Tips για τις πρώτες διακοπές χωρίς το μωρό σου!

Θέλεις να πας διακοπές με τον σύντροφό σου για ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά έχεις και ένα παιδί που έχει πολλές ευθύνες. Αποφασίζετε να αφήσετε το μικρό στη γιαγιά και στον παππού και να πάτε οι δυο σας ολιγοήμερες διακοπές για πρώτη φορά μετά την γέννηση του παιδιού.
Είναι πολύ σημαντικό όταν θα πάτε διακοπές να περάσετε όμορφα και να εκμεταλλευτείτε το ότι είστε οι δυο σας. Δεν πρέπει να υπάρχει άγχος για το παιδί αν έφαγε, αν είναι καλά, αν κοιμάται, αν αρρώστησε ή οτιδήποτε άλλο γιατί δεν θα περάσετε καλά. Πριν φύγετε διακοπές διάβασε οπωσδήποτε τις συμβουλές που σου δίνει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη
1. Πρώτα απ’ όλα να είναι σίγουροι πριν φύγουν και ότι έχουν πάρει όλες τις φροντίδες που χρειάζονται, δηλαδή έχουν εξηγήσει με σαφήνεια το πως ταΐζεται το μωρό, το τι ιδιαιτερότητες έχει και ότι άλλο χρειάζεται.
2. Έχουν αφήσει σίγουρα το τηλέφωνο του παιδιάτρου και έχουν τσεκάρει ότι ο παιδίατρος θα είναι διαθέσιμος τις μέρες που αυτοί θα λείπουν.
3. Έχουν πάρει όλες τις προμήθειες ώστε να μην χρειαστεί να πανικοβληθεί κάποιος αν ξεμείνει από κάτι.
4. Έχουν κανονίσει σταθερές ώρες για να επικοινωνούν έτσι ώστε να μην λείπει κάποιος από το σπίτι ή δεν σηκώνει το κινητό και τρελαθούν.
5. Να το έχουν πάρει απόφαση ότι αυτό που κάνουν είναι καλό για όλους και για το παιδί διότι θα έχει τους γονείς του χαλαρούς και ξεκούραστους από εκεί και πέρα και για την γιαγιά και τον παππού που έχουν την ευκαιρία να φανούν χρήσιμοι και να έχουν σε αποκλειστικότητα το εγγονάκι τους.
6. Εάν δεν είναι απολύτως σίγουροι ότι θα τα βγάλει πέρα ισάξια αυτός που αφήνουν πίσω, ας μην φύγουν καθόλου. Αν είναι να φύγουν και να τρελαθούν και οι ίδιοι και να τρελαίνουν και αυτόν που αφήνουν στο πόδι τους, σημαίνει ότι δεν είναι ακόμα ώριμοι για να αποχωριστούν το μωρό οπότε καλύτερα να μείνουν κοντά στο μωρό.
7. Το μέρος που πηγαίνουν να έχει εύκολη πρόσβαση εάν κάτι χρειαστεί στην αποχώρηση. Δηλαδή δεν πάμε να κάνουμε στα Ιμαλάια αναρρίχηση διότι αν συμβεί οτιδήποτε, δεν θα είναι εύκολο να γυρίσουμε πίσω. Γιατί υπάρχει περίπτωση να ανεβάσει το παιδί πυρετό, εμείς να θέλουμε οπωσδήποτε να πάμε κοντά του και να μην μπορούμε να φύγουμε και να τρελαθούμε.

And More