Γιορτές με το νεογέννητο μωρό σου!

Η χαρά τού να κρατάς στην αγκαλιά σου το νεογέννητο παιδί σου δίνει άλλο νόημα στις γιορτές. Εάν είσαι από τις τυχερές που ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα από την Πρωτοχρονιά, φέρνοντάς σου ένα ξεχωριστό δώρο, έχεις κάθε λόγο να γιορτάζεις διπλά!

Είτε το μωρό είναι μερικών ημερών είτε μερικών μηνών, ίσως να μην αντιλαμβάνεται τις προετοιμασίες, καταλαβαίνει όμως συναισθήματα, αποθηκεύει ήχους και μυρωδιές. Η παρουσία ενός μωρού στο σπίτι δεν σημαίνει μόνο κλάμα, ύπνο, τάισμα και άλλαγμα της πάνας. Είναι πάνω απ’ όλα χαρά, η οποία τις γιορτές μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους!

Βγάλτε φωτογραφίες!
Αγοράστε ή ακόμη καλύτερα φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, όπου θα βάλετε φωτογραφίες με κάθε δραστηριότητα που κάνατε με το μώρο σας αυτές τις γιορτές! Θα το ξεφυλλίζετε αργότερα και θα μπορείτε να ανατρέχετε με λατρεία σε εκείνες τις ξεχωριστές γιορτές!

Ο μικρός μου Άγιος Βασίλης
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από το να βλέπεις μωρά ντυμένα στα κόκκινα σαν μικροσκοπικοί Άγιοι Βασίληδες! Μπορείτε και σεις να αγοράσετε ρουχαλάκια στο πνεύμα των ημερών: κόκκινο φορμάκι, γαντάκια, σκούφο, παπουτσάκια, ή και να αναζητήσετε ρούχα που να γράφουν χριστουγεννιάτικα μηνύματα επάνω, όπως Baby’s First Xmas ή Merry Xmas Baby! Ακόμη και οι σαλιάρες του αυτές τις μέρες μπορούν να είναι γιορτινές! Μετά βγάλτε φωτογραφίες και βάλτε τες στο άλμπουμ που φτιάξατε! Και να θυμάστε: Το κόκκινο είναι ένα έντονο χρώμα που εντυπώνεται εύκολα στο μυαλουδάκι του μωρού σας και μπορεί να το ξεχωρίσει εύκολα!

Μια προίκα… στο κόκκινο!
Φυσικά δεν μπορείτε ν’ αφήσετε απ’ έξω την προίκα του! Σεντονάκι, κουβερτούλες, μαξιλαράκι, πετσετούλες, ακόμη και οι κουρτίνες στο δωμάτιό του μπορούν να εναρμονιστούν με το πνεύμα των γιορτών! Επίσης, τα παιχνίδια του μπορούν να έχουν ως θέμα τις γιορτές! Μαλακοί, υφασμάτινοι Άγιοι Βασίληδες, ελαφάκια, πάνινες μπάλες ή ένα μουσικό παιχνίδι με θέμα τα Χριστούγεννα. Τέλος, μπορείτε να βάλετε πολύχρωμα φωτάκια στο δωμάτιό του, ώστε να το φωτίσετε διαφορετικά.

Τρίγωνα, κάλαντα!
Η ακοή του μωρού σου αγγίζει την τελειότητα και τα ακουστικά ερεθίσματα το βοηθούν να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του! Πώς μπορείτε να το βάλετε στο κλίμα; Μα βάζοντας όμορφα, χριστουγεννιάτικα τραγούδια να παίζουν για να τα ακούει. «Ο μικρός τυμπανιστής, «Η Άγια Νύχτα», τα «Τρίγωνα, Κάλαντα» είναι μερικές μόνο από τις γιορτινές επιλογές. Μπορείτε και σεις να του τραγουδήσετε, καθώς το αλλάζετε ή το ταΐζετε για να δώσετε έμφαση! Επίσης, μια εξαιρετική μουσική ιδέα είναι τα καρουζέλ με χριστουγεννιάτικη μουσική!

Ώρα για βόλτα
Ένα νέο μέλος προστέθηκε στην οικογένειά σας και θέλετε να το πανηγυρίσετε! Μαζί με όλους που ξεχύνονται στους φωτισμένους δρόμους ήρθε η ώρα να γιορτάσετε και σεις! Στολίστε το καροτσάκι, ντύστε κατάλληλα το μωρό σας (μην ξεχνάτε ότι ο καιρός έχει παραξενιές και κρύο) και βγείτε βόλτα στα χριστουγεννιάτικα φώτα και μαγαζιά! Εσείς θα κάνετε τα ψώνια σας και το μωρό θα μαθαίνει νέους ήχους και θα βλέπει νέα σχήματα και χρώματα από έναν χριστουγεννιάτικο κόσμο!

And More