέλιξη της ζωής, υπάρχει φόβος για το αν θα είναι καλή μανούλα. Αλλαγές συμβαίνουν στο σώμα. Μια απλή κίνηση, όπως το να καθίσει σε μια καρέκλα, με την πάροδο των μηνών θα γίνεται όλο και πιο δύσκολα. Προσπαθήστε να μην πιέζετε το σώμα σας, να σκέφτεστε ότι μια νέα ζωούλα μεγαλώνει μέσα σας. Πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε αυτούς τους μήνες.

Η yoga ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση. Βοηθάει στις σωστές αναπνοές, στη ροή του αίματος καθώς και στην στάση του σώματος καθώς το βάρος μετατοπίζεται. Αναπτύσσεται η ελαστικότητα στην περιοχή του περινέου για έναν εύκολο τοκετό.

Παρακάτω θα αναλύσουμε μερικές ασκήσεις που ανεξάρτητα με το αθλητικό επίπεδο, μπορούν όλες οι μέλλουσες μανούλες να πραγματοποιήσουν!”

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν κάνετε οποιαδήποτε άσκηση συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας και βεβαιωθείτε ότι σας επιτρέπει να γυμναστείτε με οποιοδήποτε τρόπο.

Η yoga instructor ζήτησε τη βοήθεια της Άννας, η οποία διανύει τον 8ο μήνα κύησης, για να συνειδητοποιήσεις κι εσύ πως οι ασκήσεις μπορούν να εφαρμοστούν από εγκύους και μάλιστα σε προχωρημένο στάδιο.

Δες εδώ όλες τις ασκήσεις!

And More