Ο Μιχάλης Μουρούτσος μιλάει στο TLIFE

Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Tae Kwon Do, παντρεμένος με την Αναστασία Περράκη και πατέρας μιας κόρης. Λίγο καιρό πριν τον απολαμβάναμε στο “Just the two of us” ζευγάρι με τη Τζόρτζια να αποκαλύπτει και μια άλλη πτυχή του εαυτού του…
Ο Μιχάλης Μουρούτσος, ανάμεσα στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις κατάφερε να βρει λίγο χρόνο να μας μιλήσει για έναν από τους πλέον αγαπημένους του ρόλους, εκείνον του του πατέρα…
Πως ένιωσες όταν έμαθες ότι η γυναίκα σου είναι έγκυος;
Στην αρχή δεν μπορείς να νιώσεις πολλά πράγματα, σιγά-σιγά το συνειδητοποιείς. Αρχικά εγώ προσπάθησα να βεβαιωθώ αν μου λέει αλήθεια ή μου κάνει πλάκα.
Ποιο είναι το πιο αστείο περιστατικό που θυμάσαι από την κόρη σου;
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση και πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ενώ είναι ένα πολύ ζωηρό παιδάκι (εγώ είμαι fan του Michael Jackson) όποτε έβαζα κάποιο βιντεοκλίπ του, έμενε παγωμένη μπροστά στην τηλεόραση, αφοσιωμένη σε αυτό που έβλεπε και άρχιζε να κουνιέται με ρυθμό.
Τι έχει αλλάξει στη ζωή σου μετά τη γέννηση της κόρης σου;
Νομίζω τα πάντα έχουν αλλάξει… Από τον τρόπο σκέψης ως και το πρόγραμμά μου ολόκληρο, όπως και της γυναίκας μου. Πλέον όλες οι σκέψεις μου κινούνται γύρω από την κορούλα μου. Ό, τι και να κάνω στη ζωή μου από δω και πέρα πρώτα σκέφτομαι το παιδί μου και μετά τον εαυτό μου.

Τι σου αρέσει περισσότερο να κάνεις με την κόρη σου;
Να την αγκαλιάζω και να την φιλάω!
Σε ποιον έχει αδυναμία η μικρή;
Νομίζω και στους δύο. Απλά εμένα περισσότερο με βλέπει σαν παιχνίδι στη συγκεκριμένη φάση, ενώ τη μητέρα της νιώθει ότι την έχει περισσότερο ανάγκη αυτήν τη στιγμή.
Τι ονειρεύεσαι να γίνει η κορούλα σου όταν μεγαλώσει;
Ονειρεύομαι και εύχομαι να γίνει αυτό που θέλει εκείνη, όχι αυτό που θέλω εγώ και ονειρεύομαι. Είναι λάθος να σκέφτονται οι γονείς έτσι και να εύχονται να δουν το παιδί τους όπως επιθυμούν εκείνοι. Το σωστό είναι να γίνει εκείνο αυτό που επιθυμεί.
Θα ήθελες ένα δεύτερο παιδάκι;
Θα ήθελα, αλλά όχι την συγκεκριμένη στιγμή.
Τι έμαθες από την κόρη σου; Για παράδειγμα σε έκανε πιο υπεύθυνο…;
Γενικά σαν άτομο είμαι πάρα πολύ υπεύθυνος από πάρα πολύ μικρός. Σαφώς όμως νιώθω περισσότερο το αίσθημα της ευθύνης.
Σε φοβίζει ότι πια είσαι υπεύθυνος για έναν άλλον άνθρωπο;
Όχι δεν με φοβίζει. Πιστεύω ότι από τη μία αισθάνομαι και θέλω να βοηθήσω το παιδί μου σε όλα τα πράγματα. Από την άλλη όμως θέλω από πολύ μικρή ηλικία η κόρη μου να έχει άποψη, να έχει πρωτοβουλία και να αποκτήσει εκείνη τις δικές της εμπειρίες. Είναι κακό έχοντας τις δικές σου εμπειρίες ως γονιός να προσπαθείς να αποφύγεις το παιδί σου να έχει εμπειρίες. Διότι αν δεν έχει εμπειρίες δεν θα μάθει, όσο και να της το λες εσύ, δεν μπορεί να το καταλάβει.
Βοηθάς τη γυναίκα σου στο να αλλάζεις πάνες και να ταΐζεις την μικρή;
Ελάχιστα γιατί ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος, διότι δουλεύω πάρα πολύ. Μόνο το σαββατοκύριακο έχω περισσότερο χρόνο για το παιδί μου και την οικογένειά μου. Τις περισσότερες μέρες γυρνάω στο σπίτι και η μικρή κοιμάται. Αν θα την δω το πρωί που ξυπνάω εκεί θα ασχοληθώ λίγο παραπάνω ή να την ταΐσω και να αφήσω την γυναίκα μου να κοιμηθεί λίγο ακόμα. Το περισσότερο φορτίο το έχει αναλάβει η γυναίκα μου.
Είσαι αυστηρός ή καλός;
Είμαι πολύ καλός αλλά όταν θα φωνάξω θα το καταλάβει καλά!
Πως θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως μπαμπά;
Δεν είμαι ούτε του ύψους ούτε του βάθους. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που είμαι πολύ χαζομπαμπάς και υπάρχουν στιγμές που φαίνομαι πολύ ανέκφραστος, δεν δείχνω δηλαδή ούτε τα συναισθήματά μου ούτε τίποτα.
Πως νιώθεις όταν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σε κρατάνε μακριά από το σπίτι;
Εντάξει… με στεναχωρεί πάρα πολύ. Σαφώς και θα ήθελα να περνάω περισσότερες ώρες με την οικογένειά μου, αλλά η ζωή πλέον στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολη που πρέπει να δουλεύεις μόνο και μόνο για να επιβιώσεις. Αυτήν τη στιγμή δεν κοιτάω να επιβιώσω μόνο εγώ αλλά και η οικογένειά μου.
Πιστεύεις θα ήσουν διαφορετικός αν είχες γιό και όχι κόρη; Γιατί, όπως λένε, οι κόρες με τους μπαμπάδες έχουν σχέση αδυναμίας…
Νομίζω όχι… Απλά η αγάπη είναι διαφορετική με το αγόρι και με το αγόρι κάνεις άλλα πράγματα. Δεν είχα προτίμηση στο τι θα είναι το πρώτο μου παιδί. Όταν έμαθα ότι είναι κοριτσάκι δεν με χάλασε καθόλου αυτή η ιδέα. Από την άλλη το δεύτερο παιδί θα ήθελα να είναι αγόρι γιατί είναι το πιο ιδανικό για τους γονείς να έχουν ένα και ένα.

Read More

And More