Εγκυμοσύνη: “Δεν νιώθω καθόλου ποθητή!

Περιμένεις μωρό! Θα γίνεις μανούλα! Και αυτό είναι υπέροχο. Από την άλλη, και καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, αρχίζεις και στρογγυλεύεις, παχαίνεις και δεν νιώθεις καθόλου ποθητή…
Τα κιλά σε απομακρύνουν όλο και περισσότερο από την γυναικεία αυτοπεποίθησή σου και διάφορες ανασφάλειες σχετικά με τον σύντροφό σου αρχίζουν να σε πιάνουν… Λάθος!
Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου εξηγεί τον σωστό τρόπο σκέψης…
Τι πρέπει να κάνουμε;
“Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας ότι δεν είμαστε ποθητές, διότι πράγματι η εγκυμοσύνη με τις ορμόνες της δημιουργεί στις γυναίκες ένα πρόβλημα αν είναι ή δεν είναι επιθυμητές. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει αλλάξει το σώμα τους, γιατί έχει αλλάξει η ψυχική τους διάθεση, γιατί αλλάζει ο προγραμματισμός τους που θα γίνουνε μανούλες και δεν είναι πια μόνο γυναίκες και ερωμένες, αλλά μαμάδες με υποχρεώσεις απέναντι στα παιδάκια τους.”
“Επειδή ξέρουν ότι αλλάζει η ζωή τους, αλλάζει και η ερωτική τους διάθεση. Παύουν να σκέφτονται ως γυναίκες μόνο. Σκέφτονται ως μαμάδες γι’ αυτό που περιμένουν, που είναι ήδη μέσα τους, μεγαλώνει, θα βγει και θα πρέπει να του αφοσιωθούν.”
“Έτσι λοιπόν οι γυναίκες που γίνονται μαμάδες δυσκολεύονται. Το σώμα έχει χάσει το σχήμα του… Εκεί που ήταν κομψές τώρα είναι στρογγυλεμένες και τους πιάνει ανασφάλεια. Θα πρέπει όμως να σκεφτούν τι σπουδαίο και καταπληκτικό είναι αυτό που περιμένουν, τι σημαντικό είναι να γίνεσαι μανούλα. Είναι θεϊκό να χαρίζεις τη ζωή. Όπως έπλασε ο Θεός τον άνθρωπο έτσι και μέσα στην κοιλιά μιας μάνας δημιουργείται η νέα ζωή.”
“Αυτό λοιπόν αν το σκεφτούμε πόσο εκπληκτικό είναι το ότι γινόμαστε μαμάδες θα πρέπει να δικαιολογεί οποιαδήποτε θυσία της σιλουέτας μας. Και αν το δούμε έτσι τότε θα πάψουμε να νιώθουμε μη επιθυμητές, αλλά ίσα ίσα θα πρέπει να αισθανόμαστε περισσότερο επιθυμητές, αφού χαρίζουμε στον μπαμπά την καταπληκτική ευκαιρία να γίνει και εκείνος γονιός και να ζήσει όλο αυτό το μοναδικό έργο της τεκνοποιίας του, να φέρνει στον κόσμο ένα παιδάκι.”
“Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν μπορούμε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και αντί να μας βλέπουμε σαν φουσκωμένα καρπουζάκια να μας δούμε σαν ένα καταπληκτικό εργαστήριο απ’ όπου θα βγει αυτό το θαύμα που λέγεται νέα ζωή.”
Τι πρέπει να κάνει ο σύζυγος;
“Ο σύζυγος θα πρέπει να μοιραστεί αυτό το θαύμα και να είναι πάρα πολύ τρυφερός και περιποιητικός με την μάνα του παιδιού του. Να της δείχνει την ευγνωμοσύνη του και τον θαυμασμό του γι’ αυτό το καταπληκτικό έργο που επιτελεί γιατί ενώ εργάζεται είναι μαζί του, τον φροντίζει, φροντίζει τον εαυτό της και συγχρόνως ετοιμάζει την νέα ζωή μέσα της.”
“Να της κάνει πάρα πολλές φιλοφρονήσεις για να της αναπτερώνει το ηθικό και να της δίνει να καταλάβει ότι του είναι πάντα επιθυμητή, διότι αυτό που εκτιμά σε εκείνη και του αρέσει δεν είναι μόνο οι τέλειες αναλογίες της, αλλά η ψυχή της, η προσωπικότητά της, ο χαρακτήρας της και ο ερωτισμός της.”

Read More

And More