Celebrities και επιλόχεια κατάθλιψη

Η επιλόχεια κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις. Όταν όμως διάσημες μαμάδες βγαίνουν και μιλούν ανοιχτά για το πρόβλημα τότε χιλιάδες γυναίκες αισθάνονται ότι δεν είναι μόνες. Πώς αντιμετώπισαν χαρακτηριστικές σταρ την επιλόχεια κατάθλιψη;

Alanis Morissette

Η Καναδή τραγουδίστρια έφερε το γιο της στον κόσμο το 2010 και η επιλόχεια κατάθλιψη εμφανίστηκε πολύ σύντομα μετά τη γέννα. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνεντεύξεις της νόμιζε ότι θα περάσει μόνη της αλλά αργότερα συνειδητοποίησε ότι όσο περίμενε και δεν ζητούσε βοήθεια τόσο πιο έντονη γινόταν η κατάθλιψη. Τώρα θέλει να βοηθήσει κι άλλες μητέρες στη δική τους μάχη θέλοντας να εξαλείψει τη ντροπή που περιβάλλει το θέμα. Για το λόγο αυτό και βγήκε δημόσια να μιλήσει για το πρόβλημά της.

Brooke Shields

Από τις πλέον μαχητικές μαμάδες του Χόλιγουντ ενάντια στην επιλόχεια κατάθλιψη, η Brooke Shields περιέγραψε το χρονικό της μάχης της με την κατάθλιψη το 2005 στο βιβλίο της “Down Came the Rain: My Journey Through Postpartum Depression”. Μάλιστα το βιβλίο της έγινε θέμα συζήτησης όταν ο Tom Cruise την κατέκρινε δημόσια επειδή χρησιμοποίησε φάρμακα για να την ξεπεράσει. Η περιγραφές της για το τι πέρασε ήταν δραματικότατες αφού μεταξυ άλλων γράφει ότι δεν άντεχε καν να ακούει την κόρη της να κλαίει και σκεφτόταν πολύ έντονα την αυτοκτονία. Τελικά η φαρμακευτική αγωγή και ο ψυχολόγος την έσωσαν.

Courteney Cox-Gwyneth Paltrow

Δύο ακόμη καταξιωμένες ηθοποιοί μίλησαν για το πρόβλημά τους με την επιλόχεια κατάθλιψη. Η Courtney Cox ομολόγησε ότι η κατάθλιψη της “χτύπησε” την πόρτα έξι μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της Coco. Πώς τα κατάφερε; Επισκέφτηκε γιατρό και έκανε ορμονική θεραπεία αλλά και βρήκε στήριξη σε φίλες της με το ίδιο πρόβλημα όπως η Brook Shields. Η Gwyneth Paltrow από την άλλη ανοίχτηκε για το πρόβλημά της το 2008 μιλώντας στο περιοδικό Vogue. Η κατάθλιψη έκανε την εμφάνισή της μετά τη γέννηση του γιου της Moses. Όπως την περιγράφει, ένιωθε έξω απότ ο σώμα της και ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Επιπλέον ένιωθε έντονη απαισιοδοξία. Το 2010 σε συνέντευξή της στην αγγλική Vogue δήλωσε ότι ένιωθε σαν ρομπότ και δεν μπορούσε με τίποτα να δεθεί με το παιδί της. Μάλιστα ο σύζυγός της, ο τραγουδιστής των Coldplay, Chris Martin ήταν αυτός που αναγνώρισε το πρόβλημα και την έσπρωξε στο να ζητήσει βοήθεια.

Bryce Dallas Howard

Η κόρη του διάσημου σκηνοθέτη Ron Howard και ηθοποιός Bryce Dallas Howard έγραψε ένα κείμενο για την εμπειρία της με την επιλόχεια κατάθλιψη όπου μεταξύ άλλων περιέγραψε την κατάστασή της ως συναισθηματική αμνησία, όπου δεν μπορούσε να αισθανθεί τίποτα. Μάλιστα πέρασαν μήνες πριν καταλάβει τι της συνέβαινε και αναζητήσει βοήθεια. Πού; Απευθύνθηκε στη μαία της η οποία της συνέστησε έναν θεραπευτή που τη βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημά της.

And More