Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.07.2010 | 20:16
Νίκη Ζαρκάδα

Μήπως βλέπει πορνό στο διαδίκτυο; Τι να κάνεις...

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Υποψιάζεσαι πως το παιδί, που βρίσκεται στην αρχή της εφηβείας, επισκέπτεται σελίδες με πορνογραφικό υλικό; Τι μπορείς να κάνεις;

Η Ψυχολόγος Νίκη Ζαρκάδα απαντά:
 
Στην ηλικία αυτή πολλά παιδιά ασχολούνται με το διαδίκτυο ξοδεύοντας πολύ από τον χρόνο τους στον διαδικτυακό κόσμο που στα μάτια τους φαντάζει τις πιο πολλές φορές παραπάνω από μαγικός.

 
Σε αυτή την κρίσιμη ηλικιακή φάση γεννιούνται στο παιδί πολλά ερωτήματα γύρω από το σεξ και τη σεξουαλικότητα και συχνά επιδιώκει να ικανοποιήσει την περιέργειά του και να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει μέσα από το διαδίκτυο. Οι γονείς θα πρέπει να αναρωτηθούν γιατί συμβαίνει αυτό. Μήπως για παράδειγμα είναι αρκετά αυστηροί ή απόμακροι, ή μήπως σχέση που έχουν χτίσει με το παιδί τους δε του αφήνει το περιθώριο να τους πλησιάσει και να τους εκφράσει τις σεξουαλικές του απορίες;

 
Ωστόσο, οι γονείς οφείλουν να οριοθετήσουν το παιδί και μετά από συζήτηση με το ίδιο να συμφωνήσουν για το πόσες ώρες την εβδομάδα μπορεί να αφιερώνει στο διαδίκτυο, ενώ παράλληλα είναι σημαντικό να ενισχύουν τις δραστηριότητες του παιδιού και τη διαπροσωπική φυσική επαφή. Οι γονείς θα πρέπει να εξηγήσουν στο παιδί ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν και να το καθοδηγήσουν για το πώς μπορεί να το χρησιμοποιεί με ασφαλή και κατάλληλο τρόπο.

 
Στην περίπτωση που το παιδί κλείνεται με τις ώρες στο δωμάτιο του και σερφάρει ανενόχλητο, μπορείτε να τοποθετήσετε τον υπολογιστή σε έναν κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού, για παράδειγμα στο σαλόνι.

 
Τέλος, στο εμπόριο κυκλοφορούν κατάλληλα λογισμικά προγράμματα που εμποδίζουν την είσοδο σε σελίδες πορνογραφικού υλικού και σε άλλα ακατάλληλα sites για παιδιά.

 

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:22

Top 10