Τι να του παραγγείλεις στο εστιατόριο!

Είναι Κυριακή μεσημέρι και αποφασίσατε οικογενειακώς να βγείτε για φαγητό. Φτάσατε στο εστιατόριο και ήρθε η ώρα που αρχίζει να φωνάζει το παιδί “Μαμά, μαμά τηγανητές πατάτες! Μαμά ketchup, μαμά εκείνο, μαμά το άλλο…”
Εσύ από την άλλη ως γονιός σκέφτεσαι και την σωστή διατροφή του παιδιού σου και δεν ξέρεις τι να κάνεις. Να του πάρεις club sandwich; Να του πάρεις πίτσα που τρελαίνεται αλλά έχει πολλά λιπαρά;
Ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Νίκος Κριαράς σου δίνει λύση και διάφορες επιλογές με τα φαγητά που μπορείς να του παραγγείλεις…
Ένα σύνηθες πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζουν οι γονείς κατά την διάρκεια της εξόδου με τα παιδιά τους, είναι το ότι δεν ξέρουν ποια επιλογή είναι αποδεκτή και υγιεινή και σαφώς να διαφυλάσσει την υγεία του παιδιού δίχως να εμφανιστεί η τάση παχυσαρκίας στο παιδί.
Κάτωθι παρουσιάζονται ορισμένες ιδανικές επιλογές, ώστε να προτείνει ο γονέας στο παιδί του…
– 1 club sandwich – μικρού μεγέθους δίχως τις τηγανητές πατάτες. Η αναλογία του κίτρινου τυριού χαμηλών σε λιπαρά με την επιλογή της γαλοπούλας, θα προασπίσει τόσο την υγεία του παιδιού όσο και το ότι θα αποτελέσει ιδανική λύση προς την τόνωση του μυικού ιστού.
– Παστέλι 30gr, ιδανικό γεύμα όπου θα σταθεροποιήσει τον γλυκαιμικό δείκτη του και θα μειώσει την εμφάνιση των συμπτωμάτων της έντονης πείνας.
– Αραβική πίτα με λαχανικά και φιλέτο κοτόπουλο δίχως sauce. Εάν στο συγκεκριμένο γεύμα, βρίσκεται και τυρί χαμηλών λιπαρών τότε σίγουρα, θα προάγει την ευρωστία του οργανισμού και θα τονώσει το μυικό και νευρικό σύστημα του παιδιού.
– Επιλογή ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, εάν το παιδί σας είναι αρκετά μικρό σε ηλικία, τότε θα μπορείτε να παίξετε μαζί του με τρόπο τέτοιο, ώστε να απολαύσει την διατροφή. Μπορείτε να διαχωρίσετε όλους τους ξηρούς καρπούς και να του δώσετε την ευκαιρία να δημιουργήσει διάφορα σχήματα παίζοντας με τα τρόφιμα και εν συνεχεία να τα καταναλώσει.
– Πίτσα, ένα λαχταριστό γεύμα για την πλειονότης των απιδιών. Επιλέξτε πίτσα με όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά και φυσικά χωρίς την επιλογή μπέικον και σάλτσας.

Read More

And More