Πίσω στην κορυφή της σελίδας
18.08.2012 | 14:45

Θείοι εν δράσει!

Θείοι εν δράσει!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σε ποιον στρέφονται οι γονείς για να τους κρατήσει το παιδί σε περίπτωση ανάγκης; Μα φυσικά στα αδέρφια τους, δηλαδή τους θείους και τις θείες, εκτός από τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Χρειάζονται όμως και εκείνοι σεμινάρια!


Τα αδέλφια ή και τα ξαδέλφια της μαμάς και του μπαμπά, δηλαδή οι θείοι, είναι συνήθως η δεύτερη άμεση επιλογή μετά τη γιαγιά και τον παππού για να κρατήσουν το παιδί όταν οι γονείς του πρέπει να λείψουν. Ειδικά στις οικογένειες που όλοι ζουν σε μικρές αποστάσεις κάτι τέτοιο συμβαίνει συχνά. Αν οι θείοι έχουν παιδιά τότε είναι γνώστες λίγο πολύ του babysitting. Αν πάλι είναι εργένηδες και νεαροί σε ηλικία συνήθως γίνονται οι καλύτεροι φίλοι με τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, ίσως, χρειαστούν ένα μικρό σεμινάριο πριν τους εμπιστευτείτε τα βλαστάρια σας! Να μερικές χρήσιμες οδηγίες για το θείο και τη θεία!

1. Εξηγήστε βασικά πράγματα στην αδελφή ή τον αδελφό σας ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Για παράδειγμα πρέπει να τους εκπαιδεύσετε στο άλλαγμα πάνας ή στην αποστείρωση του μπιμπερό αν πρόκειται για μωρό ή στις συνήθειες των παιδιών.
2. Ο καλύτερος τρόπος εκπαίδευσης είναι να περάσουν μια μέρα μαζί σας για να δουν την καθημερινότητά σας και να διαπιστώσουν στην πράξη τι χρειάζεται να κάνουν που κάνετε κι εσείς.
3. Δώστε σαφείς οδηγίες για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν τα παιδιά ειδικά αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Για παράδειγμα το αργότερο στις 10 όλοι πρέπει να είναι στα κρεβάτια τους ή απαγορεύονται τα γλυκά πριν το φαγητό ή πρώτα διάβασμα και μετά παιχνίδι κ.ο.κ.
4. Αφήστε σε εμφανή σημείο του σπιτιού το τηλέφωνο που μπορεί να σας βρει ο θείος ή η θεία σε περίπτωση που πρέπει να σας αναφέρει ή να σας ρωτήσει κάτι.
5. Όσο πιο μικρό είναι το ανιψάκι τόσο περισσότερα πρέπει να εξηγήσετε στο θείο ή τη θεία για το τι και πότε τρώει, πότε πρέπει να κοιμηθεί κ.τ.λ.
6. Αν ο αδελφός ή η αδελφή σας δεν έχουν παιδιά εξηγήστε τους ότι βασική αρχή είναι να δουν τα πάντα γύρω τους σαν να ήταν παιδιά ώστε να προλάβουν πιθανούς κινδύνους καθώς θα κρατούν το παιδί, όπως π.χ. αιχμηρές γωνίες, καλώδια κ.τ.λ.
7. Έχετε συγκεντρωμένα σε ένα συγκεκριμένο σημείο αυτά που θα χρειαστεί ο θείος ή η θεία όσο θα κρατήσουν το παιδί για να μην κάνουν υποθέσεις και να ψάχνουν με τις ώρες: μπιμπερό, πάνες κ.ά.
8. Δώστε μερικές κατευθύνσεις στο θείο ή τη θεία για το τι μπορούν να παίξουν με το παιδί για να περάσει ευχάριστα η ώρα τους.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 15:14

Top 10